מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין עצלהיפית טלקר03/03/2009
בתי בת 4. ושבעה חודשים ,הובחנה עם עין עצלה לפני כשנה בען ימין המספר הוא 3.0 וצילנדר 0.5 -בעין שמואל המספר 5.5 וצילנדר 6-,אין התקדמות נהפוך הוא המספר בעין העצלה ממשיך לגדול.נאמר לנו להמשיך בסגירות של העין העצלה 4 שעות ביום,האם יש אמצעי נוסף שנוכל להעזר בו כדיי לשפר את ראיית הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
פרופ` יאיר מורד03/03/2009הטיפול הוא סגירות יחד עם משקפיים. חשבו שתרכיב משקפיים כל היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין עצלה
יפית טלקר03/03/2009הילדה מרכיבה באופן קבוע משקפיים כבר שנה בנוסף לסגירות ואין שינוי במספר ,המספר עולה ועולה לכן אני שואלת אם מלבד לסגירות יש דרך לשפר תעין? אנחנו דיי מיואשים כי לילדה דיי קשה,ואני מודה לך על ההקשבה,יפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים
פרופ` יאיר מורד05/03/2009לצערי אין דרך לעצירת עליית המספר. לא צריך להתיאש - בסוף הוא יעצר מתי שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין קטנה ועין גדולהסיגל03/03/2009
שלום לד'ר מורד לבתי בת השנה יש עין קטנה ועין גדולה. בעין הקטנה יש סוג של נפיחות על העפעף הייתי אצל רופאת עיניים שאמרה שזה בסדר ואין מה לדאוג רק להביא אותה לבדיקה שיגרתית בגיל 3. לי כאמא זה מאוד מפריע הבדלי הגודל בעיניים. האם יש מקום לדאגה? אשמח לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בעיניים
פרופ` יאיר מורד03/03/2009אם הנפיחות משמעותית כדי לבדוק שוב. אם לאו - כנאה שהרופאה צודקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעין קטונה עין גדולה
בני14/10/2015שלום לך ד''ר מורד ביתי נולדה עם עין קטנה ועין גדולה היום היא בת חודש ועדיין יש אותה בעיה היתי היום אצל רופא עיניים והוא אמר שעין הקטנה רואה פחות טוב וזה לא יסתדר העניין של גודל העיניים ... אני גר בתאילנד ובדק אותה רופא מקומי!! השאלה שלי עם יש סיכוי שזה כן יסתדר כי אני לא כזה בוטח ברפואה פה ,,,( אשמח לדעת עם הכל יסתדר עם העין אצל המגיב הראשון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים : כן ? או לא?אלכס02/03/2009
שלום רב, ילדה שלי בת 5 הובחנו פרמטרים הבאים: עין ימין : Sph. +1.50 Cyl +1.75 Axis 90 עין שמאל: Sph. +2.0 Cyl +1.5 Axis 90 השאלות שלי הן: 1. האם הכרחי להרכיב משקפיים או אפשר להמתין ולהבדק שוב (לראות אם זה ישתפר לבד)? 2. מה סיכויים בעתיד להוריד את המשקפיים ? 3. האם הרכבת משקפיים בגיל הזה יגרום להדרדרות בגיל יותר מבוגר? תודה מראש אלכס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכבת משקפים
ד''ר עידי מצר02/03/2009שלום אלכס,
בגיל 5 המוח לא יכול להתמודד עם עיוות אופטי שהצגת ומשקפים מומלצים על מנת לאפשר למוח לראות מכל עין תמונה חדה וברורה. כך הוא ימשיך להתפתח כראוי ולא יווצר מצב שבגיל מבוגר המוח לא יהיה מסוגל לפענח פרטים זעירים גם עם יקבל תיקון אופטי מתאים, מצב הנקרא "עין עצלה" ולמעשה מבטא חוסר התפתחות ממשית תקינה של המוח במבנה שלו!
הסיכויים להורדת המשקפים בעתיד קיימים אך לא גבוהים במספר אלה.
