כאב בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך ימין
    גלעד
    15/02/2009

שלום דני, פונה אני אליך בעקבות המלצה חמה. אני בן 26.5, שנמצא שכושר גופני די טוב. משקלי 81 ק"ג וגובהי 185 ס"מ. עיקר פעילויות הספורט שלי בשנתיים באחרונות הוא רכיבה על אופניים (כ-15-20 ק"מ בכל פעם, עד פעמיים בשבוע), והליכות של כ40-60 דקות פעם בשבוע. לפני כ-3 חודשים החלו לי כאבים בצד החיצוני של ברך ימין. הלכתי לרופא, שחשב שזוהי דלקת, והמליץ לי על מנוחה ופיזיוטרפיה. אבחנת הפיזיוטרפיסט הייתה ששרירי האגן שלי (או הירך, אינני זוכר) בצד ימין חלשים מאלו של צד שמאל, ונתן לי מספר תרגילים לחיזוק שרירים אלו. יש לציין כי בכל אותה תקופה נמנעתי מכל פעילות ספורטיבית (דבר שהיה לי קשה..). מספר שבועות לאחר מכן, הכאבים חלפו, אולם במהלך שבוע אחד שבו יצא לי ללכת הרבה (מספר ק"מ ביום), חזרו הכאבים בשיא עוצמתם. כאבים אלו בתחילה מציקים, אולם, הם מתגברים כאשר השריר מתקרר ומקשים עלי מאוד בכיפוף הברך. זוה מטרד של ממש, גם עבור מי שאינו רגיל לעשות ספורט. נחתתי למשך שבועיים, הכאבים די חלפו, והנה בכל פעם שאני עושה הליכה (לא מהירה במיוחד, אלא רגילה), הכאבים חוזרים לאחר כ-30 דקות לערך ומלווים אותי למשך כמה ימים, עד שחולפים. חוששני שיש לי פגיעה ברצועות בברך הזו. אינני רופא, אך מעולם בכל שנות פעילותי הספורטיבית, לא נתקלתי בתחושה זו שחוזרת על עצמה כל פעם מחדש. ברשותך, שאלותי אליך הם: 1. מהי דעתך על כל העניין? 2. האם פיזיותרפיה מומלצת? 3. האם כדאי לי לעשות בדיוקת MRI לאבחון רציני של העניין (אינני מעוניין לעשות בדיקת מיפוי עצמות)? בתודה ובהערכה, גלעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך ימין

הוספת תגובה

• כאב בברך ימין

אורן דיסקין
    15/02/2009

גלעד שלום
    הכאבים שאתה מתאר דומים לכאבים שרצים למרחקים ארוכים לעיתים סובלים מהם, יתכן שזו אכן דלקת אך ההופעה של הכאב מראה כי משהו בביומכאניקה של הברך אינו פועל כראוי, אפשרות נוספת להסביר את הכאבים היא פגיעה של המניסקוס. מאחר וזה לא מקצועי לנסות לאבחן דרך האתר, מבלי לראות אותך או לבדוק אותך, נראה לי כי הדמיה מסוג MRI או CT תוכל לעזור לאבחן את בעייתך. כמוכן יתכן שמדרסים ומספר תרגילי מתיחה יוכלו להיטיב את מצבך
    לבריאות
    אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו