מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקעים קרסול ימין ושמאלליאת22/03/2009
מספר שאלות: 1. ערכתי צילום רנטגן בעקבות חבלה מלפני מספר חודשיםבקרסול ימין כאשר על קרסול ימין מודבקת מדבקת קינזוטייפ. הרנטגאי לא ידע מה זה, נשארתי עם הטייפ. האם יש בעייה עם כך? 2. לפני מספר ימים נפילה אשר הובילה לחבלה ברגל השנייה (הבריאה עד כה), נפיחות,הגבלה בתנועה-אובחן כנקע. אחת ההמלצות : תחבושת אלסטית.האם אפשר לשים במקום גרב אלסטית? הגרב גורמת למעין החמרת הכאב ולחץ ממש חזק על האיזור. האם זה בסדר? אולי יש הוראות/הנחיות ברשת או פה אך שמים תחבושת אלסטית (נראה לי שעדיף מגרב) בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקעים
אורן דיסקין22/03/2009ליה שלום, לגבי צילום רנטגן עם קיניזיוטייפ- אין שום מגבלה והפרעה, טייפ זה עשוי בד ,כפי שבגד אינו מפריע בצילומי רנטגן כך גם הקיניזיוטייפ.
לגבי הלחץ של הגרב האלסטית - מאחר והרגשת שהגרב לוחצת יותר ורמת הכאב עלתה, עשית בחכמה והורדת אותה .
תחבושת אלסטית צריך לכרוך בתנועות מעגליות ובלחץ אחיד בכדי להוריד נפיחות, בכדי לקבל תמיכה עליך להשתמש בתומכי קרסול המיועדים לכך,תוכלי למצוא אותם בחנויות לאביזרי אורטופדיה.
הרשי לי להמליץ לך לפנות לקבלת טיפול במכוני הפזיותרפיה של קופת החולים שלך בכדי שתוכלי לקבל הדרכה לשיפור טווחי התנועה והביטחון של הקרסול וכן הדרכה לחבישה נכונה.
לבריאות
אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
ליאת22/03/2009שאלתי לגבי הקינזוטייפ כי הרנטגאי כן ביקש להוריד גרביים ולהישאר עם האזור חשוף. יש לציין כי בחודשים האחרונים אני אכן בטיפול פיזותרפי- לצערי ללא הטבה (בכאב ובנפיחות,יציבות הקרסול). לצערי אני חוששת מ"שיחזור" המצב לגבי הרגל "הבריאה" שאובחנה כיום כנקע ע"י אורתפד תורן (חבלה/נפילה לפני כ10 ימים) יש לי תור שבוע הבא לאורתפד לכף רגל ולבנתיים אין לי מושג מה לעשות: קומפרסים- מה משמעות הדבר? להניח את הרגל במים? חמים ( עפ"י הפיזיותרפסטית המטפלת ברגל עם החבלה לפני מספר חודשים), פושרים (עפ"י האותרתפד), קרח (עפ"י האינטרנט). יש לי תחושה כי ההחלמה הכ"כ איטית של רגל ימין קשורה גם לטיפול לא נכון בתקופה הראשונית אשמח אם תוכל לעשות לי סדר לגבי התנהלות בזמן נקע? (קומפרסים, דריכה על הרגל מותר או לא? תחבושת אלסטית מתי צריך מתי לא?) מצטערת על האורך, שוב תודה על התשובה והתשומת לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
אורן דיסקין23/03/2009נהוג לצלם איבר פגוע חשוף כמה שיותר לכן התבקשת להסיר את הגרב, הקיניזיוטייפ לא מפריע.
בימים הראשונים לאחר הפגיעה (כ48 שעות) נהוג לבצע R.I.C.E כלומר Rest .Ice Compretion .Elevation ולמעשה מנוחה ,קירור,חבישות לחץ והרמת האיבר מעל גובה הלב(לצורך הפחתת נפיחות לפי עקרון חוק הכלים השלובים ) כל אלו אמורים לאפשר לאיבר לנוח מנשיאת משקל (במקרה של רגל) ולהפחית הווצרות נפיחות . הדעות חלוקות לגבי השפעת טמפ' המים אך נהוג לומר שצריך טמפ' נמוכה מזו של הגוף (36.6) בכדי להפחית את ההולכה העצבית ובכך להפחית כאב מקומי.
חבישה אלסטית תורמת ליצירת לחץ חיצוני אל האיבר ובכך לגרום לנוזלי הדם שפרצו את כלי הדם בעקבות הפציעה לשאוף לחזור לכלי הדם בשל הלחץ הנמוך יותר שיש בהם ביחס ללחץ שיש בסביבתם החיצונית בעקבות התחבושת האלסטית. את התחבושת אין להדק חזק מאד אלא ללפף בצורה ספירלית בלי כפלי בד כלפי מעלה.
קומפרסים- מנסיוני שילוב של מס' משחות (וולטרן ,ונורוטון וטראומיל) הוא שילוב טוב אשר צריך למרוח יחד ולעטוף בניילון (עדיף נצמד) למשך הלילה,למשך מס' ימים.
דריכה - עפי הניתן : לא לבצע הליכות בכח על הרגל הכואבת!!
חימום באמבטיות מערבולת נהוג לפגיעות כרוניות ויתכן שזו הסיבה לבלבול
אני מקווה שעניתי על הכל אשמח להמשיך לעזור
בברכה אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על התשובה המושקעת!!
ליאת23/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?