גישות שונות לטיפול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גישות שונות לטיפול?
    דנה
    29/03/2011

שלום
    אני בת 26 ולאחרונה התחלתי טיפול בפיזיותרפיה בשל כאבי גב עליון (מאזור השכמות ומעלה). כשהגעתי לאבחון קיבל אותי מטפל שאמר לי שיתכן ויש לי אסימטריה קלה מאד בגב וכן הסביר לי שהיציבה שלי לא כ"כ טובה (בין היתר אני שוחקת את העקבים בסוליות הנעלים עד שממש נוצרים חורים) וכן משו על טווח תנועה מצומצם של חוליות מסוימות בגב. הוא הסביר לי שהטיפול יתמקד בחיזוק שרירי הגב אך חשוב מכך בלימוד יציבה נכונה.
    מכיון שאני בחורה דתית הרגשתי שיהיה לי יותר נוח להיות מטופלת אצל מטפלת ואכן העבירו אותי למטפלת.
    וכאן מתחילה הבעיה: למעט עצות של ללכת תמיד עם נעלי ספורט ולעבור לתיק עם גלגלים הטיפול מתמקד בתרגילים לגב. כששאלתי אותה מה לגבי היציבה היא טענה שאם שרירי הגב יתחזקו אז היציבה תשתפר (מה שנראה לי קצת סותר את מה שהמטפל אמר) ולא התייחסה כלל לטווח התנועה בגב.

אני קצת מבולבלת, למרות שהיא נראית מבוגרת יותר היא נשמעת לי קצת פחות מקצועית. אשמח לעצה ממשהו מהתחום- מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גישות שונות לטיפול?

הוספת תגובה

• גישות שונות לטיפול? - תגובה

אורן דיסקין
    30/03/2011

דנה שלום
    צודקת הפיזיותרפיסטית שאמרה לך כי התרגילים יחזקו את השרירים ובדרך זו תשתפר יציבתך. לגבי טווחי התנועה יתכן שחלק מהתרגילים נועד גם לשיפור טווחי התנועה ובדרך זו תתפסי 2 ציפורים במכה אחת.
    מעבר לכך אם הפיזיותרפיסט הראשון עושה עליך רושם טוב יותר נסי לעבור לקבל טיפול אצלו למרות המגבלות.
    מקווה שזה עושה לך סדר
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו