שימוש בגרב AchiloTrain-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בגרב AchiloTrain-
    נועה
    29/07/2009

שלום,

בחודש האחרון, אובחנה אצלי דלקת בגיד אכילס.
    (אני בת 37. אין לי משקל עודף. לכן, כנראה שהדבר נגרם מסיבות אחרות).

במשך 10 ימים לקחתי כדורי ארתופן, אך ללא שיפור ניכר.

רופא אורטופד המליץ תחילה על visco heel, אך במכונים אורתופדיים אמרו, שלמקרה של דלקת בעקב אכילס עדיף להשתמש ב-AchiloTrain .

השאלות שלי הן:

1. האם שימוש בגרב AchiloTrain לא עלולה לגרום להחלשת השרירים ברגל?
    (אני שואלת, היות ויש לי בעיה נוספת של שחיקה של הסחוסים בפיקה בברך. ורופאים לא התלהבו משימוש מתמשך במגניני ברכיים בגלל החשש להחלשת השרירים).

2 האם שימוש בגרב הנ"ל מסייעת למנוע נזקים בזמן פעילות, או שהיא רק אמורה להקל על כאב?

יש לציין, שאני סובלת מכאבים בעיקר כשאני קמה מכסא.
    אני מתחילה את צעדיי בצליעה, ולאחר מכן כמעט ואין בעיה.
    הבעיה העיקרית היא שאיני יכולה לבצע פעילות גופנית כמו ריקודים.

3. הרופא האורטופד לא שלח אותי לבדיקת US. אלא הסתפק בבדיקה ידנית.
    לטענתו, אם היה לי קרע בגיד - לא הייתי יכולה ללכת, ולא הייתי יכולה לבצע פעולות בכף הרגל כמו "פוינט".

השאלה : האם אפשר להתחיל טיפול פיסיותרפי, ללא הצילום הנ"ל?

4. הייתי היום באבחון ראשוני במכון פיזיותרפיה.
    כהמלצה (עוד לא התחלתי את סדרת הטיפולים)- נאמר לי, שעליי לעשות תרגילי מתיחה של הגיד.
    מוזר לי...
    שכן, ה"ויסקו היל" וה"אכילוטריין" נועדו כדי לקצר את הגיד...ואילו המתיחות עושות פעולה הפוכה.
    הכיצד זה יתכן?

תודה מראש על התיחסותכם לשאלותיי (וסליחה על עומס השאלות)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בגרב AchiloTrain-

הוספת תגובה

• גיד אכילס

אורן דיסקין
    30/07/2009

נועה שלום,
    1. השימוש בגרב נועד על מנת להוריד עומס מגיד אכילס ע"י קיצורו ובכך לעזור במניעת הכאב בעת פעולות שונות ולזרז את החלמך. התמיכה של הגרב מאפשרת לבצע פעילות שתורמת לעבודה ולחיזוק של שרירי הרגל ללא כאב, כך שאם מבוצעת פעילות מסויימת של הרגל אין חשש מהיחלשות השרירים.

2. השימוש בגרב אכן אמור להקל על הכאב ובכך לעזור לך לבצע פעולות שונות, כאלה שלא היית מסוגלת לבצע או לבצע עם כאב ללא התמיכה. השימוש בגרב גם מסייע למנוע נזקים בכך שהיא מורידה את העומס מהגיד ומאפשרת לבצע את הפעילות.

3. בטיפול הפיזיותרפי מבוצעת הערכה של המטופל כאשר הוא מגיע לטיפול ראשון. בדיקת ה US עשוייה לסייע לאבחנה אך היא איננה הכרחית על מנת להתחיל בטיפול.

4. למרות שה"ויסקו היל" וה"אכילוטריין" נועדו על מנת לקצר את הגיד ולהקל על הכאב, יש צורך למנוע מהגיד להישאר במצב המקוצר מכיוון שלאחר החלמת הדלקת בגיד קיצור של הגיד יכול לגרום להגבלה בטווח התנועה בכף הרגל ולהפרעה בפעילות בחיי היום יום.

בנוגע לכך שהכאבים מתחילים כאשר את קמה מכיסא, את יכולה לנסות לפני הקימה או לפני ביצוע פעילות אחרת לאחר מנוחה לבצע מס' תנועות של כף הרגל או מריחה של Ben gay על מנת לחמם את האזור.
    בנוסף את יכולה לנעול במשך היום נעלי עקב (עד 5 ס"מ) שמבצעים פעולה שדומה לזאת של שה"ויסקו היל" בכך שגורמים לקיצור של הגיד.

לבריאות,
    אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז על מה מבין השניים - אתה ממליץ?

נועה
    31/07/2009

אורן שלום,

ראשית, המון תודה על תשובתך המפורטת!

