מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיזותרפיה בילדיםמירב05/06/2010
שלום רב,
אני פונה אליכם בנושא ביתי. בת 2 ו-8 חודשים, טרם הולכת עצמאית.
אנחנו מטופלים בפיזותרפיה..
ביתי הולכת ע"י דחיפת עגלה ועומדת כבר מגיל שנה.
אובחנה כהיפטונית עם גמישות יתר.
בפיזותרפיה נאמר לנו כי ישנה בעיה של העברת משקל.
איזה תרגילים יכולים לשפר את היציבות, ויכולים לקדם אותה להליכה עצמאית.
האם הליכה זה הפתרון או קודם היא צריכה לדעת לעמוד לבד.
מה קודם למה?
אשמח אם תציעו לי דברים נוספים כי אנחנו די מיואשים שכן היא כמעט בת שלוש.
מפחדים שיהיה מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה בילדים
אורן דיסקין05/06/2010מירב שלום,
טיפולים בילדים היא מומחיות בפני עצמה,מאחר ואיני מתעסק בכך, אין לי תשובה עבורך אך אנסה לברר ולחזור אליך בנושא התרגילים.
אני מניח שאתם מטופלים במסגרת היחידה להתפתחות הילד וכי הם מומחים בנושא. בכל מקרה הייתי ממליץ לכם לבקש ייעוץ נוסף ממטפל אחר, וכן יש מרכזים כמו בית "איזי שפירא" ברעננה ועוד שאולי דרכם תוכלו להגיע לפתרונות חדשים.
אולי (אני שב ומזכיר שאיני מומחה בטיפול התפתחותי של ילדים) עזרה של סדים לרגליים תוכל להניע קדימה את ההתפתחות שלה.
לגבי השלבים ילדים לומדים לעמוד ללא תמיכה סמוך לזמן בו הם מתחילים ללכת, קודם לכך העמדות עם תמיכת חפצים/מיטה/לול/רהיטים וכד'..
טיפול נוסף להעלאת הטונוס יכול לבוא מהידותרפיה (טיפול במים)- נסי לבדוק גם את הכיוון הזה.
דבר אחד חשוב לי מאד לומר שאכן יש איחור בהתפתחות אך לא "תאחרו שום רכבת", האם יש בעיות נוספות בהתפתחות?
מקווה שהועלתי לכם
לבריאות אורן דיסקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהליכה
דני ליבנה06/06/2010חשוב שהילדה בגילה תעמוד באופן עצמאי עמידה עצמאית מרמזת שכח שרירים תקין ותגובות שיווי משקל טובות ,ללא אלה יווצר קושי בהליכה ,כדאי לקבל ייעוץ נוסף לשנות גישה טיפולית ישנםגישות טיפוליות שונות , וכדאי לבדוק שיטה שמתאימה ומקדמת את הילדה ,אין ספק שמעבר לתרגול שיעלה את טונוס השריר ים ,אלא גם תגובות שיווי משקל . חפשי חוות דעת נוספת .
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהליכה
מירב07/06/2010ערב טוב,
חשוב לי לציין כי ישנו איחור התפתחותי גלובאלי וכי יש בעיה בצרבלום.
באופן כללי אנו מטופלים באופן פרטי בפיזותרפיה ובהידרו ומתמקדים על הגב ע"י לחיצות וכן ע"י הפעלת לחץ ומשקל נוסף שלנו בעת עמידה על הרגליים. (מאין נטועות בקרקע).
אודה לכם באם תציינו עבורנו חלק מן השיטות הקיימות והידועות לכם. הדבר יקל עלינו אולי לדעת מה עוד ניתן לעשות ואיזה עוד אפשרויות קיימות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בהליכה
דני ליבנה08/06/2010ישנם מספר שיטות בובט ווייטא ועוד אולם לפי תאור המקרה , יש מקום למעקב ובדיקה במרכז התפתחותי בביח שנידר או דנה שיהיה מעקב מסודר .
דני ליבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
יישור לורדוזיס צווארי - בירור
שיטת מקנזי לצוואר- בירור
תרגילים לחיזוק רצפת האגן
אני סובל מגמישות יתר
בעיות אורתופדיות- מזרן לרכישה
שבר תוך מפרקי בגליל בוהן 1
קרע במיניסקוס החיצוני וזמן איחוי
פריצת דיסק בין T5-T6
קוביות בבטן בעזרת אימון חדר כושר, תרגילי בטן ושורף שומנים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?