תזוזות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזוזות
    שרית
    20/11/2010

שלום

מזה כחודשים אני סובלת בשכיבה במיוחד מתזוזה אפילו תת תזוזה של עצם האגן האחורית מאז התחילו לי בעיות מעיים שלא היו מקודם וכמו כן הרגליים שלי אני מרגישה שהם עייפות כאילו שיש גם בעיה במפרקים למרות שאצל אורטופד הכל היה תקין!
    הבנתי שאם יש פגיעה בחוליות S3-S5 או בעצם הזנב יש את התופעות אבל אצל האורתופד הכל תקין מה אני עושה האם פזיותרפסטית לעזור לעזור? איך בודקים שאין פגיעה בעצם הזנב חוץ מרנטגן ומיפוי עצמות? אני מרגישה את השרירים זזים תת תזוזות באגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזוזות

הוספת תגובה

• תזוזות - תגובה

אורן דיסקין
    20/11/2010

שרית שלום
    בשונה משאר שורשי העצב לאורך עמוד השדרה(שורשי העצב יוצאים במרווח בין החוליות אשר נעות אחת ע"ג השניה) שורשי העצב של חוליות S3-5 יוצאים מנקבים בעצם הסאקרום שהיא למעשה 5 חוליות המחוברות לחלוטין ביניהן כלומר אין תזוזה בין חוליות אלו. לגבי התחושות שלך של תזוזות קלות באגן ושרירי האגן זוהי תחושה פנימית.נראה לי כי פיזיותרפיסטים המתמחים בטכניקה הנקראת קרניו-סאקרל וכן פיזיותרפיסטים המתמחים בשיקום רצפת האגן יוכלו לתת לך מענה מצוין לבעייתך.
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוסיף

מעיין
    21/11/2010

תודה ד"ר אני אוסיף שהייתה לי דחייה של שנה במחזור ובנוסף לישיבה מרובה אולי יש לי תסמינים של אחרי הריון כי בשכיבה העצם האחורית זזה ובישיבה כמובן שאני לא יכולה להשען עצם הזנב זזה וגורמת לי לפעילות מעיים מוגברת והבנתי שיש קשר בין תזוזות לבין תנועת מעיים, בנוסף אי יציבות בהליכה. האם בסיטי יוכלו לאתר תזוזות? הבנתי שברנטגן זה לא יכול לראות ועוד בשכיבה שעושים לא רואים תזוזות כנל לגבי מיפוי עצמות אשמח להסבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוסיף - תגובה

אורן דיסקין
    24/11/2010

מעיין שלום
    אין כיום בארץ שירות של הדמייה כמו סיטי או אם אר איי אשר נעשים בתנועה לכן מה שאת מבררת לא מתאפשר. הבדיקה היחידה של ההדמיה בתנועה יכולה להעשות ע
    י אולטרא סאונד וזאת רק אצל מספר מומחים באופן פרטי ומאד חריג. מעב רלכך נראה לי כפי שציינתי בתשובתי הקודמת כי עליך לחפש מטפלים המתמחים בשיקום רצפת האגן או בטכניקה מנואלית הנקראת קרניו- סקרל. מעבר לכך את מציינת בעיות גניקולוגיות נוספות שאין לפורום הזה יכולת להשיב עליהן .
    לבריאות אורן דיסקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו