מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיוורון צבעים בפעוטהנחמה10/07/2008
שלום, ביתי בת שנתיים ורבע, מוכשרת במיוחד ומקדימה ברב הדברים את בני גילה, על כן הדבר בולט מאד שהיא לא "תופסת" את הצבעים הבסיסיים, לאחרונה שמעתי שאבא של בעלי הינו עיוור צבעים, אני רוצה לציין בנוסף שהיא נולדה במשקל תקין בסוף שבוע 35 (הוגדרה כפגית) והייתה מאד רגישה לאור בחודשי חייה הראשונים, כמו כן היו לה כמה דלקות עינייים שנמשכו לאורך זמן גם עם טיפול, הרופא הגדיר אותן כאלרגיות. האם יתכן שהיא עיוורת צבעים? האם ניתן לאבחן בגיל כזה? תודה, נחמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים בפעוטה
ד''ר עידי מצר10/07/2008זו תכונה העוברת מבנים לנכדים שלהם בלבד. הבנות נושאות את גן מבלי שהוא יתבטא אצלהם ומורישות אותו לבניהם שיהיו כולם עיוורי צבעים. אי לכך אין אפשרות שבעלך ירש את עיוורון הצבעים מאביו, כי זה מורש רק מאב לביתו.
דלקות עיניים אלרגיות יכולות לגרום לרגישות לאור, ירידה בראייה ואיתה גם קושי לזהות באופן כללי צבעים כחלק מהפגיעה בחדות הראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלי09/07/2008
שלום, יש לי תינוק בן שנה ובשבועות האחרונים ישנה תופעה שחוזרת על עצמה. אנסה לתאר אותה: כשהוא רואה איזשהו אובייקט שמעניין אותו, תמונה או כל חפץ אחר, הוא מתבונן ואז מטה את ראשו ימינה ולאחר מכן שמאלה, כאילו מנסה "להתרשם" מהאובייקט שהוא מסתכל עליו מכמה זויות. האם הדבר יכול להעיד על בעיה מסויימת בעיניים/ראייה? תודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` יאיר מורד09/07/2008לי נראה שמדובר בתופעה התנהגותית אבל ליתר בטחון ממליץ לפנות לרופא עיניים לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק אינו ממקד מבטליטל07/07/2008
שלום, בני בן חודשיים ושלושה שבועות ועדיין אינו ממקד מבט. לעתים נדמה כי הוא מביט אלינו אך זה רק לכמה שניות הוא מנסה להזיז את הראש למקור הרעש אך אינו מתמקד בנוסף עיניו מרצדות כמעט ללא הפסקה נראה כי הוא מזהה קולות מוכרים ואף מחייך אך אינו מישיר מבט לפנינו נקבע לנו תור לרופאת עיניים לעוד כחודש בטענה כי מוקדם מידי לביצוע הבדיקה כיצד עלינו לפעול כעת? והאם ישנם בדיקות מסוימות נוספות שעלינו לבקש? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק עם עיניים מרצדות
ד''ר עידי מצר07/07/2008ריצוד העיניים עלול להעיד על בעיית ראיה. מומלץ לפנות למומחה עינים ילדים לבירור הנושא. יש שלל בדיקות שניתן וחלקם צריך לעשות. מה לעשות יהיה ברור יותר לאחר בדיקת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תוצאות בדיקהחן חג'ג'07/07/2008
בבדיקת פזילה הממצאים הבאים: מסתיר:maddox wing sgl b interminne exotropia :near 12:far 5 סימפטומטי מאד bagollini fusion (near and far) streopsis 40 second of arc. הועלו שתי אפשרויות (תרגול לא עזר), פריזמה וניתוח על מה מומלץ ללכת בדרך כלל במצב כזה? (שמעתי שפריזמה היא בדרך כלל אפשרות רעה מאד..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד07/07/2008מהתיאור שלך אני מבין שאתה סובל מפזילה עם כפל ראייה. אם הפזילה קטנה מאוד אפשר לנסות פריזמות אבל החסרון הוא שללא פריזמות תראה כפול ותהיה תלוי בהן. ניתוח לעומת זאת אמור לפתור את הבעייה לתמיד. סיכויי ההצלחה שלו - 80-85%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
חן חג'ג'11/07/2008אני לא סובל מראייה כפולה ישנה ראיית עומק מלאה ו6 6. הבעיה העקרית היא חולשה ב"מיזוג". תרגול לא עזר יותר מדי ניתוח יהיה פתרון טוב לפזילה כזו קטנה? והאם הסיכון לeso קבוע אינו גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה
פרופ` יאיר מורד12/07/2008תלוי מה גודל הפזילה. פזילה מעל 12D אני מנתח. הסיכוי לאזו קבוע אח"כ קטן מאוד.
