החזרת טווח תנועה למפרק קרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת טווח תנועה למפרק קרסול
    אבנר
    17/06/2011

לפיזיוטרפיסטים שלום, זקוק לעצתכם בבקשה. אני חודשיים לאחר ניתוח שבר טרימלאולר בקרסול, כאשר הגבס הורד לפני שבועיים וחצי. מאז יצא לי לחזור לעבודה (משרדית) ותרגלתי המון הליכה כך שהיום אפילו עשיתי צעדים ללא קביים. הבעיה היא בטווח התנועה. אני מרגיש שלא משנה כמה אני מנסה לכופף את הרגל כלפי חוץ (כף רגל מתקרבת לשוק), או למתוח בעזרת הגומיה, אני לא מצליח להגדיל את הטווח. אני מודאג שכן לפי מה שהבנתי ככל שעובר הזמן כך יהיה קשה יותר להשיג טווח תנועה מקסימלי... הם זה נכון ? ואיך פותרים את הבעיה ? האם עלי לעזוב את העבודה ולשבבת בבית ורק לתרגל מתיחות ? או שבפגישה עם פיזיוטרפיסט מומחה ועבודה מנואלית מספר פעמים בשבוע ניתן להגיש טווח מקסימלי...?

בנוסף, האם זה נכון שאם לא יושג בהקדם טווח תנועה מלא הסיכוי לבעיות של שחיקת מפרק וסחוס בעתיד תגדל ?

הרבה שאלות אך זקוק לעזרתכם הדחופה... תודה רבה !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החזרת טווח תנועה למפרק קרסול - תגובה

אורן דיסקין
    18/06/2011

נמרוד שלום, ראשית אתה חייב להבין שכל מפרק לאחר קיבוע של חודש וחצי יהיה בעל טווחי תנועה מאד!!!! מוגבלים. במקרה של שבר טרימלאולרי כמו שלך המגבלה גדולה יותר מאחר ו3 מפרקים מעורבים כלומר קושי רב יותר. לכן אל לך להתייאש כל כך מהר, נכון שהזמן לא לטובתך אך רק לפני שבועיים הוסר הגבס משום שכנראה המנתחים חששו לכך שאיחוי השברים לא יהיה מספיק יציב. המשך לעבוד עם פיזיותרפיסט ותרגול עצמי, המון סבלנות!!! ולצערי גם כאבים אך הטווח ישתפר!
    לבריאות אורן דיסקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו