מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת עינים בפגייה ובעקבותיה דלקתשוש22/01/2008
שלום וברכה
יש לנו ילד בפגיה בדרום הארץ חולה ב-cmv סימפטומאטי מטופל ב- גאנציקלוויר דרך הווריד
לפני כשבועיים הגיע רופא עיניים ע"מ לבדוק את הרך בפגייה בדיקה שגרתית
ביקשתי לשהות במהלך הבדיקה, והרופא נענה בשלילה לשאלתי למה נגזר עלי שלא להשתתף ענה הרופא "כך החלטתי" מכיוון שהתשובה נאמרה בעצבנות התנשאות ונחרצות מופגנת עניתי שזו זכותי להישאר ואני מבקש לעמוד עליה
הרופא יצא בחמת זעם אל מחוץ לחדר הפגים וחזר עם רופא בכיר מהמחלקה תוך שהוא מסביר לו בקולניות על האב החוצפן שאינו סר למשמעתו
סגן המנהל פנה אלי בנינוחות ושלווה ושאל למה אני מתעקש להישאר
הסברתי שמדובר בילדי שלי ואני חפץ להיות בקרבתו במיוחד ברגעים קשים של בדיקות מכאיבות...
והוספתי שזוהי גם זכותי ע"פ חוק זכויות החולה
רופא המחלקה הסביר לפרופסור שאכן הצדק איתי הלה נאלץ לקבל את הדברים ופנה לטפל כשאני עומד לצידו
שבוע אח"כ פגשתי את רופא העיניים במחלקה ביקשתי את סליחתו על עקשנותי... והוספתי שאם רק היה מסביר לי בטוב טעם ולא מתעצבן עלי ייתכן שהדברים לא היו מגיעים לידי כך...
הוא סינן מבין שיניו בארסיות דקה תוך שהוא שולח מבט לא סימפטי במיוחד לעברי משהו כמו "המממ הא הא אני מבין אותך אני מבין"
שלשום הגיע שוב אותו רופא עינים ע"מ לבדוק את הרכים בפגיה כשראה אותי היה כבר מוכן לכך שאני נמצא בבדיקה הוא היה נראה רגוע נינוח שליוו ליצני ומחויך אלא שלפתע המראה שמכוונת את האור למיקום המדויק מול העינים של הבודק לא הסכימה לזוז למקומה, האחות אמרה שזה ממש מוזר כי אף אחד לא נגע במכשיר... הרופא יצא להביא מכשיר אחר ... בזמן הזה האחות שיחקה עם המראה ומבלי שהיא ידעה בכלל היא סידרה אותה. הרופא חזר עם מכשיר אחר הוא פתח את העיניים ועשה בדיקות...
ובסיומם הכריז שהכל בסדר
כמה שעות אחרי הבדיקה הבחנתי שאחת העיניים מתחילה להפריש מידי.. ובמהלך היומיים הבאים התפתחה דלקת ואדמימות שנראית על לובן העין סמוך מאוד לקרנית
כרגע האחיות נותנות טיפות עיניים ואומרות שזה כלום אבל אני מודאגת מאוד וחוששת תחושה קשה מלווה אותי שמא הרופא (שכעס עלי ולא הפגין רגישות מיותרת גם בהמשך) החליט לפגוע בעיניים של ילדי האם יש דרך לבדוק את זה? אני יודעת שאולי אני מגזימה קצת בחששות אבל אני מפחדת שמא והיה ח"ו ותחושותי לא יתבדו הרי שלא אסלח לעצמי ע"כ שלא עשיתי הכל על מנת לעצור את הפגיעה.. מה דעתך? מה עלי לעשות? האם יש דרך כלשהיא להסיר ספק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד"ר דומניץ
ד''ר יובל דומניץ22/01/2008דלקת בעיניים יכולה להתפתח גם בלי בדיקה ולא להלחץ מדובר בדלקת שיטחית עם טיפול בטיפות הכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?