מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ארטרוסקופיה ןmicrofractureבברךאלון21/06/2008
לפני שבוע ימים ביצעתי ארטרוסקופיה בברך . וזאת לאחר תאונת אופנוע.לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery.
וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ.
הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m
small medial plica.
אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט
לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.
לפי מה שהרופא הראה לי על דמוי ברך מפלסטיק,הנזק נמצא בעצם הירך בברך במקום החיכוך של השוקה והירך.
האם זה מקל או מחמיר את אופי הפגיעה?
הרופא רשם בגליון שחרור דריכה חלקית באמצעות קביים.ולאחר כחודש להתחיל זריקות בברך.
לציין כי יש לי תחושה של לחץ כל הזמן בתוךהברך שלא לדבר עלכאבים חזקים והגבלה בתנועה של הברך,כמו כן תחושה כאילו אין שליטה על הברך.
מה סוגי ההגבלות אשר עלולים להיווצר כתוצאה מהנזק לסחוס בברך? .
בתודה מראש
אריק זהבי.
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בסחוס
דני ליבנה22/06/2008שלום אריק
הנזק הוא בסחוס שעוטף את עצם הירך בדכ הנזק נגרם באזור החיכוך עם עצם השוק היות וישנו כח דוחס מהשוק לכיוון הירך ,הכאבים והלחץ נגרמו כתוצאה מניתוח והטראומה שהברך עברה וזה נורמלי ,בעיקרון כרגע אסור לדרוך על הרגל על מנת לתת לסחוס להתאושש ,כדאי לך ללכת לפיזיוטרפיה שידריכו אותך הבנהפעלת השריר על מנת שהלחץ בברך ירד ותרגיש יותר שליטה על הברך . לגבי הגבלות בעתיד לא בטוח שיהיו צריך לעקוב אחר החלמת הסחוס
תרגיש טוב
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?