לסיכום, הרכבת המשקפים חיונית למניעת נזק לעתיד לראיה למרות שקרוב לודאי לא תביא לירידת מספר המשקפים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 חודשיםמירי01/03/2009
שלום רב, בני בן 3.5 חודשים מהיום בבוקר הפרשות צהובות יבשות סביב עי שמאל בלבדן (רק אחרי שנת לילה) במהלך היום ללא הפרשות,אני מנקה לו עם תה. האם יש צורך במתן טיפות/משחה או להמתין מס' ימים. באיזה שלב יש צורך לבדוק האם יש חסימה בשק הדמעות? תודה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` יאיר מורד02/03/2009כנראה מדובר בחסימה של צינור הדמעות. פני לרופא עיניים לילדים שיבצע לחיצה שאולי תשחרר את החסימה. לנקות עדיף עם מיים פושרים אן מגבוני אי-קאר ולא עם תה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמעות לבן חמישה חודשיםליבי27/02/2009
בני בן חמישה חודשים ושבוע ועדיין לא זולגות לו דמעות (יש לציין שלרוב אינו בוכה ובעיקר מוציא קולות של אי שביעות רצון) כאשר כן בוכה נראה שיש לו מעט רטיבות בעיניים אך לא זולגות לו דמעות. נאמר לנו שכל עוד אין לו דלקות או אדמומיות בעין המצב תקין האם זה אכן כך? האם יתכן ויש בעייה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דמעות
פרופ` יאיר מורד28/02/2009העין לא יכולה להתקיים ללא דמעות. אצל בנך מערכת הניקוז של הדמעות עובדת מצוין ולכן את לא רואה דמעות זולגות. את צריכה לשמוח ולא להיות מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממברנה בעיניייםזהבה26/02/2009
אבקש את חוות דעתך לתינוק בן חודש אובחן ממברנה עוברית בשתי העיניים נתנו לנו טיפות להרחבת העישוניים 3 פעמים ביום. האם טיפול זה מקובל והמינון נכון והאם יש השלכות לדווח ארוך בטיפול בטיפות ונזק עתידי שיכול להיגרם מהטיפות מאד לחוצה וחוששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממברה עוברית שלא נספגה
ד''ר עידי מצר27/02/2009אם הרחבת האישונים מאפשרת ציר ראייה נקי זה בהחלט טיפול מקובל עד לספיגת הממברנה. הטיפות לא אמורות לגרום לנזק באופן עקרוני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית מיקודדנה25/02/2009
שלום אני אם לתינוק בין חודשים וחצי שיתגלה אצלו בעית מיקוד. הוא מתמקד באופן לא עקבי, ברוב המקרים מתביית על האור או עצם , ויש פעמים שמביט בנו ועוקב. במכון להתפתחות הילד טענו שזאת בשלות ראיה ויש לטפל בזאת? למי אתה ממליץ שאני אגש? והאם הבעיה הזו נפתרת? יכול להיות שזו התפתחות איטית של חלק מהאיברים וזה מסתדר עד גיל ארבעה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות ראיה
ד''ר עידי מצר26/02/2009ממליץ להגיע לבדיקת רופא עיניים ילדים. אם הבדיקה לא מעלה בעיה במבנה העיניים יתכן אכן שיש עכוב בהבשלת מערכת הראיה. במקרים מסויימים מומלץ לבצע בדיקת תפקוד אזור הראיה במוח הקשור לראיה כדי לודא כי מערכת הראיה מתפקדת כהלכה ואכן מדובר בעכוב בלבד בתפקודה התקין. כל זה יוכל רופא עיניים ילדים להדריך אותכם. כמובן שאם מתגלה ליקוי מסויים יכול הבירור להתרחב ולכלול גם בדיקת נויירולוג ילדים ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובהאמא24/02/2009
התינוק שלי בן 5 חודשים לצערי יש לו תסמונת מרכוס גאן, רציתי לשאול האם זה משפיע על הראיה? כלומר האם זה נילווה לבעיות ראיה? האם ידוע מימה זה ניגרם? ומה מידת השכיחות של התסמונת? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכוס גאן
פרופ` יאיר מורד25/02/2009תסמונת מרכוס גאן נובעת ממעבר לא תקין של עצבים משריר הלסת לשריר העפעף. בדר"כ אין הפרעה בראייה למעט במצב בו יש צניחת עפעף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות ראיה מאוחרתדנה24/02/2009
שלום , אני אמא לתינוק בין חודשים וחצי שנולד בשבוע 37 לידת ואקום, בריא. נתגלה אצלו טורטוקוליס, שמטופל בפיזוטרפיה ובימים אלו בשלות ראיה מאוחרת. רציתי לציין , שעד לפני מס ימים הילד הסתכל על עצמים ועלינו והוא לא יתמקד כאלו אנו שקופים, בימים אלו הוא התחיל למקד את ראיתו עלינו וזז אתנו לצצדדים, אך גם באופן לא עקבי, פעם כן ופעם לא. כמו כן עשיתי לו בדיקת ראיה שיצאה תקינה( לא פוזל, לא מרצד וכ) המכון להתפתחות הילד אמר לעבוד אתו על מיקוד וברוב המקרים זה מסתדר? מה ההמלצות שלכם? האם זה בעיה שחולפת ומסתדרת ולא פוגעת בהתפתחות? איך לעבוד על מיקוד?( כי זה לא כל כך הולך? אשמח לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס
ד''ר עידי מצר24/02/2009במיעוט המקרים טורטיקוליס נובע מהפרעה באופטיקה של העיניים כגון אסטיגמציה (צילינדר). מומלץ לכן להגיע לבדיקת עיניים לרופא המומחה לעיניים ילדים לשם הערכה מלאה, מאחר ותיקון הלקוי באופטיקה של העיניים עשוי לעזור בפתרון בעיית הטיית הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדר לילדה בת שלושקרן אילוז24/02/2009
שלום. בחודשיים האחרונים הבחנתי במספר פעמים מועטות שלפתע העין של הילדה ברחה, ומייד הסתדרה..חשבתי שדמיינתי. החלטתי לקחתה לבדיקת מומחה עיניים. בבדיקה נאמר לי שיש לה צילינדר של 0.7 בעין. הרופא אמר להגיע עוד שנה (בינתיים לא הציע טיפול) ואז שוב יבדוק, ואולי נצא עם משקפיים. מרוב ההלם לא שאלתי כלום וכעת יש לי כמה שאלות: 1. האם הפזילה קשורה לצילינדר? או שאלו שני דברים נפרדים? 2. במידה ויגיד לנו שצריך משקפיים - האם זה זמני או שלכל החיים? 3. האם זה שיש לילדה צילינדר זה משפיע על ראייתה? 4. האם יש מצב שיש צילינדר והראייה תקינה? ואז מדוע צריך משקפיים? 5. מדוע לחכות עד גיל 4? לא עדיף לטפל כמה שיותר מוקדם? אודה לך על תשובתך, כי אני ממש לא ישנה בלילות מרוב דאגה ושאלות.. קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה ותיקון צילינדרי
ד''ר עידי מצר24/02/2009אני ממליץ שתגיעי למומחה עיניים ילדים להערכת פזילה מלאה כולל צורך במשקפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את תשובתך..
קרן אילוז25/02/2009כי הייתי לפני שבוע אצל מומחה עיניים ילדים..והוא אמר לחכות עד גיל 4 ושוב לבוא אליו. הוא מומחה עיניים ילדים..דר' שאולי יעקב מנתניה. אז אתה ממליץ ללכת לעוד חוות דעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד28/02/2009אם עדייין יש פזילה יש גישות שונות. הגישה שלי היא לא לחכות אלא לטפל. אצל רופאים אחרים הגישה היא לעקוב. אני הייתי מטפל עם סגירות של העין בעזרת רטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיתוף פעולה של הילד בן ה-3צבי24/02/2009
חוסר שיתוף פעולה של הילד בן ה-3 בבדיקת עינייםו גותהאם ו 03:20 | 24/02/09 שלום, לקחנו היום את הילד לבדיקת עיניים בעקבות מצמוץ שהיה לו לפני כמה חודשים (בינתיים המצמוץ כבר פסק אבל לקחנו אותו בכל זאת). לאחר הבדיקה של האופטומטריסט, הרופאה אמרה שיש פער גדול בין עין שמאל לימין וחייבים לשים משקפיים כדי למנוע עין עצלה בעתיד. רציתי לשאול- הילד לא כל כך שיתף פעולה בבדיקות (לא עם האחות, האופטומטריסט והרופאה) כאשר ביקשו ממנו לראות מרחוק ציורים הוא זיהה הכל. אך כאשר ביקשו שישים יד על העין כדי לראות רק בעין אחת הוא לא הסכים בשום אופן וויתרו לו. כמו כן, בבדיקת האופטומטריסט הוא לא הסכים לחבוש את המשקפיים שמחליפים בהם את העדשות והאופטומטריסט נאלץ לבדוק בצורה ידנית כאשר הוא מניח את העדשות השונות באופן ידני מול העיניים. שאלתי היא: האם יכול להיות שבעקבות חוסר שיתוף הפעולה מצד הילד התוצאה יצאה כפי שהיא יצאה? כי ההתפתחות של הילד היא מצויינת מכל הבחינות. מעולם לא שמענו על שום בעייה מאף גורם וגם המצמוץ שמלכתחילה היווה את הגורם לבדיקה כבר פסק לגמרי מזמן. האם כדאי לי לקבל חוות דעת נוספת ובה להתעקש על שיתוף פעולה שלם עם הילד. אשמח נורא לתשובות. אב מודאג....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת משקפים
ד''ר עידי מצר24/02/2009לבעל מקצוע מיומן יש אפשרות לבדוק בודאות גבוהה גם אם הילד לא משתף פעולה. ברם, ברור שבדיקה כאשר הילד שקט מהמנה וקלה יותר. אם יש לכם ספק, קחו אותו לבדיקה נוספת אצל רופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך....
צבי24/02/2009אני גר בירושלים. יש רופא עיניים מומחה לילדים בירושלים שתוכל להמליץ עליו אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עיניים ילדים
ד''ר עידי מצר24/02/2009דר' אירין ענתבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת חדשהיעל24/02/2009
שלום רב בתי המתוקה בת שלושה שבועות. שמתי לב שלעיתים קיימץ פזילה פנימה של שתי העיניים או עין אחת אך תוך שניות זה מסתדר. רוב הזמן נראית ישרה האם הדבר שכיח בתינוקות? (אינני זוכרת את זה אצל בני ). מה הסיכוי שיסתדר והאם יש צורך ללכת לבדיקת עיניים בגיל כה צעיר. דרך אגב נבדקה ע"י רופא ילדים ואמר שעוקבת והחזר אור תקין תודה אם מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה בתנוקת
ד''ר עידי מצר24/02/2009פזילה בהחלט אפשרית מתחת לגיל 6 חודשים. ברם, יש לתעד את סוג הפזילה, מידת הפזילה ופרמטרים נוספים וזה נעשה אצל רופא עיניים ילדים. הדבר חיוני כדי לסווג את סוג הפזילה כי יש פזילות שנוטות להשאר או להצריך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עיניים ילדיםליאורה24/02/2009
שלום רב יש לי ילד בן 4 וחודשיים. בשנת חייו הראשונה היו לו עיניים כחולות (כמו לסבתא שלו ודוד שלו מצד האמא). אח"כ צבע העיניים השתנה לירוק (כמו לאבא שלו ואחרים במשפחת האבא) ובחודש האחרון שמנו לב שבמשך היום צבע העיניים שלו נראה ירוק אבל בערב הצבע נראה חום (כמו שלי). רציתי לדעת האם התופעה שכיחה (חשבתי שבגיל 4 הצבע כבר אמור להיות קבוע) ואיך זה קורה. האם זה אומר שצבע עיניו שוב מתחלף והופך להיות חום באופן קבוע?? תודה רבה, ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע עיניים
ד''ר עידי מצר24/02/2009ממליץ להביא אותו לבדיקת עיניים כי נדיר בגיל 4 שהעיניים ימשיכו לשנות צבע. יש מקרים נדירים של נמשים רבים על הצבע בעין (קשתית) ויש לבדוק זאת עם מכשירים מיוחדים אצל רופא העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
ליאורה24/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעף אדוםשיר23/02/2009
שלום, לביתי, בת 3 חודשים, עפעף עין שמאל אדום, במיוחד בצד הקרוב לאף. האדמומיות קיימת מאז הלידה. העין עצמה לפעמים פקוחה קצת פחות מהעין השניה. אני מתרשמת שראייתה תקינה (עוקבת אחר חפצים, אין פזילה). מה זה יכול להיות? האם יכול להעיד על בעיית ראיה או עין עצלה? תודה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
פרופ` יאיר מורד23/02/2009עקרונית נראה לי שמדובר באודם שכיח על העור שאיננו מהווה בעייה. אולם יש להגיע לבדיקת רופא בכדי לוודא שאין מדובר בבעייה אמיתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצמוץ אצל תינוקמשכית23/02/2009
שלום בני בן שבועיים ושמתי לב שכמעט אינו ממצמץ בכלל. יכול להשאר ללא מצמוץ כ 5 דקות רצוף. וכן לא עוקב אחרי אצבע האם זה נורמאלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ
פרופ` יאיר מורד23/02/2009בהחלט. סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)