מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסגטגמוסטלי10/10/2008
שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות ביחס לניסטגמוס: 1. האם ראייה לקויה מובילה לניסטגמוס (מלידה) או שמא ניסטגמוס מוביל לראייה לקויה? ובניסוח אחר; מה הקשר בין ניסטגמוס לראייה לקויה. 2. האם ניתן לטפל בבעיית הראייה שנובעת מהניסטגמוס? 3.האם טיפול בניסטגמוס משפר את הראייה? 4. באילו דרכים ניתן לשפר ניסטגמוס/ראייה? 5. האם ניתוח לשיפור המיקוד (בילד) משפר גם את הראייה? 6. האם שמעתם על המיכשור החדש במכון מיכאלסון? מה תפקידו? אני יודעת שאלה הרבה שאלות ומודה לכם מראש על התשובות. תודה, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסטגמוס
ד''ר עידי מצר11/10/2008ניסגטגמוס
שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות ביחס לניסטגמוס:
1. האם ראייה לקויה מובילה לניסטגמוס (מלידה) או שמא ניסטגמוס מוביל לראייה לקויה? ובניסוח אחר; מה הקשר בין ניסטגמוס לראייה לקויה. - ניסטגמוס יכול להיות מולד ללא קשר לליקוי אחר במערכת הראיה או להיות משני לפגיעה בראייה אשר ארעה בשלושת החודשים הראשונים לחיים.
2. האם ניתן לטפל בבעיית הראייה שנובעת מהניסטגמוס? בדר"כ עם הזמן הניסטגמוס פוחת בעוצמתו ומביא לשיפור בחדות הראיה.
3.האם טיפול בניסטגמוס משפר את הראייה? מטרת ניתוח השרירים החוץ עיניים בניסטגמוס הוא להביא את העיניים למנח כזה בו הניסטגמוס הוא מינימלי במקרים בהם הנקודה בה הניסטגמוס פחות חמור היא כאשר הראש מוטה משמעותית לכיוון מסויים, דבר המקשה על הילד/ה ועלול לאורך זמן לגרום לשינויים ניווניים בעמוד השדרה הצוארי.
4. באילו דרכים ניתן לשפר ניסטגמוס/ראייה? בדר"כ מדובר בניתוח
5. האם ניתוח לשיפור המיקוד (בילד) משפר גם את הראייה? ראי תשובות למעלה
6. האם שמעתם על המיכשור החדש במכון מיכאלסון? מה תפקידו? אינני מכיר. כדאי לשאול את דר' ענתבי או יהלום העובדות במכון לגבי זה. הן גם עובדות בהדסה עין כרם והמייל שלהן ודאי זמין באתר של בית-החולים...
אני יודעת שאלה הרבה שאלות ומודה לכם מראש על התשובות. תודה, טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסטגמוס
טלי12/10/2008שלום, למרבה הצער בגוף התגובה שלך, מופיעה שוב ההודעה שלי. האם תוכל לכתוב את תגובתך? תודה, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסטגמוס
טלי12/10/2008עידו שלום ותודה על תשובותייך. בכל זאת איני מבינה מהו. האם מטרת הניתוח בניסטגמוס היא לשפר את הראייה או למנוע ניוון שרירים? האם שתי המטרות הללו מושגות ביחד? האם בהכרח יש שיפור בראייה לאחר הניתוח? תודה רבה, טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרות ניתוח של רקע ניסטגמוס
ד''ר עידי מצר12/10/2008מטרות הניתוח תלויות בבעיה שבגינה הוא יתבצע: נסטגמוס עם פזילה - טפול בפזילה, נסטגמוס עם מנח ראש לא תקין - מניעת מנח הראש הלא תקין שגורם לנוון חוליות עמוד השדרה, כך שהעיניים במבט ישר קדימה יהיו במצב עם נסטגמוס מינימלי. נסטגמוס בלבד -הפחתת הנסטגמוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
תמי מאור16/10/2008שלום רב, יש לי בת בת תשע וחצי. כבר מספר שנים שהיא מתלוננת על כך שעיניה מציקות לה ושהיא לא רואה טוב ורואה מטושטש. היא נבדקה על ידי ארבעה פרופסורים מנהלי מחלקות עיינים לילדים גם בארץ וגם בארצות הברית וכולם טוענים שראייתה מצויינת. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי ללחץ נפשי כלשהו. אבל, גם כשהיא רגועה ושמחה וטוב לה העיניים מציקות לה כל הזמן. אני כבר ממש מיואשת. היא טוענת שהיא רואה מטושטש. מתקשה להחזיק אותן פתוחות לאורך זמן. אני לא יודעת למי לפנות. אולי היא צריכה להיבדק על ידי מומחה בנוירו אופטולמולוגיה? בבקשה הפנו אותי למי שצריך. תודה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
פרופ` יאיר מורד16/10/2008סביר להניח שאם בדקו אותה כולם ולא מצאו דבר כנראה שהיא בריאה. האם לא יכול להיות שיש כאן רקע נפשי? זאת תופעה די שכיחה. אני מציע להפסיק להראות שאת מוטרדת ודואגת למשך תקופה קצובה - למרות כל תלונותיה. סביר להניח שכאשר לא "יכרכרו" סביבה יותר התלונות יעלמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לאחר ניתוחיהודה10/10/2008
לאחר ניתוח פזילה קבלתי 3 סוגי טיפות : תרוצידין, סטרודקס וולטרון אופתה האם אפשר להשתמש בתרוצידין די לאחר שיגמר לי התרוצידין או שיש הבדל גדול בין התרופות (אולי בשילוב..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולגבי טיפות ג'נטיל..
עידן10/10/2008האם יש מניעה משימוש בטיפה ביום של ג'נטיל? העין יבשה ושורפת..דבר שגורם לטיפות האנטיביוטיות להיות שורפות גם הן.. ואם אסור וכבר הזלפתי טיפה אחת, מה עלי לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'נטיל
ד''ר עידי מצר11/10/2008שוב, לגבי טיפול אחר ניתוחי מומלץ מאד להתייעץ עם המנתח/ת מאחר והטיפול מותאם למצב הספציפי של העין לאחר הניתוח - רמת התגובה הדלקתית, כמה שרירים נותחו, איזה שרירים נותחו, איזו גישה ניתוחית נעשתה לשרירים ועוד ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי לאחר ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר11/10/2008כדאי להתייעץ עם המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אביביתאמא09/10/2008
בני בן ה-9.5 סובל מדלקת אביבית חמורה ומטופל בטיפות ציקלוספורין 2% פעמיים ביום וכן זדיטן 4 פעמים ביום. הטיפול עבד מצוין כשנה וחצי, אך מזה כחצי שנה המצב ממש גרוע. כיום הוא סובל מספר פעמים ביום מהתקפי כאבים קשים, ומרבה להעדר מבי"ס. טיפול סטרואידי קל כמו FML משפיע עליו מייד. האם יש תקווה לאיכות חיים משופרת גם בלי סיכון העיניים במתן סטרואידים קבוע? כמה אפשר להיות ליברליים במתן סטרואידים בעונות מעבר ובקיץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבית
פרופ` יאיר מורד09/10/2008במצב כה קשה יש פתרון אחד שעובד מצוין - הזרקת סטרואידים לעפעף. זה אמנם נשמע מפחיד, אבל למעשה זאת פעולה פשוטה ויעילה ביותר, ופחות מסוכנת לאורך זמן מטיפול קבוע בסטרואידים בטיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ראשוניות של ניתוח תיקון פזיליהודה09/10/2008
שלום ד"ר עברתי לפני כמה ימים ניתוח לתיקון אקזוטרופיה 20 לקרוב וישר לרחוק הניתוח היה חיזוק השירירם הפנימיים ב4 מ"מ. כעת אני סובל מדפלופיה, התוצאה הראשונית הינה אזוטרופיה קטנה לרחוק וקרוב (1 לקרוב 2 או טיפה יותר לרחוק). המנתח סבור שמנח העינים יתיישר לבד ללא טיפול בסגירות או בפריזמות ולכן יש להתעזר בסבלנות, לסבול את הדפלופיה ולתת למוח לעשות את שלו. האם אתה מסכים עקרונית עם הטיפול והאם התוצאות יחסית לסרגל הזמן משביעות רצון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ניתוח
ד''ר עידי מצר09/10/2008התוצאות לפי התיאור שלך משביעות רצון ועומדות בקנה אחד עם הצלחה ניתוחית בשלב זה. כפל הראיה חולף בדר"כ תוך מספר שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילהעופר08/10/2008
בתי בת 5.5 ומתלוננת על "ראייה כפולה". אני כנראה סובל מאותה בעייה. הבעייה שלי היא ראייה כפולה של כל מה שאני לא מפוקס עליו (במקום לראות מטושטש אני רואה כפול וגם מטושטש). האם יש טיפול/תיקון לילדים ולמבוגרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה בילד בן 5.5
ד''ר עידי מצר09/10/2008צריך לבדוק זאת. יש לתלונה זו סיבות רבות החל ממצב נורמלי בו הילד מתמקד לקרוב ואז ברקע רואה חפצים רחוקים יותר כפול (כפל ראיה פיסיולוגי) וכלה במצבים של בעיות ומחלות עיניים כגון פזילה שעלולים לגרום לכפל ראיה.
מומלץ להגיע לרופא עיניים ילדים לבדיקה מקיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרומיצין לפעוטותיניב08/10/2008
בני בן 4 חדשים עם דלקת עיניים ,יש בבית טיפות עיניים לקרומיצין האם אפשר להשתמש???? אודה מאוד על תשובה מהירה יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים לתינוק בן 4 חודשים
ד''ר עידי מצר09/10/2008למה את מתכוונת במילה דלקת? לאודם, דמעת, הפרשה (לבנה, צהובה, ירוקה?) לנפיחות עפעפים? יש עוד שאלות רבות שצריך לשאול ורופא עיניים צריך לבדוק ולראות מה סוג ומקור הדלקת.
לסיכום, מומלץ בחום להגיע בזמן הקרוב לבדיקה בכפוף לתחושתכם לגבי דחיפות הדלקת.
לא הייתי מתחיל בטיפול בלקרומיצין סתם כך. אם מבדובר בדלקת מוגלתית חיצונית של העיניים זה עובר בדרך כלל גם ללא טיפול ומספיק לנקות את ההפרשות. מצד שני צריך כאמור לבדוק ולראות בדיוק במה מדובר.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בעיןבתשבע06/10/2008
שלום, הבת שלי בת 11 עברה בדיקת עניים לפני חודש אצל רופאת עיניים מומחת לילדים. היא מבקרת אצלה פעם בשנה בגלל קוצר ראייה עם מספר גדול לגילה. בבדיקה הרופאה ראתה נקודת חן בתוך עיין השמאלה. היום עשו לה צילום בהדסה עין כרם ורק בעוד 3 חודשים יש לנו תור לרופאה. הבת שלי מאוד מודאגת ובוכה הרבה בגלל זה גם אני לחוצה. האם זה מסוכן? לפני זה לא ראו את הנקודה בבדיקה אבל הרופאה אמרה שלפי דעתה היא הייתה אבל בגלל שהילדה הייתה קטנה לא שמו לב. אפשר לקבל פרטים? תודה רבה בת שבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
פרופ` יאיר מורד07/10/2008סביר להניח שמדובר בנקודת חן חסרת משמעות. עם זאת אני מציע שתפני לרופאה (שהיא זאת שראתה את הנקודה בפועל) בטלפון ותחלקי איתה את חששותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שניריהודה06/10/2008
שלום ד"ר האם למיטב ידיעתך ד"ר שניר רופא וכירורג טוב ואפשר להיות רגועים כשהוא מנתח את ילדנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר שניר
פרופ` יאיר מורד07/10/2008כן בהחלט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים שחורים מתחת לעינייםאיילה06/10/2008
שלום לבתי בת שנה וחמש חודשים התחיל להראות סימנים שחורים מתחת לעיניים , היא עברה בדיקה עיניים והיא לא צריכה משקפים. ממה זה נובע ומה אני צריכה לעשות שזה יעבור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים שחורים
פרופ` יאיר מורד07/10/2008לילדים רבים יש הצטברות נוזלים קלה מתחת לעפעפיים. זה לא מהווה בעייה אם אין בצקות נוספות בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פזילה קלהאולגה04/10/2008
שלום רב, שמתי לב שלבתי בת שנה וחודשיים יש פזילה קלה בעין אחת. כש מסתכלת ישר עין אחת פונה פנימה לכיוון האף. האם בגיל כצעיר ניתן לטפל בבעיה או שזה יעבור לבד ?אודה לך מאוד אם תייעץ לי. תודה מראש אולגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לטפל בפזילה בגיל שנה פלוס
ד''ר עידי מצר05/10/2008כל פזילה בגיל זה צריך לאבחן ולטפל. מומלץ לפנות לרופא עיניים ילדים לאישור האבחנה ולטיפול מתאים בהתאם לתוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצמוץ בעיניים אצל תינוק בן 8 חודשיעץ04/10/2008
אבקש לקבל מידע לגבי המצב שבו התינוק בן 8 החודשים ממצמץ בעינו. למה קורה מצב כזה, איזו בעייה רפואית יש כאן? הופנינו לרופא עיניים. הדבר מעורר אצלי חרדות רבות. האם יש לילד בעית התפתחות? הילד ערני מאד, שמח, צוחק, עדיין לא זוחל, מגיע לכל מקום ע"י גלגולים והתהפכויות. לוקח ליד כל דבר הנמצא בהישג ידו. מכיר אנשים. אוכל טוב ובוכה כשלא נוח לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצמוץ אצל תינוק
ד''ר עידי מצר05/10/2008בגיל זה הבעיה יכולה לנבוע מגירוי חיצוני בעין כגון דלקת אלרגית, או ויראלית, גוף זר מתחת לעפעפים שחדר לשם, בעיה אופטיקה (צורך במשקפי ראיה) או בעיה נויירולוגית. כדאי לפנות לרופא עיניים ילדים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שלושלימור03/10/2008
שלום רב, ביתי בת 3 ואובחנה כי יש לה צילינדר מולד מגיל חצי שנה. החלטתי לבדוק אז בעקבות חשד לפזילה שכמובן אין-יש גשר אף רחב. בבדיקה האחרונה הומלץ לא לחכות וקבלנו מרשם למשקפים: ימין: +050 CYL 200. . AXIS 35 שמאל: +050 150 " 175 " ממה שהבנו אין כרגע עין עצלה. האם ניתן לחכות עד הכניסה לכיתה א'? מה היה קורה אם לא היה לנו כהורים חשד לפזילה והיא היתה נבדקת רק בכיתה א'? ממש קשה לנו ההחלטה לשים לה משקפים. בתודה מראש, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד''ר עידי מצר05/10/2008אני מסכים שיש מקום לתיקון עם משקפי ראיה כבר בגיל זה עקב הצילינדר הבינוני. אם נעכב את המשקפים לגיל יותר מאוחר (למשל עד כתה א כפי שאתם ממליצים) עלולה להתעכב הבשלה והתפתחות מערכת הראיה דבר המכונה "עין עצלה". זה בעצם מצב שהמוח לא מתפתח במבנה שלו וביכולת שלו לזהות דברים הדורשים ראיה טובה, גם אם בעתיד ניתן משקפים עם המרשם הטוב ביותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי עינייםעידן02/10/2008
האם תרגילי עיניים מקטינים את מידת הפזילה (אקזוטרופיה\פוריה), או שהסטיה נשארת אותה הסטיה אך השליטה בה משתפרת? (קונוורגנס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים
פרופ` יאיר מורד05/10/2008גם וגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשייםטל02/10/2008
בתי בת חודשיים ושבוע. כאשר אני משחקת עם אצבעותי מול עיניה היא עוקבת אחר כף ידי. אולם כאשר אני עומדת קרוב אליה, במרחק 30 סנטימטרים - יש לי תחושה שהיא לא מצליחה לראות אותי. היא מסובבת את ראשה שוב ושוב ימינה ושמאלה כדי לאתר את מקור הקול אבל מתקשה ליצור קשר עין. עם זאת, כאשר אני קוראת לה ממרחק של כמטר היא כן יוצרת קשר עין וןמחייכת אלי. האם זה תקין? האם כדאי לקחת אותה לבדיקת ראיה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה בתנוקת בת חודשיים
ד''ר עידי מצר02/10/2008בדר"כ בגיל זה התנוקת צריכה לעקוב אחר הפנים שלך ממרחק 20-30 ס"מ. אם היא לא עושה זאת כדאי להגיע לבדיקה פורמלית אצל רופא עיניים ילדים לבדוק האם מדובר בעיכוב בהבשלת מערכת הראיה או בבעיה ראיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיסים בעינייםרועי01/10/2008
שלום אני בן 14 לפני כמה חודשים העין שלי כל הזמן הייתה נסגרת והיו רואים הבדל בין גודל העיניים הלכתי לרופא עיניים הוא אמר שיש לי רסיסים בעיניים והביא לי מגבונים של ד"ר פישר והבעיה נעלמה כיום לאחר כמה חודשים עוד הפעם יש הבדל בין גודל העיניים שלי והעין טיפה נסגרת לי יש לציין שאותה עין נסגרה בשתי הפעמים גם בפעם הראשונה וגם בפעם השנייה אז שאלתי היא מה הבעיה האם זה עוד פעם רסיסים בעיניים? או שמה זה משהו אחר? ואם זה רסיסים בעיניים מה אפשר לעשות שזה לא יחזור על עצמו בפעם השלישית? בתודה רועי וסליחה על הטרחה ועל כל השאלות מחכה לתשובה חג שמח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בגודל העיניים
ד''ר עידי מצר01/10/2008הסיבות להבדל בגודל העיניים רבות. חלקן נובע משינויים בעפעפים וחלקם מבעיות בעין עצמה. מהספור שלך עולה כי כנראה הבעיה אצלך היא דלקת בעפעפים. זה מצב היכול לחזור על עצמו. כדי להתייעץ עם רופא העיניים שלך לאחר שיבדוק אותך שוב. יתכן ויהיה צריך לנסות טיפול שונה או לחזור על הניקוי שבצעת בעבר ועזר כה יפה. בנתיים הייתי מציע לנקות את הריסים מהפרשות פעמיים ביום עם איי קר ולהגיע לרופא עיניים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)