קרע במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במיניסקוס
    שי
    29/12/2008

אני בן 34 וסובל בקרע במיניסקוס ,עליי לעבור ניתוח אך אנני מעוניין בכך , האם בעזרת פיזיותרפיה אוכל להמנע מניתוח ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• קשה להמנע

דן
    29/12/2008

לא ציינת מה הרקע לקרע ומה הסימפטומים שלך וכמה אתה סובל. בגדול, אם אין לך הגבלות בתנועת הברך אתה יכול למשוך שנים עם כאבים נסבלים, ופזיותרפיה לחיזוק וייצוב הברך. אך יש לזה מחיר - שחיקה מוגברת של המפרק שבסופו של דבר כן תביא לצורך בניתוח. מלבד זאת בדרך כלל נגרמים נזקים משניים כתוצאה מהליכה עם כאב כרוני כמו: כאבי ע"ש (גב), שחיקה של הברך השניה כתוצאה מעומס יתר, שכן היא מפצה על הנכות של הברך הפצועה, שינוי בזויות הברך וכו'. בעקרון זה אחד המקרים הבודדים בהם אני כן ממליץ למטופלי לעבור את הניתוח, שכן יתרונותיו גוברים על חסרונותיו וודאי אם אתה עדין צעיר וההחלמה צפויה להיות משובחת יותר מאשר בגיל מבוגר. על אחת כמה וכמה אם אתה מתכוון לעסוק בספורט. דן פיזיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס

אורן דיסקין
    30/12/2008

יש מקרים של קרע במניסקוס אשר לאחר טיפול פיזיותרפי, חיזוק שרירי הירך והאגן ועבודה על קואורדינציה ושיווי משקל מגיעים למצב בו אין כאבים או מגבלה כלל, אך במידה ואתה שואף או עוסק בספורט יש סיכוי רב כי בעייתך תחזור. אני מסכים עם דן שהגיב לפנינו ועם פרוט דבריו אך לרוב כדאי לנסות שיקום שמרני לפני הניתוח, במידה והברך תקועה וטווחי התנועה מאד מוגבלים כנראה שאין מנוס מניתוח.
    לבריאות אורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו