קרע במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במיניסקוס
    אביחי אזרד
    02/09/2007

שלום,
    אני כבן 30
    לפני כחודש קרעתי את המיניסקוס הלטראלי בברך שמאל(תוך כדי קימה מכסא !!),
    אובחן קרע ועברתי ארטרוסקופיה- בה אובחן קרע ידית הדלי ובוצע כריתה תת שלמה של המינסקוס הלטרלי- 1. מה הדבר אומר ??
    2. אני איש צבא והבירוקרטיה עובדת ולאט..- עתה כשלושה שבועות לאחר הניתוח אני אמור לקבל טיפולי פיזיוטרפיה- כמה זמן ? מה אורך הטיפולים?
    3. אנימתקשה בכיפוף, ובבוקר לאחר השינה קשה לי לכופף את הברך, כמו כן לעיתים אנימרגיש שהיא כאילו "בורחת" לי , האם הדבר יעבור?
    4. האם כתוצאה מהנ"ל יכולות להיות השפעות על הברך בעתיד??
    לתשובתך אודה,
    אביחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס

דני ליבנה
    02/09/2007

שלום רב
    לאחר כריתה של מיניסקוס הברך מתפקדת ללא המיניסקוס בדכ רוב האנשים שעברו ניתוח מהסוג הזה חיים עם זה , אולם בניתוח כמו שלך צריך להשמר מהעמסה גדולה על הברך בעקבות החסר ,מצב שיכול להגביר את תהליך שחיקת הסחוס המפרקי , בקיצור תחשוב שאוטו נוסע עם בולם זעזועים אחד פחות .
    רצוי שתתחיל טיפולי פיזיוטרפיה בהקדם עלמנת להמנע מהתפתחות נוקשות והגבלה בתנועה בברך כמובן באם לא תתחיל פיזיוטרפיה אתה עלול לסבול ממגבלה .
    בהצלחה
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- קרע ידית הדלי

אביחי אזרד
    06/09/2007

קודם כל תודה,
    האם נשאר חלק מהמינסקוס , או איזה אחוז ממנו נשאר?
    (להזכיר קרע במינסקוס הלטארלי מסוג "ידית הדלי, בוצעה קריתה תת שלמה)
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת מיניסקוס

דני ליבנה
    07/09/2007

שלום רב
    גודל הכריתה משתנה בהתאם למצב המיניסקוס בדכ הכריתה לא מלאה אלא אם המיניסקוס כתוש לחלוטין , ההחלטה בהתאם למימצאים תוך כדי ארטרוסקופיה .
    בברכה
    דני ליבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו