דלקת במפרקי הירך, פיזיותרפיה ושחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת במפרקי הירך, פיזיותרפיה ושחייה
    נטע
    21/10/2015

שלום,
    אני בת 40, לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת רחם עקב מיומות. כחודש לאחר הניתוח התחלתי לסבול מכאבים במפשעות בעקבות פעולות מאומצות שעשיתי. הכאבים נמשכים עד עכשיו ואף החמירו בתקופה האחרונה.
    במשך כל הזמן הזה עברתי הרבה בדיקות שלא מצאו שום דבר שמסביר את הבעיה, עד שלפני כחודש וחצי, בתחילת ספטמבר עברתי בדיקת MRI בהפניית אורטופד פרטי. אתמול חזרתי לאורטופד עם התוצאות ואחרי בדיקה ידנית נוספת הוא אמר שהכאבים נובעים מדלקת בגידים.
    הוא המליץ לי בין היתר על פיזיותרפיה וגם על שחייה.
    יש לציין שדווקא בעבר הייתי שוחה הרבה אבל הפסקתי לשחות דווקא בגלל הבעיה הזאת. כי כשניסיתי לשחות (בסגנון חתירה בלבד) הרגשתי שהשחייה דווקא מגבירה את הכאבים. התנועה של היד בשחיית חתירה מותחת גם את האיזור של מפרק הירך ומגבירה את הכאב. אמרתי את זה לרופא אבל הוא אמר לנסות לשחות בכל זאת.
    כמו כן גם פיזיותרפיה ניסיתי כבר מאז שאני סובלת מהבעיה אבל גם אז הרגשתי לא פעם שהתרגילים דווקא מגבירים את הכאבים.

שאלתי היא האם באמת כדאי לחזור לשחייה על אף שאני מרגישה שהיא מגבירה את הכאבים? והאם פיזיותרפיה אכן יכולה לעזור בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת במפרקי הירך, פיזיותרפיה ושחייה - תגובה

דני ליבנה
    21/10/2015

שחיה אינה טיפול בפיזיוטרפיה ישנו מגוון עצום של טכניקות טיפוליות שבחלקן משלבים תרגילים ,לדעתי פיזיוטרפיה מותאמת לבעיה יכולה להועיל מאוד .
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו