פיריפורמיס סינדרום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיריפורמיס סינדרום
    רן
    27/01/2009

שלום, אני בן 24 סובל מכאבים בישבן המקרינים לי לאורך הירך והשוק בצד שמאל. הכאבים הם רק בישיבה. ואילו עמידה והליכה מקלים עליהם מאוד (גם שכיבה מקלה על הכאב, אבל לא יותר מדי שכיבה). זה נראה כמו פיריפורמיס סינדרום. אני צריך לקבוע תור לפיזיוטרפיה דרך הקופה אבל זה ייקח לי זמן עד שאני אראה אורתופד. בינתיים אני סובל מאוד כי אני צריך לשבת הרבה ללמוד. ראיתי כמה מתיחות לשריר זה שהתחלתי לבצע. שאלתי היא: איזו פעילות גופנית יכולה להקל לי על הכאב? ניסיתי לעשות הליכות ובזמן ההליכה השרירים מרגישים לי תפוסים (באיזור האגן והירך) אבל בסה"כ הפעילות והחום מקלים עליי. לעומת זאת ביום למחרת מאוד כאב לי לשבת בכיתה. בכל זאת אני לא רוצה לשבת כל היום - מה אני יכול לעשות? האם הפעלת השריר בעדינות במכשיר המיועד לכך בחדר כושר (אבדוקציה של הירך) תחמיר לי את הבעיה או תקל עליי?? תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיריפורמיס סינדרום

הוספת תגובה

• פיריפורמיס סינדרום

דני ליבנה
    29/01/2009

שלום רב
    אחת הבעיות בפיריפורמיס סינדרום שהוא נדיר למדי ,הינו הלחץ שהוא מפעיל על עצב הסייטיקה ועל כן אתה צריך פיזיוטרפיסט שיטפל בך ולא תרגיל כזה או אחר ,כמוכן כדאי לעשות ברור מעמיק האם באמת מדובר בתסמונת הפיריפורמיס ולא בעיה אחרת ולאחר הבדיקה והטיפול אפשר להתאים תרגילים.
    בברכה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו