לאחר ארטרוסקופיה ןmicrofractureבברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ארטרוסקופיה ןmicrofractureבברך
    אלון
    21/06/2008

לפני שבוע ימים ביצעתי ארטרוסקופיה בברך . וזאת לאחר תאונת אופנוע.לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery.
    וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ.
    הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m
    small medial plica.
    אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט
    לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.

לפי מה שהרופא הראה לי על דמוי ברך מפלסטיק,הנזק נמצא בעצם הירך בברך במקום החיכוך של השוקה והירך.
    האם זה מקל או מחמיר את אופי הפגיעה?

הרופא רשם בגליון שחרור דריכה חלקית באמצעות קביים.ולאחר כחודש להתחיל זריקות בברך.

לציין כי יש לי תחושה של לחץ כל הזמן בתוךהברך שלא לדבר עלכאבים חזקים והגבלה בתנועה של הברך,כמו כן תחושה כאילו אין שליטה על הברך.
    מה סוגי ההגבלות אשר עלולים להיווצר כתוצאה מהנזק לסחוס בברך? .
    בתודה מראש
    אריק זהבי.
    .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חבלה בסחוס

דני ליבנה
    22/06/2008

שלום אריק
    הנזק הוא בסחוס שעוטף את עצם הירך בדכ הנזק נגרם באזור החיכוך עם עצם השוק היות וישנו כח דוחס מהשוק לכיוון הירך ,הכאבים והלחץ נגרמו כתוצאה מניתוח והטראומה שהברך עברה וזה נורמלי ,בעיקרון כרגע אסור לדרוך על הרגל על מנת לתת לסחוס להתאושש ,כדאי לך ללכת לפיזיוטרפיה שידריכו אותך הבנהפעלת השריר על מנת שהלחץ בברך ירד ותרגיש יותר שליטה על הברך . לגבי הגבלות בעתיד לא בטוח שיהיו צריך לעקוב אחר החלמת הסחוס
    תרגיש טוב
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו