מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואראייל03/12/2009
שלום רב,
אני בחור בן 33.
מזה כ 8 שנים צוואר תפוס כל הזמן. עם הזמן טווח התנועה הלך והצטמצם בעיקר כלפי מטה, מרוב תפיסות אני מצליח להוריד את הצוואר בערך 10 מעלות למטה. לצדדים כ 45 מעלות הצידה וכ 30 מעלות באלכסון. כלפי מעלה גם בערך 10 מעלות.
עשיתי לאורך השנים כמה צילומי צוואר הכל תקין חוץ מ"העדר לורדוזיס פיזיולוגי" שהבנתי שנובע מהתפיסות בצוואר.אין מחלות מפרקים או בעיה בעמוד השדרה או בכטרב.
MRI צוואר לפני שנתיים הכל תקין דיסקים שמורים.
בצילומי צוואר וגב עליון רואים גם צלע צווארית.
הבנתי מרופא כאב שכנראה הכל נובע מכאב כרוני ספזם קבוע בשרירים שאני לא מצליח לשחרר אותו. הציע הזרקות לצוואר שטרם ניסיתי. הצוואר התפוס גורם לי לכאבי ראש לפעמים.
מעבר לזה אין תופעות בריאות אחרות.
בפיזיותרפיה ניסו כמה פעמים US שלא פתר את הבעיה, עיסוי שהקל ליום יומיים ומתיחות. כל פעם שניסו למתוח את הצוואר קדימה נגרם לי ספזם חזק והקרנה לראש והחמרת הכאב. כנראה שלא טוב למתוח לי את הצוואר כי זה מגדיל את מעגל הכאב.
לכן לפני 3 שנים הפסקתי פיזיותרפיה ורק אשתי עושה לי קצת עיסוי קל בצוואר לשחרר קצת
( זה לא המקצוע שלה ).
לפני 3 ימים שכבתי על המיטה על הגב עם ראש על הכרית והא ישבה מאחורי ראשי ועיסתה לי את שרירי הצוואר מאחורה. בשלב מסוים העיסוי היה די חזק כ 10 דקות בשרירים לאורך מרכז הצוואר ועד לראש. כנראה כי נכנסו לשיחה ערה ולא שמנו לב...
בסיום הטיפול הרגשתי קצת מוזר כשקמתי וקצת כאב בחוליות.
מאז הטיפול יש לי תופעות מוזרות
- דקירות בתוך שתי הכתפיים, לאורך הטרפזים, לאורך הזרועות ובכפות הידיים דקירות בחלק מהאצבעות. לא נורא חזק. יש קצת התכווצויות של הטרפז גם והקרנה לעבר הראש.
- הכי גרוע - כעמט כל הזמן תחושת של שיוטים קצת וכאילו הפרעה קצת בשיווי המשקל ובנוסף תחושה שהופיע 3 פעמים שכאילו הדם מתרוקן מהמוח ועומד להתעלף. פעם אחת זה נמשך כ 30 שניות בזמן שאני בישיבה.
אין לי תופעות ברגליים או ביתר הגוף.
אני מאוד מוטרד מזה.
1. האם יכול להיות שעיסוי חזק של הצוואר גרם לי לפריצת דיסק שם?
לנזק לחוט השדרה? חלילה לשבץ קל בכלי הדם בצוואר?
2. מה כדאי לעשות בשלב זה כדי להגדיל את הסיכוי להחלים?
3. האם רוב הסיכוי שזה יעבור לבד? . מאוד מוטרד מהשיוטים פוגע לי בבטחון ולא נסעתי לעבודה היום.
4. האם אין פיזיותרפיה מיוחדת שיכולה לפתור בעיות כאלה של צוואר כואב ותפוס כרוני??
מה דעתך?? המון תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נעמי03/12/2009ככל הנראה אשתך עיסתה לך את עורקי הקרוטידים (עורקי התרדמה) ומכך התופעות המתוארות. אם התופעות הנ"ל אינן חולפות מומלץ לפנות לייעוץ רפואי. לשאלתך-בוודאי שפיזיותרפיה יכולה לפתור בעיות של כאב צוואר כרוני אם מטפלים במקור הבעיה-כגון בחינת היציבה וכו' ולא רק טיפול מקומי בכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלה בתנועה
דני ליבנה06/12/2009שלום רב
עיסוי לכשעעצמו אינו מספיק יש צורך בתרגול פעולת השרירים אתה צריך לקבל הדרכה לתרגול בסוג מסוים של תרגילים שיעזרו לך לפתור את הבעיה
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?