שיקום משבר "פיצוץ" הטיבייה העליונה. אופניים? שחייה בבריכה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום משבר "פיצוץ" הטיבייה העליונה. אופניים? שחייה בבריכה?
    אמיר
    01/06/2017

שלום, אני מתגורר באיטליה מזה 6 שנים ולפני חודש וחצי עברתי תאונת אופנוע. אני הייתי הרוכב וחבר שלי נהג. אופנוע החליק בעצירה פתאומית במהירות של 40 קמש וכנראה נפל עלי ופירק לי את הטיבייה.. אני כרגע 55 יום לאחר הניתוח. וכשבוע לאחר הניתוח התחלתי פיזוטרפייה בבית עם תזוזת הרגל. היום אני מגיע לכ 130 מעלות קיפול הרגל. לאחר כחודש שפיזוטרפיסת היה בא אלי הביתה התחלתי ללכת אני לסטודיו אבל לא עושה שום דבר מיוחד שלא יכול לעשות בבית.. בסטודיו אין מכשירים מיוחדים חוץ מאופניים ומולטי טריינר. עד כה עושה אלקטרודות בשריר ותרגילים רגילים. לפני כמה ימים הייתי בבריכה והצלחתי לשחות כמו "פעם" עשיתי אופניים ותרגילים בבריכה לבד. גם אופניים ביתיים בבית עד חצי שעה וזה עושה לי להרגיש רק טוב. רק שלדעת הפיזוטרפיסת אמר לא לעשות שחיות רק תרגילים בבריכה ולא לעשות אופניים יותר מ5-8 דק'. 1. לא ממש הצלחתי להבין מדוע אם זה רק עושה לי טוב?
    2. הפיזוטרפיסת הנחה אותי לפי הוראת הרופא להתחיל לדרוך בבית על משקל עד 10 קילו - בשלב הראשוני לא כדאי לעשות את זה בצמוד לפיזוטרפיסת? (שאין לו אפילו משקל בסטודיו)
    3. האם עלי לחפש סטודיו אחר שיש לו יותר מכשירים לתרגילים?

אשמח לכל עזרה וייעוץ.. מצרף צילום של הרגל לפני ווהאחרי מלפני שבוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר בטיביה

אורן דיסקין
    25/06/2017

אמיר שלום. חשוב להבין מהן הנחיות השיקום של הרופא המטפל. לעיתים הוא נותן הנחיות לטיפול ואף מוסיף מה אסור לבצע בשלב זה או אחר(קונטרא-אינדיקציות). ייתכן שזו הסיבה שהפיזיותרפיסט מגביל אותך בבריכה או על האופניים. מאד חשוב שתדבר איתו ותבין מה מותר לך ומה אסור עפ"י הרופא.
    מהרנטגן שהוספת ניתן לראות שהרופא המנתח ביצע חחיבור "פאזל" מעצם השוק שלך וייתכן שהוא מנסה להגן עליך מקריסה של כל המבנה בשלב יחסית מוקדם זה.
    לגבי המרפאה - כמובן שיש חשיבות לאמצעים שיש בה, אך פיזיותרפיסט טוב לא זקוק למכשור מתוחכם לצורך בניית יכולות של מטופל. במידה ואינך מרוצה מהמטפל שלך ואינך יכול להתקדם איתו ,לאחר שיחה, נסה אצל פיזיותרפיסט אחר
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו