לאורן דסקין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאורן דסקין
    ביל
    10/04/2009

קרעתי רצועה צולבת באופן מלא לפני ארבעה חודשים ועברתי פזיוטרפיה. לפני כחודש נקרע המיניסקוס ברגל הבריאה בגלל העומס, והתגלה שינוי ציר ברך אם כי עדיין על גבול התקין.
    שאלות:
    האם יתכן שהפגיעה בברך הבריאה קרתה כיוון שעבדתי על רגל אחת בפזיוטרפיה ולא על השתיים?
    אני צריכה לעבור ארטרוסקופיה לתיקון המיניסקוס, האם אפשרית פזיוטרפיה לרגל זו בלי שאעמיס על הרגל שאין בה צולבת? למשל תרגילים בישיבה ושכיבה ואופניים בלבד, האם השיקום יהיה יעיל באותה מידה,?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאורן דסקין

הוספת תגובה

• תשובה

אורן דיסקין
    18/04/2009

ראשית צר לי על העיכוב בתשובה, בשל חופשה לא הייתי זמין. שנית - בכדי לשפר את מצבך יש חובה לתרגל ולחזק את שרירי הרגל זו ללא הצולבת וזו השניה עם המניסקוס. אופניים ותרגול חיזוק בישיבה ושכיבה הם תרגילים בסיסיים. יש צורך להתקדם ברמות הקושי לפי היכולת ולהמנע מכאבים.
    לגבי הפגיעה בברך ה"בריאה" כנראה שהיתה פגיעה אסימפטומתית כלומר ללא סימפטומים קודמים ובעקבות העברת העומס לרגל הלא פגועה "התעוררה" הבעיה. השיקום צריך להיות זהיר בכדי שלא יחמיר המצב כך ניתן יהיה לחזור לתפקוד מלא
    לבריאות
    אורן דיסקיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו