מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,קיפוזיסדניאל26/11/2009
שלום אני בת 29 אובחנה אצלי קיפוזיס לפני 5-7 שנים .פעם אחת שהייתי אצל אורטפד בשל כאבי גב כי ישבתי מול מחשב המון.הופנתי לפזיוטרפיה למומחה יציבה(1 רק מבין בזה בכל הקומה של הפזיוטריה ,והוא של ילדים.)
בכל מקרה הייתי אצלו לצערי רק 2, פעמים קרה פשוט סחבת של זמן ועד שכבר אמור שצריך הפניה חדשה..וכבר התייאשתי...עשיתי התעמלות ארובית ואחכ הפסקה ..קויתי שזה יעזור לי.. ושוב לפני כשנה התחלתי עבודה מול מחשב שוב..ותוך כדי נכנסתי לחדר כושר..הכאבי והלחצ בחוליות אמצעיות והצוואר - ביתר תוקף.בקשתי מאוטפד קופה ..הפניה לפיוטרפיה..בא נגיד כמעט התחננתי.אציין שהכאבים האלה הם לאורך כל היום ומתגברים אפילו בהליכה או ישיבה .
בשעה טובה עד שהגיע התור לפיוטפריה הרופא רשם שם..שזה כאבי גב רק בעת מאמצ. וכשהגעתי לפיזיוטרפיה הביאו לי פזיוטפרפיסטית רגילה שלא מבינה ביציבה.!
כולי אכזבה ענקית. חיכיתי יותר מחדשיים לתור הזה נמאס לי שמזלזלים במטופל מבחינת אורטופד ..הוא אפילו לא הזיז תעיניים שלו מהמסך מחשבובנוסף יש לי הלקוס ולגוס.. מצב לניתוח
השווי משקל שלי בלחורה צעירה שווה ל-0
היא לא התיחסה לזזה. ולא לחוס ר גמישות..(היא אמורה להתיחס ?כאילו למי אני אמורה לפנות?.
מה אני עושה עכשו -היא נתנה לי לשכב על הבטן במיטה שם.ונתנה לי 3 תרגילים..לעשות בבית.
ומה עם שיווי משקל..מה עם הדרכה איזה תרגילים מותר לי לעשות בחד"כ ומה לא..
הכוונה שמהו..
שאלתי-
כמה פגישות ניתנו לי במסגרת הקופה?
ב. מה אני עושה עכשו אני יכולה לבקש העברה לבחור שמבין ביציבה?כי כל אחד מפנה אתזה לכיוון אחר..בח"כ לפיוטפריסט ..וכו'.
בבקשה הכוונה/עיצה.דחופה.!אני מרגישה גם ככה חצי סבתא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס
אורן דיסקין26/11/2009דניאל שלום ממכתבך אני רואה מצוקה רבה ,לצערי איני יכול לסנגר על קופות החולים. כמוך איני מבין מדוע הזלזול וחוסר האכפתיות .
מעבר לכך את צריכה לתרגל רבות ובאופן עצמאי בכדי לשפר את יציבתך. כנראה שדרך קופת החולים לא תמצאי את הפתרון וכאן באים לעזרה מומחי יציבה ,הבאים מתחום הקינזיולוגיה שיטות אלכסנדר פלדנקרייז ויוגה תוכלי למצוא ברשת מומחים לנושא או המלצות מחברים ומכרים(אנו לא עושים פרסום ) לגבי הכאבים שלך נשמע שאת זקוקה לסדרת טיפולים אשר תרגיע לך את הכאבים . כל הפיזיותרפיסטים אמור להיות מסוגלים להדריך אותך באופן בסיסי ומספק לגבי היציבה שלך ומשם תוכלי למצוא את המומחה שיעצב אותך מחדש
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההבנה..ו
דניאל27/11/2009א. תודה
ב. אני רק רוצה לשאול משהו,בעבר בפעם פעמיים שהייתי אצל הפזיוטרפיסט שמבין ביציבה הוא בכלל עבד איתי על כל הגב ..וגמישות של כל הגוף זה משזכור לי מהתרגילים(=תירגלתי אז זכרתי)
וכאן היא פשוט נתנה לי כמה תרגילים שהם רק לחלק גב עליון..אני לא אוהבת ..וממש לא בא לי להיות מאוכזבת..
האם יש מצב שלבקש העברה ?:(
והאם אני אקבל סדרה של טיפולים או שזה לפי מה שהיא קובעת..זה היה משהו כמו רבע שעה גג..
השאלון במחשב לקח יותר..
בכל מקרה תודה רבה על ההבנה והתשובה! ו
(אגבניסיתי יוגה..זוועה קשה יותר ועם הרבה חזרות..על אותו דבר..
מעדיפה פילאטיס ..מבירור קטן אמרו לי ששיטת פאולה יכולה לעזור מאד.אבל חייבת להפסיק תאימונים..שזה בעצם סוג של חמצן מבחינתי..)
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורן דיסקין28/11/2009איני יודע לומר לך כיצד ינהגו במכון בבקשתך זו יתכן ש"תענשי" ותאלצי לחכות שוב לתור הראשון. אני יכול להציע לך לבקש שיחה עם מנהל/מנהלת המכון לדבר איתם ולהסביר את מצבך ולבקשת להתערב ולעזור לך. צריך להשקיע מאמץ רב יותר בלשמר בריאות מאשר להרגיע כאבים אך זה משתלם לכולם בטווח ארוך: לך -לא יהיו כאבים או שתלמדי איך להתמודד איתם ולקופה - הם לא יאלצו לטפל בך שוב
לבריאות
אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
דניאל29/11/2009הי,
אם אתה מתכוון לבקש התערבות או התעיצות מהמנהל ח"כ..אז לפי הלך הרוח שיש שם..הוא בטח ינסה למכור אימונים אישיים.
ולא בהכרח ממישהו אם בכלל יש שם משיהו שמבין ביציבה.
ולגבי העברה לפיוטרפיסט שמבין ביציבה -לא ידוע לך אם ניתן לבקש העברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?