חן חג'ג'12/07/2008פזילה 12D עם הרחבת אישונים בלי הרחבה נמצאה פזילה של 8D. (אלו פזילות לקרוב, לרחוק אין פזילה או מקסימום 2D) פזילה שכזו נכללת בהגדרה של 12D ומעלה?
פרופ` יאיר מורד13/07/2008אני חושב שמיצינו את האינטרנט. יעוץ רציני יותר אוכל לתת רק לאחר בדיקה. אם תרצה שאבדוק אותך - בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון בחדר מואר זה מזיק לעיניים?עמית07/07/2008
ילדה בת חמש שישנה בחדר אשר מואר עם הזריחה והיא עדיין ממשיכה לישון (לדוגמא בחופש הגדול ,עד תשע עשר) האם זה מזיק לעיניים או לבריאות בכלל? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה בחדר מואר
ד''ר עידי מצר07/07/2008לא מזיק. שינה ערבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוורון צבעים?מישהי07/07/2008
בני בן ה4.5 עדיין מתקשה להבדיל בין ירוק וכחול ולאחרונה שמתי לב שיש לו בעיה גם עם חום, הוא קורא לחום שחור. אני כמעט בטוחה שלא מדובר בבעית זיהוי שמות, לכחול הוא קורא כחול ולירוק הוא קורא ירוק בהיר בעיקביות כבר הרבה זמן ומכיר ומזהרר את כל שאר הצבעים ללא בעיה. האם ניתן לאבחן עירון צבעים חלקי בגילו ובמה זה עלול להפריע לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים בילד
ד''ר עידי מצר07/07/2008ניתן לבדוק בגיל 4.5 עיוורון צבעים. יש לכך קיט מיוחד. צרי קשר עם רופא עיניים ילדים וודאי עם המזכירה כי יש לו את הקיט - יש שניים נפוצים HRR או אישיהרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורה בעין לילד בן 3יעל03/07/2008
לבן שלי יש שעורה בעין כבר למעלה מחודש בהמלצת הרופא השתמשנו כבר בשתי משחות אנטיביוטיות שונות אך ללא הועיל גם קומפרסים בעין לא ממש עוזרים. עכשיו גם מתחילה להתפתח שעורה בעין השניה. קראתי על טיפולי סבתא שונים כגון, למרוח שתן, או שום האם אתה ממליץ? כמו כן אני מניקה תינוק בן חודשיים, האם יכול להיות קשר נפשי ריגשי לזה שנולד לו אח? האם טיפטוף של חלב אם בעין יכול להועיל? האם ניקוז הדלקת בניתוח יכול להיות מסוכן? האם יש קשר בין חוסר בברזל בדם להתפתחות של שעורה? תודה מראש, יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעורה
פרופ` יאיר מורד03/07/2008שלום רב
לשאלותיך:
למרוח שתן, או שום האם אתה ממליץ? בשום פנים ואופן לא
כמו כן אני מניקה תינוק בן חודשיים, האם יכול להיות קשר נפשי ריגשי לזה שנולד לו אח?
לא
האם טיפטוף של חלב אם בעין יכול להועיל?
גם לא
האם ניקוז הדלקת בניתוח יכול להיות מסוכן?
לא זאת פרוצדורה מאוד פשוטה
האם יש קשר בין חוסר בברזל בדם להתפתחות של שעורה?
לא ולא
לסיכום: אם המשחות והקומפרסים לא עזרו - לחכות בסבלנות. במידה וזה לא יעלם לבד יהיה צורך בניקוז השעורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עינייםלי03/07/2008
שלום רב, לביתי בת השנה ו-4 יש דלת עיניים והייתי אצל רופא עיניים והוא נתן טיפות בשם MAXITROL . האם זה בסדר להשתמש בטיפות אלו? קרעתי שזמן ממשוך של הטיםות גורם לפטרייות והרפס בקרנית. התחלתי להשתמש אבל האם זה בסדר? בעבר השתמשתי בתרוצידין . תודה רבה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
פרופ` יאיר מורד03/07/2008טיפול קצר של מספר ימים לא אמור לגרום לכל הסיבוכים עליהם קראת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילינדרמודאגת01/07/2008
לתינוק בן 8 חודשים בבדיקה שיגרתית נמצא צילינדיר 3 ורוחק ראייה +2. האם ניתן לטפל בזה? האם התינוק לא רואה טוב? האם יש אפשרות להחזיר את המצב לנורמלי ושהוא לא יצתך משקפיים כל החיים? תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
פרופ` יאיר מורד03/07/2008צילנידר כזה נפוץ בתינוקות. הוא לא מוריד מאוד את הראייה. חכי בסבלנות עוד שנה. סביר להניח שהוא ירד מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישון קטן בעיןסמדי30/06/2008
שלום בני הקטן בן שלושה וחצי חודשים הלכתי לפני כמה ימים לבדיקה ראשונה של עיניים כמו כל תינוק ועל פי הבדיקה אמרה הרופאה שיש שלו בעין אישון קטן ובעין השניה אישון גדול ונורמלי מהר קבעה לי הרופאה בדיקה אצל מומחה בבי"ח בשבוע הבא אני מודאגת מאד מה זה אומר? האם יכול להיות בעיה בראיה? הוא נולד עם עין אחד בהירה ועין אחד כהה ולעין הכהה יש אישון קטן יותר מהשני . האם יכול להיות להשתנות לאותו צבע ? שאלה נוספת האם צריך להיות לו דמעות בגיל כזה עד מתי הדמעות צריכות להופיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישון
פרופ` יאיר מורד03/07/2008לשאלותיך:
האם יכול להיות בעיה בראיה? לא. זה לא קשור לראייה
הוא נולד עם עין אחד בהירה ועין אחד כהה ולעין הכהה יש אישון קטן יותר מהשני . האם יכול להיות להשתנות לאותו צבע ?
עדיין כן. הצבע הסופי נקבע בגיל כשנה.
שאלה נוספת האם צריך להיות לו דמעות בגיל כזה עד מתי הדמעות צריכות להופיע?
הדמעות קיימות את לא רואה אותן כי הן מתנקזות היטב. זה מצוין.
לסיכום: חכי לבדיקה אצל הרופא. כפי הנראה מדובר במבנה מולד של העין ואין צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אובייקטיבית של ראייההגר29/06/2008
שלום, רציתי לדעת איך מתבצעת בדיקת ראייה אצל תינוקות? בתי בת העשרה חודשים קיבלה היום טיפות להרחבת אישונים, ולאחר כחצי שעה הרופא בדק אותה ואמר שהראייה תקינה לחלוטין (הגענו אליו רק כי בטיפת חלב אמרו לנו שאם לשנינו יש קוצר ראייה כדאי שהיא תהיה במעקב מגיל צעיר). היה תור ארוך ולא רציתי להטריד את הרופא העסוק בשאלות, אבל מעניין אותי להבין כיצד מתבצעת הבדיקה כאשר למעשה ברור שהיא חייבת להיעשות ללא השתתפות הנבדק, אלא בצורה אובייקטיבית. האם בודקים באמצעות אור את זווית השבירה? אשמח מאד להסבר, ותודה רבה. הגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ראייה
פרופ` יאיר מורד03/07/2008הרופא בדק את מבנה העין וכן את המספר. אם הכל תקין והילד עוקב היטב בשתי העיניים - הראייה תקינה. לא צריך שיתוף פעולה בשביל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אלונה09/07/2008מה שאני לא מבינה זה איך הוא בדק את המספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת עזרה ראשונה למשקפייםענבר בן נון29/06/2008
לבתי בת ה- 9 חודשים יש משקפיי ראייה (מספרים בין 6+ ל- 7+). כצפוי המשקפיים מתפרקות חדשות לבקרים (משקפיים איכותיות ביותר מותאמות לתינוקות - kiddin - אבל מה לעשות תינוקת זה תינוקת זה תינוקת) הבעיה העיקרית היא שבורג משתחרר ויש לחזקו שוב. בפעם האחרונה שזה קרה הבורג השתחרר ונעלם. במשך סופ"ש שלם התינוקת הייתה בלי משקפיים וכפי הנראה התאמצה ביותר. שאלתי היא האם זה גורם נזק - ההפסקות הארוכות הללו בלי משקפיים. ושאלה נוספת, אינני יודעת אם קשורה אליכם אבל אולי מנסיונכם בתחום תוכלו לענות או להפנות אותי הלאה, - האם יש מקומות שמוכרים ערכת עזרה ראשונה - מברג קטן ובורג. היכן שעשיתי את המשקפיים - אין מברגים למכירה/אספקה. אודה לתשובותיכם בברכה ענבר בן נון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד03/07/2008האם זה גורם נזק - ההפסקות הארוכות הללו בלי משקפיים.
רצוי שלא יהיו הפסקות ארוכות אבל בדר"כ זה לא גורם לנזק.
ושאלה נוספת, אינני יודעת אם קשורה אליכם אבל אולי מנסיונכם בתחום תוכלו לענות או להפנות אותי הלאה, - האם יש מקומות שמוכרים ערכת עזרה ראשונה - מברג קטן ובורג. היכן שעשיתי את המשקפיים - אין מברגים למכירה/אספקה.
נסי אצל עוד חנויות משקפיים. זה משהוא מאוד בסיסי שיש בכל חנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחק ראיה לתינוקתענבר בן נון29/06/2008
יש לי תינוקת בת 9 חודשים אשר אובחנה כרחקת ראיה בגיל 7 חודשים. הרופא (ידוע שם, מכובד ומוביל בתחום) אבחן את עין ימין כ- 4.75+ ואת עין שמאל כ- 6.25+ - עם צילינדר והכל. לאחר שלושה שבועות חזרתי לאותו רופא וביקשתי בדיקה חוזרת. הוא אבחן את שמאל אותו דבר ואת עין ימין אבחן כ- 5.75 עם צילינדר יותר גדול. אמר שיכול להיות שמספר גדל ככה בהתחלה למרות שסביר שהיתה הטיה בבדיקה, כששאלתי איזו בדיקה יותר מהימנה הוא אמר שהשניה - למרות שמנקודת מבטי הבדיקה הראשונה נערכה למרבה הפלא עם שיתוף פעולה מלא מבתי ואילו השניה תוך התנגדות נחרצת מצדה - כך שהתנאים דווקא היו יותר נוחים בפעם הראשונה. כך או כך הוא אומר שזה לא כזה משנה ושבלאוו הכי עוד 4 חודשים תהיה בדיקה נוספת שתאבחן מחדש את המספרים וכו'. עכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות: 1. האם לא יכול להיות שאני בעצם מזיקה לבתי עם משקפיים המתאימות לאבחנה הראשונה 2. האם בכלל זה מאד משנה? 3. האם כדאי לי ללכת לבדיקה נוספת - ואם תנתן לי אבחנה שלישית? 4. האם אני לא תורמת לעין עצלה כך? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא בברכה מקרב לב, ענבר בן נון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד03/07/2008לשאלותיך
האם לא יכול להיות שאני בעצם מזיקה לבתי עם משקפיים המתאימות לאבחנה הראשונה
לא אם זה לזמן קצר של מספר חודשים
2. האם בכלל זה מאד משנה?
כן חשוב שהמספר יהיה מדויק - לטווח ארוך
3. האם כדאי לי ללכת לבדיקה נוספת - ואם תנתן לי אבחנה שלישית?
הבדיקה יכולה להיות שונה אם האישונים לא התרחבו היטב. אני מסכים עם הרופא - סביר שהבדיקה השניה בה כנראה היתה הרחבת אישונים טובה יותר היא האמינה יותר
4. האם אני לא תורמת לעין עצלה כך?
בטווח של מספר חודשים זה לא מאוד עקרוני
לסיכום - חכי בסבלנות לבדיקה הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מעינייםשרה28/06/2008
בס"ד שלום רב! שמי שרה אמא לילד בן -שנתיים שמתי לב שלבני יש הפרשות מהעיניים שלו..ונפיחות מתחת לעיניים. השאלה:האים אני צריכה לקחת אותו לרופא שתבדוק אותו למרות שיש לי מישחת עיניים?וזה נכון שתמצית תה יכולה לעזור?לי ניראה שבני נידבק כי שיחק עם ילדה שהיה לה. אבל לפי טענת האם זה לא ''דלקת'' וזה עבר לה אחרי 3ימים. אני גם צריכה לחכות 3ימים ולשים לו תמצית תה ומישחת עיניים הוא ללכת לרופא וזהו.? האים זה נכון שמי שהעיניים שלו מפרישות יש סיכוי לבעיות ראיה בעתיד? בתודה אמא דואגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` יאיר מורד03/07/2008הייתי מציע לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לשים משקפיםרינה26/06/2008
ביתי בת שנה וחודשיים יש לה פטוזיס בעין אחת , ועין אחת כחולה ואחת ירוקה נבדקה לפני כ-4 חודשים ומצאו בעין ימנית 8.5+ בעין שמאלית 9.5+ מסרבת לשים משקפים מה עושים? והאם רצוי לבדוק לעיתים קרובות את העיניים או פעם ב-7 חושים כפי שנקבע לה מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב
פרופ` יאיר מורד26/06/2008לא לוותר. הענין כאן הוא מי יותר עקשן. את או היא. העקשן יותר ינצח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)