כריתת מיניסקוס VS כריתה + שחזור ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת מיניסקוס VS כריתה + שחזור ACL
    צבי אילן
    13/05/2011

שלום, אני בן 45 טעברתי ארתרוסקופיה בברך לפני כשנתיים. עתה יש לי קרע בצולבת וגם במיניסקוס כאשר נמצאו לי בבדיקת MRI שינויים ניווניים בברך. רופא ראשון טען שמפאת גילי לכל היותר לבצע ארתרוסקופיה למיניסקוס אך ניתוח שחזור לצולבת "יקבע"(מלשון קיבוע) לי את המצב הלקוי של היום ויגרום לנזק. רופא שני טען שעלי לבצע את שני הניתוחים (בבת אחת) כיוון ששחזור הצולבת יחזק את הברך.
    1. מה יתן "כריתת" החלק הקרוע במיניסקוס ומה עלול לקרות אם זה לא יבוצע ? (כיום אין לי כאבים זולת הגבלה למתוח את הארבע ראשי עד הסוף
    2.מדוע בגילי לא הכי מומלץ לשחזר את הצולבת ומהם המניעים בעד ביצוע השחזור? (הרופא המליץ שתל מבנק איברים). יש להתחשב בכך שאיני מתכוון לשוב ולשחק כדורגל או לרוץ ואין לי כאבים או בריחה של הברך כיום. האם יש לאור הנסיבות הנ"ל להביט אל העתי ולומר שלטווח ארוך כדאי לשחזר ?.
    תודה רבה, צבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כריתת מיניסקוס VS כריתה + שחזור ACL - תגובה

דני ליבנה
    15/05/2011

ברוב ארצות אירופה ארהב לא מקובל לבצע ניתוח שחזור צולבת לאחר גיל 40 היות וורוב האנשים אינם פעילים בענפי ספורט שיכולים לגרום לבריחה של הברך הפרוצדורה הניתוחית אינה פשוטה לברךוכן תהליך ההחלמה ארוך , ישנה אפשרות ויש על כך עבודות שבעזרת תרגול פיזיוטרפי אפשר למנוע בריחה של הברך הרבה תלוי במידת שיתוף הפעולה של המטופל אצלך במיוחד שאין בריחה ואין כאב אין סיבה לגעת בברך כנל גם לגבי המיניסקוס במידה ואין הפרעה לא לגעת ,במידה וישנו גוף זר שנתלש מהמינסקוס אותו צריך להוציא אבל זה לא המקרה שלך , עקרונית טיפול פיזיוטרפי שמרני ללא ניתוח הוא המומלץ .
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו