קושי בקיפול אחרי שבירת פיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בקיפול אחרי שבירת פיקה
    אבנר
    23/05/2011

שלום,
    לפני כחודשיים שברתי את הפיקה של הברך הימנית (עם תזוזה) בנפילה מאופניים.
    מאז עברתי ניתוח לתיקון השבר (השתלת שני ברגים וחוט תיל), חודש וחצי ביישור בסד ושלושה שבועות של פיזיותרפיה.
    מאז תחילת הפיזיותרפיה ועד עכשיו אני מתקשה מאוד בקיפול הברך. אחרי 3 שבועות אני יכול לקפל 20-25 מעלות עם משקולת ללא מאמץ, וכ-40-45 מעלות עם משקולת ומאמץ שרירי. המאמצים שלי לאורך תקופה אולי קצרה יחסית אינם מניבים שינוי משמעותי בקיפול הברך, ואני מודאג מזה...
    להלן שאלותי:
    1. האם זה מוצדק להיות מודאג?
    2. מה הסיבות שיכולות לגרום לקושי בקיפול הברך?
    3. האם תוכלו להמליץ על אילו טיפולים לשיפור הקיפול?
    4. האם הידרותרפיה יכולה לעזור בנושא של הקיפול? הוסבר לי שזה יכול לעזור לי בעיקר בנושא של עומסים על הרגל, דווקא מהבחינה הזאת אין לי בעיה בינתיים...

בתודה מראש,
    אבנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בקיפול אחרי שבירת פיקה - תגובה

דני ליבנה
    24/05/2011

ברך מכופפים לא מקפלים בחלק מהמקרים של שבר בפיקה אחת הבעיות זה כיפוף עקב שינוי במשטח הפרקי שבין הפיקה לעצם הירך תמשיך לעבוד עם הפיזיו שלך על הגדלת הטווח וזה ישתפר הידרותרפיה יכולה להוסיף ,אבל חשוב לעבוד הרבה גם מחוץ למים .
    דני ליבנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו