מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטידין בעינייםליאת28/10/2008
שלום, בטעות טיפטפתי לביתי בת השנתיים שתי טיפות אוטידין בעיניים- האם זה מסוכן? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטידין בעיניים
ד''ר עידי מצר28/10/2008אם מדובר בהזלפה חד פעמית אין בעיה בדר"כ כל עוד אין כמובן תגובה חריגה לתרופה זו כמו לכל תרופה אחרת. אני מניח שלא קרה משהו מיידי ומכאן שאין צורך לחשוש. תגובה מושהית נדירה ביותר בהזלפה חד פעמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- slantingיהודה28/10/2008
שלום אני עומד לעבור ניתוח בשיטה זו (פזילה מסוג con infullancy). רציתי לדעת אם השיטה מוכיחה את עצמה בסטטיסטיקות? ובנוסף האם יכולה להיות פזילה אזו במבט ישר ואקזו במבט למטה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פזילה
ד''ר עידי מצר28/10/2008לא ברור לי במה מדובר. הכי טוב לשאול את המנתח/ת את השאלות האלה. האחריות שלו לפרט את הסכויים והסיכונים של הניתוח כולל ביחס לשיטות אפשריות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון פזילהמירב בן יאיר28/10/2008
ביתי בת 5 בגיל שנה וחצי עברה ניתוח קרניוסינוסטוזיס בעקבות דום לב, הופסק הניתוח והומשך בגיל שנתיים בגיל 4 לערך עברה ניתוח תיקון פזילה מכיון שיש לה הטיה של הראש ימינה בתקווה שתיישר את הראש , אך לשווא . אציין כי הילדה עברה את שלב הרטיות מגיל שנתיים וחצי בערך מרכיבה משקפיים (עין עצלה). (בסדרת בדיקות לבדוק אם יש איזו שהיא בעיה בצואר - הכל היה תקין. נואשתי מלנסות לפתור את הבעיה כי אין לי פיתרון אשמח להגיע לכל מקום כדי לפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פזילה בשל הטיית ראש
ד''ר עידי מצר28/10/2008כדאי להגיע למומחה לרפואת עיניים ילדים ופזילה לבדיקה מעמיקה וליעוץ לגבי אפשרויות טיפול. אני מניח שביתך הייתה כבר בטיפול ומעקב. כדאי לשאול את המנתח מה לדעתו צריך לעשות הלאה. ניתן כמובן לקבל חוות דעת שנייה ממומחה אחר בתחום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון פזילה וראיה
מירב בן יאיר30/10/2008המנתח של ביתי אמר שאינו יודע למה הילדה עדיין מטה את הראש, כמו כן הפנה אותו לשלול בעיה בצואר, מה שעשינו ויצא שהכל תקין, אשמח אם תוכל להפנות אותי למומחה מצויין שאוכל להיעזר בו לא חשוב אפילו אם זה פרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש
פרופ` יאיר מורד02/11/2008אני הייתי פונה לחוו"ד נוספת אצל רופא עיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בעיניםצחי28/10/2008
מה הם טווחיי הערכים התקינים של לחץ בעיניים (עבור גבר בן 45 קצר רואי) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ תוך עיני תקין
ד''ר עידי מצר28/10/2008עד 21 מ"מ כספית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים ויראליתפלורה28/10/2008
שלום, רציתי לשאול בנוגע לדלקת עיניים אצל בני בן ה10. לפני 6 ימים ראיתי שעין אחת שלו אדומה וקצת נפוחה באזור שמתחת לעין. פנינו לרופא והוא נתן טיפות ואמר שזו דלקת ויראלית. למחרת העין השנייה גם הייתה אדומה והמשכנו את הטיפול בשתיי העיניים. היום בבוקר הוא התעורר בלי אדמומיות בתוך עיניים אך עם נפיחות ואדמומיות גדולה באזורים שמתחת ומעל לשתיי העיניים. התייעצתי דרך הטלפון עם הרופא והוא אמר שתגובה כזאת יכולה להופיע בדלקת ויראלית ולחכות בסבלנות עד שזה יעבור, אבל אני לא שקטה בנושא וחוששת שהטיפות יכולות להוביל לתגובה אלרגית. הטיפות הן: דתאמיצין ואופלוקס. בנוסף, במשך תקופה זו בני מתלונן על כאבי ראש. האם זה יכול להיות קשור לדלקת? תודה מראש, מחכה לתשובה. פלורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד28/10/2008אכן צודק הרופא ואולם אם הנפיחות מתגברת הייתי בכל זאת פונה אליו לבדיקה חוזרת. אלרגיה היא גם אפשרות הגיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם הבן שלי
מיכל01/02/2009בן 5.5 עם דלקת ויראלית בעין. אני שמה לו דתאמיצין (שקיבלתי לעצמי בשבוע שעבר, כשלי הייתה אותה הדלקת) ועכשיו הוא מתלונן על כאבי ראש. מה עושים? האםזה תקין בכלל לתת לילד בן 5.5 טיפות שיש בהן סטרואידים? כמה טיפות נהוג לתת ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים
פרופ` יאיר מורד04/02/2009סטרואידים הם הטיפול המקובל לדלקת ואין בעייה ואולם יש צורך להיות בפיקוח רופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיהמ26/10/2008
שלום . רציתי לשאול אם כשפותחים עיניים בתוך בריכה( עם כלור או בלי ) יכול להיגרם נזק כלשהו לראייה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור
פרופ` יאיר מורד27/10/2008לא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטרקט מולדשרון שגב25/10/2008
בגיל 7 חודשים גילו לבתנו התנוקת קאטארקט בשתי העיניים . לאחר 3 חודשים התברר כי הקטארקט בעין שמאל גדל והרופאה שמטפלת בנו, ד"ר רונית יגב, ממליצה לבצע ניתוח להסרת הירוד. אנו מחפשים המלצה על רופא המתמחה בהסרת קאטארקט בילדים, רצוי בבי"ח לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט
פרופ` יאיר מורד27/10/2008בכל בי"ח ציבורי בארץ מבצעים את הניתוח. אין המדור נותן המלצות ספציפיות על רופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמותיהודה25/10/2008
האם יש פריזמות שהן רק לקרוב או רק למרחק? כלומר שלא משפיעות לקרוב אלא רק לרחוק ווההפך? והאם הסיכויים שהפריזמות יבלעו הינו גדול.? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמות
פרופ` יאיר מורד27/10/2008האם יש פריזמות שהן רק לקרוב או רק למרחק?
לא
והאם הסיכויים שהפריזמות יבלעו הינו גדול.?
לא ברורה השאלה
תודה
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לעין של תינוקליאת23/10/2008
שלום בני עוד מעט בן חודשיים והיום ראיתי שיש לו בקצה עין שמאל לכיוון הרקה מעין אליפסה שטוחה מתוחמת שקופה. יש לציין שרואים את העין בברור מבעד לאליפסה זו ולא ניראה שזה מפריע לתינוק. 1. לאחרונה הייתה לו שערה בעין שיצאה לבד לאחר שבוע, האם יש קשר? 2. מה יכול להיות דבר זה ולמי אלי לפנות? 3. האם זהו גוף זר? תודה מראש ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יאיר מורד27/10/2008יכול להיות שמדובר בהפרשה או בגוף זר. פני לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיית הנולדגלית22/10/2008
שלום רציתי לדעת האם שמעתם על בדיקה בשם "ראיית הנולד" שמבוצעת ע"י גיל פלד האם היא מומלצת? מהי רמת הדיוק האיתור הבעיה? מדוע הוא היחיד בארץ שמשתמש במכשיר מסוג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית הנולד
פרופ` יאיר מורד22/10/2008מדובר במכשיר המשמש ל SCREENING כלומר נותן מידע לגבי הסיכוי לעין עצלה או פזילה. אין לי מידע האם יש מכשירים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים לטיפול בדלקתלי22/10/2008
האם ניתן לשים טיפות עיניים לילד בן 3 תוך כדי שהוא ישן, כלומר להזליף טיפה לעין במהלך השינה והעיניים נשארות עצומות למשך כל הלילה ? האם זה יכול לגרום נזק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות
פרופ` יאיר מורד22/10/2008בהחלט אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנראה שצינור דמעות חסוםנעמה מלכה22/10/2008
שלום! בני בן חודש וחצי וכשהוא מתעורר משינה או בוכה מופיעות לו הפרשות צהובות מעין שמאל ולעיתים העין נדבקת יש לציין כי אני משתמשת במגבוני איי קר של ד"ר פישר לניקוי העין. לאחר התיעצות עם אחות טיפת חלב ולאחר התעניינות בנושא הגעתי למסקנה כי מדובר בצינור דמעות חסום . נאמר לי ע"י האחות לבצע מס'ז בפינת העין ( מס'ז שגם לאחר כל ההודעות בפורום לא הבנתי עדיין כיצד בדיוק לבצעו) בכל אופן בזמן שהוא יונק (כי זה הזמן היחידי שהוא נותן לי לגעת בעינו) אני מבצעת מעין סיבוב קל בפינת העין . בפעם הראשונה שביצעתי את העיסוי לפתע הופיעו לו דמעות בפינת העין הקרובה לאף כשהוא בכה וההפרשות עברו לכמשך חצי יום אך לצערי אח"כ חזרו . יש לציין כי מופיעות דמעות בפינה החיצונית של העין שקרובה לרכה אך לא בפינה הקרובה לאף. אתמול בבוקר שוב עברו ההפרשות ( כנראה שלאחר העיסוי) והחלו לרדת דמעות והיום כשהוא התעורר בבוקר לא היו לשמחתי הפרשות אך אני כ"כ מוטרדת שיחזרו כמו בפעם הקודמת . שאלתי היא האם יתכן כי צינורית הדמעות יכולה להפתח ולהסגר שוב(כמו שקרה לי לפני כשבוע) ?? אם כן על מה זה מעיד ?האולי החסימה לא רצינית כ"כ וניתן לפתורה בדרך כלשהי? במידה והחסימה תחזור האם מומלץ לגשת לרופא עיניים שיבצע לחיצה לפתיחת החסימה? ומי מומחה בביצוע לחיצה כזו כי קראתי שלא כל רופא עיניים מיומן בלחיצה לפתיחת החסימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות
פרופ` יאיר מורד22/10/2008פני לרופא עיניים לילדים שיסביר לך אין עושים את העיסוי ואף ילחץ בעצמו ואולי יפתח את החסימה. לא להלחץ. רוב הסיכויים שזה יעבור לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילנדר לילד בן 4ניצנה21/10/2008
מהו בעצם צילנדר?האם ניתן לתקן?בעין אחת 1.75 ובעין שניה2.5 האם זה אומר שהילד יזדקק למשקפיים יום יום כל היום כולל שיעורי התעמלות?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
פרופ` יאיר מורד22/10/2008צילינדר הוא עיוות בקמירות של הקרנית או העדשה של העין הגורם לטשטוש ראייה. התיקון הוא בעזרת משקפיים ובהמשך בגיל מבוגר בלייזר למי שמעונין. יש להרכיב את המשקפיים יום יום אבל ניתן להוריד במצבים כמו שעור התעמלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורהמירב20/10/2008
מזה כמה חודשים יש לביתי בת הארבע בליטה בעפעף העליון שאובחנה כשעורה אך אינה עוברת.הקומפרסים והמשחות לא עוזרים והבליטה גדלה מאוד בזמן האחרון וביתי התחילה להתלונן שהדבר מפריע לה . מה אפשר לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה
פרופ` יאיר מורד21/10/2008אם לאחר מספר חודשים השעורה לא נספגה, אין ברירה וצריך לנקז אותה בניתוח קטן. זהו ניתוח פשוט שנמשך מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל ניתן לאבחן עיוורון צבעים?אילנית20/10/2008
יש לי ילד בן 3 שלא יודע צבעים, הגננת בגן טוענת שילדים בגיל זה אמורים לדעת את כל הצבעים, יש לציין שהוא יודע צורות, לספור ועוד דברים נוספים, כך שלא נראה שזאת בעית קליטה, מה ניתן לעשות? באיזה גיל ניתן לאבחן עיוורון צבעים? היכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים
פרופ` יאיר מורד21/10/2008ישנם מבחני ראיית צבעים לילדים. פני לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)