שאלה לגבי פיזיוטרפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פיזיוטרפיה
    חן
    09/06/2009

אני כמעט חודשיים אחרי ניתוח ACL שחזור רצועה ומיניסקוס

בחודש הראשון ערכתי בקשוי 3-4 פזיוטרפיה מסיבות שונות

ורק ב3 שבועות האחרונים התחלתי לערוך פעמיים2 בשבוע פזיוטורפיה

כמה שאלות:
    1. האם אחרי חודשיים מאז הניתוח מספיק שאני יעשה רק 2 פזיוטרפיה בשבוע? או מומלץ יותר(באופן כללי אני מרגיש טוב הולך כמעט ללא כאבים אך עדיין רוצה להחלים כמה שיותר מהר)

2. הרופא המנתח שלי אמר שלי שזה שיקום של חצי שנה, האם חצי שנה זה זמן וודאי לחזור לפעילות ב90 אחוז או שזמן השיקום הוא ארוך יותר כי כרגע לפי התכנית עוד 4 חודש אני חוזר לפעילות ב90 אחוז ככה זה הולך להיות?

ושאלה אחרונה- בעזרת השם שיגיע הרגע עוד 4 חודש או יותר שיהיה לי אישור לחזור לפעילות מלאה
    האם מומלץ לעשות זאת בהדרגה ואם מגן ברך כלשהו

תודה חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פיזיוטרפיה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שחזור צולבת

דני ליבנה
    10/06/2009

שלום רב
    צריך לעשות שיקום אינטנסיבי יותר בשלשת החדשים הראשונים על מנת לשקם את הברך בצורה טובה ופונקציונלית ולוודא שישנם טווחים מלאים ביישור ובכיפוף .
    חצי שנה לאחר הניתוח הוא באמת הזמן המקובל לחזרה לפעילות ספורטיבית ברמות הגבוהות זה כמובן תלוי בהשגים שלך ,בכל מקרה לחזרה כדאי לבצע בדיקה איזוקינטית של השרירים על מנת לוודא שהשרירים חזקים באמת על מנת לחזור לפעילות אקטיבית .
    אין צורך בשום מגן לברך .
    בברכה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו