כתם אפור בשדה הראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתם אפור בשדה הראיה
    דנה
    24/09/2011

שלום רב,
    אני בת 31 ונמצאת בשבוע 12 להריוני. לפני מס' ימים הופיע אצלי כתם בעין ימין (כמו סינוור) שסוגר לי את שדה הראיה. גם לאחר מס ימים הוא לא עבר והוא בצבע אפור/שחור והוא מפריע לי בעיקר כשאני קוראת וכאשר אני סוגרת את עיני השמאלית ומסתכלת על קיר לבן/שמיים.
    בנוסף, יש לי במשך מס שנים נקודות ונחשים צפים בעיקר בעין ימין שהתגברו בצורה משמעותית בזמן ההריון.
    יש לי שיפור של רבע מספר בכל עין (לפני שהמס שונה סבלתי במשך שבועיים ממגרנות קשות).
    עברתי בדיקה במח' עיניים בביח בעקבות מיגרנת עיניים שהופיעה זמן קצר לפי ההריון בעין שמאל - נמצא הכל תקין בשתי העיניים.
    עברתי בדיקה נוירולוגית פשוטה - תקין.
    יש לי תוצאות MRI מוח לפני שנתיים וחצי - תקין.
    מחכה לבדיקת שדה הראיה.

האם אני צריכה להיות מודאגת מזה שהכתם לא נעלם (חשוב לציין כי הוא שונה מהנקודות שמרחפות אצלי בעיניים כי הוא סטטי)? והאם יכול להיות שזה נגרם כתוצאה ממגרנת עיניים? או אולי בעיית כלי דם.עורקים?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתם אפור בשדה הראיה

הוספת תגובה

• כתם אפור בשדה הראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    24/09/2011

אם לא נבדקת על ידי רופא עיניים עליך לפנות אליו בהקדם האפשרי. בדיקה שנעשתה לפני הופעת הכתם איננה רלבנטית לתופעה העכשווית.
    בקשי שבדיקת שדה הראיה תבוצע בהקדם האפשרי.
    חשוב גם לבדוק תפקודי קרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו