חיתול תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיתול תינוק
    דניאל
    05/01/2009

שלום רב, יש לי תינוק בן חמישה וחצי חודשים. מאז הלידה חיתלנו אותו כשהוא ישן בלילה עם חיתול בד (משולש של חיתול בד מתחתיו ואז את הקצוות העברנו מעל הידיים ושמנו מתחת לגב את החיתול כך שידיו בעצם לא יכולות לזוז). כל זה על מנת שלא יעיר את עצמו... היום אנחנו רוצים להפסיק לעשות את זה כי הוא כבר גדול אבל הדבר ממש מפריע לו לישון - הוא מתעורר כל שעה בגלל הידיים שלו (מנסה לגרד את הפנים וככה מעיר את עצמו). יש לו פריחה בפנים (חשש לאטופיק דרמטיטיס) ואולי בגלל זה הגירודים. כשאנחנו מחתלים אותו הוא ישן כל הלילה... מיותר לציין שאחרי שינה טובה הוא מרגיש מצויין, לעומת לילה שהוא מתעורר כל שעה. שאלתי היא האם דבר כזה יכול להפריע להתפתחות שלו? הוא עדיין לא מתהפך, יכול להיות על הבטן בערך 20 דקות (מול טלויזיה או אם יהיה משהו ממש ממש מעניין.... אחרת הוא פותח את שתי הידיים לצדדים ומוריד את הראש). כל החברות שלי מלחיצות אותי שהוא לא חופשי ודבר כזה יכול לפגוע בו. אני יודעת שההורים שלנו חיתלו אותנו עד גיל שנה כמעט....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיתול תינוק

הוספת תגובה

• קשירת הידים

דני ליבנה
    06/01/2009

שלום רב
    חשוב מאד להשאיר ידים חופשיות איני יודע עלסמך מה אתם מגבילים את תנועות ידיו ,זה לא טבעי ועקרונית גם עלול לפגוע במוטוריקה כמובן כל זה אני אומר בהסתיגות משום שזה על סמך מה שאת אומרת , בכל מקרה לפנות ליחידה להתפתחות הילד שיעשו אבחנה מסודרת לראות מדוע הילד לא ישן ובטח לא להגביל את תנועות הידים עם החיתול .

דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו