מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל מעקמת S של 60 מעלותאריק01/07/2007
שלום, אני אריק אני בן 15 וחצי, יש לי עקמת בצורת S, בגב העליון המעלות הם 60 וחלק התחתון 30+-
העקמת לא מפריע לי בכלל, רק האסתטיקה מפריעה לי.....אין לי בעיה בתיפקוד גם האורתופד אמר את זה!
עכשיו השאלה שלי היא, האורטופד המליץ על ניתוח? מה אתה אומר? יש עוד דרכים לשפר את העקמת? או רק ניתוח? זה רק האסתטיקה לא משהו אחר....אבל הפחד הוא שזה יגדל ויפגע בי בעתיד!
יש לי עוד שאלה, האם שאני יפתח את הגוף (חדר כושר) בעוד כמה שנים, שנה שנתיים.....זה לא יוכל "להעלים" את המראה האסתטי, האסתטיקה זה רק שהכתפיים לא שוות והצוואר לא באמצע...האם אם אני יתאמן חזק על הכתפיים והטרפזים יכול להיות שלא ישימו לב למראה האסתטי הזה בכלל?
שאלה אחרונה יש לי, אני עכשיו בטיפול אצל מישהו שעושה דיקור, שיאצו מסאז'ים והוא אומר שהוא יוכל לשפר, לא לגמרי אבל הוא מקווה שהוא יצליח ליישר קצת, אפילו אם זה יהיה רק ב-50% זה יהיה טוב...מה אתה אומר זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים
אריק01/07/2007שכחתי להוסיף שהאורטופד המליץ עכשיו על מדרסים (פלטפוס) הוא אמר שזה גם יכול לעזור לעמוד השדרה....עד כמה זה יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
דני ליבנה02/07/2007שלום אריק
העקמת שבה אתה נמצא מבחינת המעלות הנה גבולית בהחלטה האם ללכת על טיפול שמרני ,או ללכת לכיוון ניתוח , האמת שדי קשה לייעץ כך באופן וירטואלי ,מפני שכל מקרה לגופו ,כמוכן ישנה באמת סכנה שהעקמת תגדל היות ואתה בתהליך גדילה , עלכן בכל מקרה כדאי לטפל בזה בעזרת תרגילי פיזיוטרפיה המותאמים ספציפית למבנה עמוד השדרה שלך. בתשובה לשאלתך לגבי פיתוח גוף בחדר כושר , בסכה זה חיובי אולם מכיוון שגופך נמצא במצב אסימטרי ,ישנה סכנה שבעזרת תרגילים סימטריים שמקובלים בחדר כושר , העקמת תתגבר . כך שיש צורך בהתאמה מאד מיוחדת של תרגילים בחדר כושר. לגבי דיקור ומסגים מה שאני יכול להמליץ לך שאת הכסף שאתה מוציא על טיפולים אלה , עדיף שתוציא בטיפולים אצל פיזיוטרפיסט שהוא מומחה בתחום הסקוליוזיס ,באזור מגוריך ,וסביר שתקבל תמורה גבוהה יותר לכספיך מאשר מסז ודיקור ,
בהצלחה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?