מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ITB Syndrom-מישהו מכיר?עדן10/04/2019
שלום,
אני בת 26 שסובלת שנתיים מכאבים בשני הברכיים בצד למטה (ברך לטרלית).
כאב זה החל לאחר חצי שנה של אימונים פונקציונלים אינטנסיביים (שכללו המון סקווטים ולאנצים עם קפיצות ומשקלים) שהעלתי ללא הדרגה.
לאחר כשנה וחצי של אימונים וריצות הגעתי למצב שלא יכולתי לעמוד, לשבת או ללכת (גם לא מדרגות) מרוב כאבים. התרופות האנטי דלקתות לא עזרו כלל ולבסוף אורטופד מומחה לפציעות ספורט שלח אותי לMRI בחשד לקרס במיניסקוס (בטענה שאולי הרגל השנייה מפצה עליה ולכן גם היא כואבת). שם ראו שיש לי מעט שחיקה של סחוס. לכן, התחלתי פיזיותרפיה שבה עבדתי כל יום שעה במשך חודשיים כדי שחרר את הITB והגלוטס ולחזק את הירכיים הפנימיות. חל שיפור לאחר כארבעה חודשים עד שעבר לחלוטין. חזרתי להתאמן כשנאלצתי לזנוח כל אימון שמערב אירובי ועברתי לפילאטיס. שם, עבדתי המון על חיזוק של הירך הפנימית והפחתתי מאוד את העבודה על הגלוטס (היות וכל פעם שעבדתי עליהם כאבו לי הברכיים אח״כ).
לאחר כחצי שנה של הפסקה מהכאב, בתקופת מבחנים ללא אימונים חזרו הכאבים. לכן מיהרתי לפיזיותרפיה שוב. שם היא אסרה עלי לשבת רגל על רגל, עשתה לי טייפ על הITB, נתנה לי תרגיל לחיזוק הגלוטס והבחינה שכשאני רצה והולכת הברכיים שלי נוטות פנימה. עם זאת, היא לא הבינה לא הצליחה להבין מה הבעיה. לכן, כשחזרתי משם חיפשתי באינטרנט ונתקלתי בסרטונים וכתבות המדברות על ITB Syndrom שלא מספיק ידוע במדע ואני כמעט בטוחה שזה מה שיש לי. מחפשת פיזיותרפיסט שיוכל לעזור לי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברכיים
פיזיוקליק11/04/2019עדן שלום,
את מוזמנית לפנות לטלפון שלנו למענה אישי למה שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?