מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם אפור בשדה הראיהדנה24/09/2011
שלום רב,
אני בת 31 ונמצאת בשבוע 12 להריוני. לפני מס' ימים הופיע אצלי כתם בעין ימין (כמו סינוור) שסוגר לי את שדה הראיה. גם לאחר מס ימים הוא לא עבר והוא בצבע אפור/שחור והוא מפריע לי בעיקר כשאני קוראת וכאשר אני סוגרת את עיני השמאלית ומסתכלת על קיר לבן/שמיים.
בנוסף, יש לי במשך מס שנים נקודות ונחשים צפים בעיקר בעין ימין שהתגברו בצורה משמעותית בזמן ההריון.
יש לי שיפור של רבע מספר בכל עין (לפני שהמס שונה סבלתי במשך שבועיים ממגרנות קשות).
עברתי בדיקה במח' עיניים בביח בעקבות מיגרנת עיניים שהופיעה זמן קצר לפי ההריון בעין שמאל - נמצא הכל תקין בשתי העיניים.
עברתי בדיקה נוירולוגית פשוטה - תקין.
יש לי תוצאות MRI מוח לפני שנתיים וחצי - תקין.
מחכה לבדיקת שדה הראיה.
האם אני צריכה להיות מודאגת מזה שהכתם לא נעלם (חשוב לציין כי הוא שונה מהנקודות שמרחפות אצלי בעיניים כי הוא סטטי)? והאם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה ממגרנת עיניים? או אולי בעיית כלי דם.עורקים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אפור בשדה הראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/09/2011אם לא נבדקת על ידי רופא עיניים עליך לפנות אליו בהקדם האפשרי. בדיקה שנעשתה לפני הופעת הכתם איננה רלבנטית לתופעה העכשווית.
בקשי שבדיקת שדה הראיה תבוצע בהקדם האפשרי.
חשוב גם לבדוק תפקודי קרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?