מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר מיקודמוריה31/07/2008
גילינו כי בתי סובלת מחוסר מיקוד. היינו אצל שני רופאים די נחשבים בתחום, והיו הבדלים מאד משמעותיים בין תוצאות הבדיקות (משהו כמו 2.5 מספרים בכל עין). איך נוכל לדעת על מי לסמוך? ושאלה נוספת: האם חוסר מיקוד זו בעיה שמסתדרת עם השנים, או שהמשקפיים הם לתמיד? בתי בת שנה ועשרה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מיקוד
ד''ר עידי מצר01/08/2008לא ברור לי האם מדובר ברוחק ראיה (מספר פלוס) או בקוצר ראיה (מספר מינוס). האם נעשתה הבדיקה עם טיפות להרחבת אישונים ומאיזה סוג (יש לטיפות שונות השפעה שונה על שיתוק המיקוד בעין לצורך הבדיקה).
הייתי ממליץ שאם הרופאים אינם מומחים לעיניים ילדים שתפני לרופא מומחה בתחום זה.
לאחר שנדע באיזו סוג של הפרעת אופטיקה מדובר אוכל גם לתת לך מידע לגבי העתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך, ופרטים נוספים:
מוריה02/08/2008מדובר במספרי פלוס, והבדיקה נעשתה על ידי רופאי עיניים לילדים. טיפטפו לה טיפות אם כי אינני יודעת מאיזה סוג, ואולי מקור ההבדל הוא שבבדיקה שבה נמצא מספר נמוך יותר טיפטפו לה רק פעם אחת בכל עין, לעומת פעמיים בבדיקה השניה. קיבלנו מרשם למשקפיים עם עדשות של 5+ וצילינדר של,1.5- , ו 6+ עם צילינדר של 2-. שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים מורחבים אצל תינוקתליבי31/07/2008
שלום, ילדתי בת 3 חודשים ומידי פעם אישוניה מורחבים מאוד באופן מדאיג. האם יש סיבה לדאגה??? (יש לציין כי עינייה בצבע חום-שחור וכי קרני השמש מסנוורות אותה בטיולי הבוקר) לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים
פרופ` יאיר מורד31/07/2008אם שני האישונים שוים בגודלם אינני חושב שיש בעייה, אבל כפי שתמיד אני אומר - כל תינוק צריך בדיקת עיניים במהלך שנת חייו הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחדן30/07/2008
שלום רב בבדיקת רופא מנתח עיניים ילדים אקזוטרופיה 14 לקרוב אורטופוריה לרחוק יכולת מיקוד טובה מאד ראייה 6 6 ועומ ללא כפילות אך עם קושי תפקודי. הרופא טוען שאפשר לעזור רק ע"י ניתוח (קטן?) הטומן סיכון לcon et קבוע. האם אתה מסכים עם ההצעה ועם הסייג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה קטנה כלפי חוץ לקרוב
ד''ר עידי מצר30/07/2008בן כמה הילד/ה? האם בוצע מבחן פריזמות בו מושיבים לשעה את הילד עם פריזמות במידת התיקון הניתוחי לודא כי זה לא יגרום לא לכפל ראיה/לפזילה כלפי פנים לרחוק. האם בוצעה המדידה לאחר סגירת אחת העיניים לפחות לחצי שעה/שעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים לא ממקדת מבטרונית29/07/2008
שלום. ביתי בת החודשיים אינה ממקדת את מבטה כלל ואינה עוקבת. היא גם אינה מחייכת למרות שהיא עושה רושם כתקשורתית ומבינה. כל אחיה הגדולים חייכו ועקבו לפני גיל חודש. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי מיקוד מבט בגיל חודשיים
ד''ר עידי מצר29/07/2008יתכן ומדובר באיחור בהבשלת מערכת הראיה. מצד שני, יכולים להיות גם פגמים במבנה או בתפקוד מערכת הראיה. מומלץ לפנות לרופא עיניים ילדים לבירור מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבות לאזוטרופיהשרון28/07/2008
האם אישון הנראה "מוגדל" ביחס לאישון בעין התקינה זו תופעה ידועה? האם מכה חזקה בראש (בחלק העליון) יכולה לגרום לתזוזת האישון הצידה? מה ניתן לעשות כדי לתקן את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לאי שיוויון אישונים
ד''ר עידי מצר28/07/2008יכול להופיע באופן מולד ללא בעיה נלווית. חבלת ראש עלולה לגרום במקרים קשים פגיעה בעצבוב ואי שיוויון אישונים. אם זה קורה צריך לטפל בפציעת הראש ולקוות כי תוך מספר חודשים הבעיה תחלוף. כעקרון אם זו הבעיה היחידה בד"כ היא לא מפריעה לתפקוד הראיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה בתינוקותדבורה28/07/2008
ביתי בת חודש. עין אחת שלה נראית לעיתים "פוזלת". באיזה גיל כדאי לבדוק זאת. האם מספיק שרופא ילדים יבדוק או צריך רופא עיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בגיל חודש
ד''ר עידי מצר28/07/2008רופא מומחה למחלות עיניים בילדים ופזילה צריך לבדוק את ביתך. כדאי לעשות זאת בשבועות הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל המתאים לניתוח פזילה
אבנר07/08/2008שלום, הבן שנו בן חצי שנה ואובחנה לו פזילה של 25-30 . קיבלנו חוו"ד שזוית הפזילה עלולה להשתנות עד גיל שנתיים והוא חייב ניתוח כבר בחודשים הקרובים. 1. אנו מכירים את כל עניין איבוד יכולת למידת הראיה ככל שעובר הזמן אך הבנו שעד גיל שנתיים עוד המוח יכול לבנות מערכת טובה יחסית, אם כך כשמנתחים נניח בגיל שנה, האם לא קיים סיכון מיותר שזוית הפזילה טרם התקבעה, למרות שעשו לנו 3 בדיקות והתוצאה זהה בגיל 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוית פזילה שעלולה להשתנות
אבנר08/08/2008שלום, מדוע לא קיבלנו תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד ראיה ורטליןמתן27/07/2008
שלום.. לפני כשלושה חודשים אובחנתה אצלי בעיית מיקוד ראייה, לאחר שאובחנה אצלי הבנתי מהאוטופטיסטיט שישנם מקרים רבים שבהם אנשים בעלי בעיית מיקוד מאובחנים כבעלי הפעות קשב וניתן להם רטלין.. השאלה שלי היא כיצד בעצם הרטלין משפיע לחיוב על בעלי בעיית מיקוד ראייה.. זאת אומרת אני מניח שלמרות שאין להם בעיית קשב הרטלין משפיע לחיוב.. תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד ראייה וריטלין
פרופ` יאיר מורד28/07/2008הפרעת מיקוד יכולה לגרום לקושי בריכוז שמאובחן בטעות כהפרעת קשב, ואז נותנים ריטלין - בטעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה אדומה בלבן של העין דחוף!!!ליאור26/07/2008
לבני בן החצי שנה הופיע אתמול נקודה אדומה בחלק הלבן של העין.היום הנקודה הפחה להיות חומה מה יכולה להיות הסיבה והאם יש מקום לדאגה שנגרם נזק לעין יכול להיות שזה סתם ממשהו שנכנס לעין ופצע אותו? מה עלי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה
פרופ` יאיר מורד27/07/2008סביר שמדובר בדימום קטן. לא מסוכן. בכל מקרה פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות ניתוח פרטיכפיר24/07/2008
שלום ד"ר האם בדרך כלל העלות של ניתוח פזילה פרטי כוללת את הביקורת הקרובות לאחר הניתוח (שבוע חודש..או יתכן תכופות יותר עקב שימוש בפריזמות פוסט ניתוחיות שאותן מן הסתם קונים לבד..) או שבכל ביקורת כזו משלמים שוב מחיר יעוץ מלא..? אני מניח שיש נורמות די קבועות בין הרופאים בתחום הזה..אך אם אין, איך זה אצלך למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
פרופ` יאיר מורד24/07/2008העלות משתנה מרופא לרופא ומסוג פזילה לסוג פזילה. אם תרצה פרטים נוספים אנא צור קשר במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפירת הרגעהכפיר24/07/2008
פרופ שפירר נחשב לכירורג טוב ואפשר להיות רגוע כשנותנים לו לנתח את הילד שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעה
פרופ` יאיר מורד24/07/2008בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8ימיםשרונה23/07/2008
שלום, שמי שרונה ונולד לי בן כיום בן שמונה ימים , הוא מאוד מתקשה לפתוח את עיניו, מרבה למצמץ ואם כבר פתח אותם אז האישונים לא ממורכזים כל אחד במקום אחר , עד כדי כך מה שנראה זה כל החלק הלבן בלבד. יש לציין שאני מאוד מודאגת תודה על עזרתך. שרונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוק בן 8 ימים
ד''ר עידי מצר23/07/2008ראשית מזל טוב. בהנחה שבנך נולד במועד, בגיל 8 ימים עדיין מערכת הראיה רחוקה מלהבשיל. זה קורה רק בהמשך. לדוגמא רק בגיל 6 שבועות עד חודשיים הוא אמור להתחיל ולעקוב עם עיניו אחר הפנים שלך. למרות זאת, כדאי ליתר בטחון לקחת אותו לבדיקת רופא עיניים ילדים.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץץץץץץץ מאודאיזה אחד23/07/2008
שלום רב קוראאים לי עידן ומשו כמו איזה שנה בערך יש לי בעיה בעיניםם זה משו שאני חושב שהפעם זה לא קרה לי בכול החים שלי אניי שם לב בזמן אחרון שנאי לא ממצמץ את הענינים בככל ולא מרגיש שזה מפירעה ליייי אני כמו בהלם כזהה היענים שלי תמיד פתוחות והפעם אני לא ממצמץ את העינים אני פוחד שאני יקבל סרס חס ושלום למה אני לא ממצץ את העינים?אני מרגיש כיאלו העינים שלי תקועות מזה יכול להיות?זה נשמע לך מסוכן הסיפור שלי?אני פוחד לא יודע מה יש לי וגם הרבה אנישם אומרים לי שאני מסתכל עליהם בהלם כזההההההה אני המום וגם כמה חברים אמרו לי שאני שקוע איזה איחד דבר איתי פעם ולא עניתי לו ישר אז הוא אמר לייייייייייי איזה שקוע אתההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
ד''ר עידי מצר23/07/2008מצמוץ יכול לקרות בגלל גירוי מהעיניים אך גם מלחץ נפשי. פנה לרופא עיניים לבדיקה דבר ראשון. אם הכל בסדר עם העיניים כדאי לפנות לרופא המשפחה ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העין בורחת לה...מיטל21/07/2008
ביתי בת חודשיים בשבוע-שבועיים האחרונים שמתי לב שעין שמאל בורחת לה החוצה . האם יכול להיות קשר לעובדה שאני מאכילה אותה רק בצד אחד? האם יש לקבוע תור לרופא כעת או שיש להמתין? ומה הסיכוי שפזילה מעין זו לא תיפתר?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לפזילה כלפי חוץ בתנוקת בת חודשי
ד''ר עידי מצר21/07/2008ממליץ להגיע לבדיקת רופא עיניים ילדים. יתכן וזו פזילה כלפי חוץ. צריך לבדוק את בריאות העין ולודא כי אין סיבה לפזילה זו שנדירה בגיל הינקות. יתכן ויהיה צורך גם בבדיקת נויירולוג.
לסיכום - לא להמתין ולהזמין תור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבחורהאיזה אחד21/07/2008
שלום לך לילה טוב הכרתי בחורה בצ'ט בגיל שלי היא בת 17 וחצי נפגשתי איתה היא גרה לידי פה באזור בקיצור איך שראיית אותה אני נדקלתי עליה משוו אשש ועכיוש אני מאוד רוצה לצאת איתה וגם שראיתי אותה וזה אני מזה רצייתי לנשק אותה אבל אני פחדתי יענוו הרגשתי לא נעים לנשק אותה כי פחדתי שהיא תבאס אותייייי ואז אני יתפדח מיזה אני אוהב אותההההההה אבל לא יודע איך לגיד לה את זה תין לי הצעותתתת ותגיד לי זה לא פדיחה שנגיד אני יבוא לנשק אותה והיא תבאס אותי תגיד לי איזה משו לא במקוםם ?מה אתה אומר?אני מזה רוצה אותה מה אתה אומר איך לתנהג איתה מה לגיד לה?אני בישןןןן איזה באסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורה
פרופ` יאיר מורד21/07/2008חמוד טעית בפורום. שיהיה בהצלחה עם הבחורה :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תיאורטית..כפיר21/07/2008
האם טכנית אפשרי לנתח פזילה שמופיעה רק לקרוב (או לרחוק..)? (אצל אדם עם ראייה דו עינית ועומק, כלומר עם פוטנציאל לדיפלופיה) במילים אחרות אם לאדם יש פזילה אקזוטרופיה 25 לקרוב ו0 לרחוק (בלי ראיה כפולה, מדוכאת), אחרי ניתוח מתאים הוא לא יהיה 0 לקרוב ו25 אזו לרחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יאיר מורד21/07/2008עקרונית כן. עושים תבחין עם פריסמות לפני הניתוח בכדי לקבל מושג טוב יותר איך לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)