אבל - לא הכל ברור לי עדיין...
    אנסה לחדד את שאלתי -
    1. תראה, כפי שכתבתי, אני סובלת בעיקר במצב התחלת הליכה לאחר שאני קמה משכיבה/ישיבה ממושכת.
    (למרות, שלפני התחלת ההליכה, אני אכן מבצעת תנועות סיבוביות של כף הרגל).

לעומת זאת - דווקא במהלך צעדה ממושכת - יש מעט מאוד כאבים.
    ולכן, אני מבקשת לדעת - מה, במקרה הספיציפי שלי - מתאים יותר?
    ה-"ויסקוהיל" או הגרב ("אכילוטריין")? (הגרב אומנם מכילה גם ריפוד של סיליקון, אבל, יחד עם זאת מחממת/לוחצת קצת (וזה, חיסרון)).
    (אין לי אפשרות ללכת עם עקבים של 5 ס"מ (לפי מה שהצעת לעיל) - מסיבות אורטופדיות אחרות).

2. אתה כותב:
    "למרות שה"ויסקו היל" וה"אכילוטריין" נועדו על מנת לקצר את הגיד ולהקל על הכאב, יש צורך למנוע מהגיד להישאר במצב המקוצר מכיוון שלאחר החלמת הדלקת בגיד קיצור של הגיד יכול לגרום להגבלה בטווח התנועה בכף הרגל ולהפרעה בפעילות בחיי היום יום"

השאלה שלי:
    מתי יש להתחיל עם פעולת המתיחות של הגיד?
    האם כיום, כשעדיין קיימת הדלקת (כפי שהציעה הפיסיותרפיסטית שעשתה לי את האבחון)?
    או, שבסוף תהליך הפיזיותרפיה (שעדיין לא התחלתי ממש בסדרת הטיפולים שלה) - כמעיין תהליך "שיקום" של הגיד?

שוב - תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

אורן דיסקין
    04/08/2009

בהמשך לשאלותיך את המתיחות רצוי לבצע כפי שהסבירה לך הפיזיותרפיסית בקופת החולים, בכדי למנוע קיצור בהמשך כשכבר לא יכאב, המתיחה צריכה להיות על גבול הכאב - את הקובעת עד כמה את יכולה לשאת את הכאב.
    לגבי הויסקו היל זוהי למעשה הגבהה כך שתהיי כאילו" על קצות האצבעות " ובכך יתקצר מהלך גיד אכילס ויהיה פחות מתח עליו ובעקבות זאת פחות כאב, הבעיה היא שזוהי הגבהה קטנה כך שעקב של 3 ס"מ עדיף,
    לגבי האכילוטריין - אכן הלחץ והחום מפריעים אך לצערי אין משהו שידוע לי שהוא טוב יותר
    מקווה שעניתי
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז על מה מבין השניים - אתה ממליץ?

נועה
    31/07/2009

אורן שלום,

ראשית, המון תודה על תשובתך המפורטת!

אבל - לא הכל ברור לי עדיין...
    אנסה לחדד את שאלתי -
    1. תראה, כפי שכתבתי, אני סובלת בעיקר במצב התחלת הליכה לאחר שאני קמה משכיבה/ישיבה ממושכת.
    (למרות, שלפני התחלת ההליכה, אני אכן מבצעת תנועות סיבוביות של כף הרגל).

לעומת זאת - דווקא במהלך צעדה ממושכת - יש מעט מאוד כאבים.
    ולכן, אני מבקשת לדעת - מה, במקרה הספיציפי שלי - מתאים יותר?
    ה-"ויסקוהיל" או הגרב ("אכילוטריין")? (הגרב אומנם מכילה גם ריפוד של סיליקון, אבל, יחד עם זאת מחממת/לוחצת קצת (וזה, חיסרון)).
    (אין לי אפשרות ללכת עם עקבים של 5 ס"מ (לפי מה שהצעת לעיל) - מסיבות אורטופדיות אחרות).

2. אתה כותב:
    "למרות שה"ויסקו היל" וה"אכילוטריין" נועדו על מנת לקצר את הגיד ולהקל על הכאב, יש צורך למנוע מהגיד להישאר במצב המקוצר מכיוון שלאחר החלמת הדלקת בגיד קיצור של הגיד יכול לגרום להגבלה בטווח התנועה בכף הרגל ולהפרעה בפעילות בחיי היום יום"

השאלה שלי:
    מתי יש להתחיל עם פעולת המתיחות של הגיד?
    האם כיום, כשעדיין קיימת הדלקת (כפי שהציעה הפיסיותרפיסטית שעשתה לי את האבחון)?
    או, שבסוף תהליך הפיזיותרפיה (שעדיין לא התחלתי ממש בסדרת הטיפולים שלה) - כמעיין תהליך "שיקום" של הגיד?

שוב - תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו