שאלה בקשר ללבקנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר ללבקנות
    דנה
    25/08/2011

היי.
    יש לי שלוש שאלות:
    הראשונה היא האם בעיות ראייה פוגעות ביכולות המוטוריות? (דגש על מוטוריקה גסה)

השאלה השנייה היא, בעקבות הלבקנות שלי יש לי מספר די גדול של בעיות בראייה. שתיים מהן הן ניסטגמוס וצילינדר.

תוכלו להסביר לי ממש בקצרה מה זה צילינדר? כי כל מי ששאלתי לא ממש יודע לתת לי תשובה... ולגבי הניסטגמוס - זה רעד של האישונים נכון? זה בעצם מה שגורם לראייה שלי להיות קצת מטושטשת, חסרת פוקוס?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ללבקנות

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ללבקנות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    26/08/2011

שלום שובל,

לא ידוע לי על קשר בין ראיה לקויה להפרעה במוטוריקה גסה.

קרני האור החודרות לעין מתמקדות בנקודה אחת בתוך העין. כאשר הן מתמקדות על הרשתית מתקבלת תמונה חדה. כאשר הקרניים מתמקדות לפני הרשתית או מאחוריה תתקבל תמונה לא ממוקדת, ואז האדם זקוק למשקפיים שיימקדו את הקרניים על הרשתית.
    אסטיגמטיזם הוא מצב שבו קרני האור מתמקדות בתוך העין על שתי נקודות ולא על נקודה אחת. כדי למקד את הקרניים על נקודה אחת נעזרים בעדשה צילינדרית במשקפיים ("צילינדר"). חפשי בגוגל לפי אסטיגמטיזם או צילינדר.

הניסטגמוס ("ניד עיניים") נובע מחוסר אפשרות של העיניים ליצור תמונה חדה מגיל צעיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו