חיזוק ושיפור יציבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוק ושיפור יציבה
    חוקוק
    03/09/2010

שלום רב. אני צעיר בשנות העשרים לחיי - עם גמישות יתר, גוף עקום ויציבה גרועה למדי. סובל מכאבי בגב בברכיים, וגם צוואר תפוס. בנוסף אני מרגיש תחושה שאני חייב להמתח , כאלו הגב תפוס, למרות שהשרירים שלי בסך הכל רפווים וחלשים ולא תומכים.

כמה שאלות קטנות: איזה ספורט\חוג הכי מתאים והכי מחזק את השרירים המיצבים? מה עדיף? פילאטיס, אלכסנדר, פלדנרקייז?
    האם אתה ממליץ על טיפול אפוס? (הליכה על נעליים עם סוליה ועליהם חצאי כדורים)
    איך בעצם יתכן שאני מרגיש תפוס, נמתח, (ואף שומע קליקים קטנים מהגב שאני עושה כך) כאשר בעצם הכל גמיש משוחרר ורפוי בעצם? קורה בדר"כ אחרי ישיבה או שכיבה ממושכים
    האם כירופרקטיקה יכולה לעזור לאדם במצבי? אין כרגע תודה לאל ממצא פתלוגי שמצביע על פריצה (הקרנות או נימולים למנהם)

בנוסף - כיצד לדעתך אוכל לבחור את המקצוע ללמוד? אני מעונין ללמוד סיעוד (ולהתמחות ברפואה דחופה או טיפול נמרץ) אך חושש שאיהיה מוגבל, אסבול מכאבים כל חיי ולא אוכל לעבוד כמו שצריך במקצוע. האם להכנע לכאבים וללמוד מקצוע סטטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק ושיפור יציבה

הוספת תגובה

• חיזוק ושיפור יציבה

אורן דיסקין
    04/09/2010

שלום
    ראשית ברצוני לברך אותך על שברצונך ללמוד ולעבוד במקצוע אשר נועד לעזור לאחרים- זה מאד יפה וחשוב. שנית יש הרבה בעלי מקצוע בתחומים הללו שאכן סובלים מבעיות דומות לכן אל לך לחשוש לעסוק בכך. שלישית מקצוע סטטי רק יחמיר את המצב שאתה מתאר.
    לגבי שאלותיך איזה ספורט/חוג יתאים לך- פלדנקרייז ופילאטיס הן לרוב שיטות התעמלות בקבוצה לעומת שיטת אלכסנדר שמבוצעת אחד על אחד. בכל השיטות מאמנים את המתעמל לשלוט בשרירי מרכז הגוף לצורך שיפור היציבה. נראה לי כי שילוב של אחת מהשיטות הללו עם חדר כושר וחיזוק כללי בתמיכה של מאמן כושר יהוו את המענה לצרכים שלך.
    מערכת אפוס פחות יעילה לגביך.
    טיפ קטן שתוכל להעזר בו הוא "תרגיל חלון ראווה"- כלומר כאשר תעמוד מול מראה או חלון ראווה שים לב איך אתה עומד והזדקף. נסה להכניס לעצמך לראש בכל רגע נתון להזדקף,כך דרך התודעה תתחיל להיות זקוף כפי שרקדנים הפנימו עמידה זקופה אחרת הם מודחים מהלהקה.
    מקווה שעניתי על כל שאלותיך
    לבריאות ושנה טובה - אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד רוצה להיות אח

חוקוק
    05/09/2010

אבל גם מאוד מפחד - אם הברכיים יכאבו, אם הגב יכאב, איך אבצע את תפקידי בתור אח? אגב, המיטות באופן כללי נמוכות, ואני אדם גבוה.
    מאוד מפחד לעשות את הצעד הזה וללמוד סיעוד..

תוכל להסביר על טיפול אפוס? מה שהבנתי דווקא גם מדובר על חיזוק שרירים מיצבים.
    וכירופרקט, יוכל לעזור לי?

הרבה תודה על התשובות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לחוקוק

אורן דיסקין
    05/09/2010

שלום לך. מיטות בבתי חולים מתכווננות כלומר הגובה ניתן לשינוי כך שזה אמור להקל עליך. פנה לבית חולים הקרוב למגוריך ודבר עם האחות הראשית אמור לה כי אתה חושב על סיעוד כמקצוע וברצונך להתלוות לצוות הסיעודי מספר ימים/שעות בכדי לראות ולחוש האם זה אכן מה שחשבת ורצית. כמוכן בדוק מהי עבודת הסיעוד בקהילה, במרפאות ובבתי המבוטחים(ביקורי בית)
    בהצלחה ושנה טובה ,
    אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו