כאב בברך- אורן, אשמח לתשובתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך- אורן, אשמח לתשובתך
    גל
    31/12/2010

אורן שלום,
    אני בת 23, סובלת מכאב בצד מדיאלי של הברך מזה שנתיים כאשר אני הולכת מעבר ל40 דקות וכאשר הברך מכופפת הרבה זמן כואב לי ליישר אותה (כאב שעובר אחרי מספר דקות). לא עשיתי אף בדיקת דימות, אבל מה שכן, אין לי ולגוס שאני עומדת אבל בהליכה כן יש לי נטייה לולגוס קל ב2 הרגליים בעיקר בשמאל הכואבת. כמו כן, יש לי גמישות יתר- מדדנו זווית של 145 מעלות דורסי פלקשן ב MP1 בכף הרגל. האם הזווית הגדולה קשורה ומשפיעה על הולגוס?
    בכל מקרה התחלתי לעשות תרגילי חיזוק של סקווט עם גומיה קשורה מסביב לברכיים. האם לעבור למינון של סיבולת? (אני עובדת על פי 8 חזרות בסט, 3 סטים. האם לעשות 5 חזרות כל שעה בערך?) והאם להישאר סטטי בסקווט שאני מגיעה למטה או שיהיה דינאמי? אני התחלתי עם דינאמי בכל אופן.
    מה אתה חושב, ומה אתה ממליץ לי לעשות?
    דרך אגב, אני סטודנטית שנה שלישית לפיזיותרפיה.
    תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב בברך- אורן, אשמח לתשובתך - תגובה

אורן דיסקין
    03/01/2011

גל שלום
    מספר חזרות מוגבר מוביל לסיבולת אך במידה ולא מתרגלים נכון עשויים להפגע. סיבולת היא תרגול של משקל קל -יחסית למקסימום שניתן להניע בפעם אחת (1RMׂ) - במספר רב של חזרות ומעט סטים.כאשר אנו מחזקים שרירים רצוי לגוון ולבצע חיזוק קונצנטרי/אקצנטרי וסטטי.
    מעבר לכל זה נראה לי כי עליך להבדק ע"י אורטופד או פיזיו' מוסמך בכדי לשלול בעיית מניסקוס.
    בהצלחה בתואר
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו