שאלות בנוגע לבדיקת עיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לבדיקת עיניים
    טל
    09/11/2011

שלום, הייתי אתמול אצל רופא עיניים ויש לי שאלה בנוגע לצורת הבדיקה,

עד כמה שאני יודע מבדיקה שעשיתי בעבר בדיקות של הקשתית הרשתית והקרקעית מבוצעות בהרחבת אישונים

הגעתי לרופא בעקבות ירידה בחדות הראיה (בעין אחת יותר מאשר השניה) וחשש לפגיעה מאור לייזר, הרופא עשה לי בדיקה ללא הרחבת אישונים ורשם "מקטע קדמי תקין, רשתית תקינה, קרקעית תקינה לא רואים פגיעה במקולות" וצירוף של תדפיס בדיקת צילינדרים (רפקציה/רפרקציה או משהו כזה) והפנה אותי לבדיקת OCT רשתית

האם ניתן בכלל לבדוק את מה שבדק ללא הרחבת אישונים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות בנוגע לבדיקת עיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    10/11/2011

ניתן לבדוק את קרקעית העיניים גם ללא הרחבת אישונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובדיקת OCT מראה גם את קרקעית העין?

טל
    11/11/2011

מה ההבדל בין ביצוע בדיקת קרקעית העין עם הרחבת אישונים ובלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובדיקת OCT מראה גם את קרקעית העין? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    12/11/2011

בדיקת קרקעית יכולה להתבצע גם ללא טיפות להרחבת האישונים אם האישונים מספיק גדולים באופן טבעי. הרחבת האישונים מאפשרת בדיקה יסודית של הקף הרשתית.

OCT בודק את קרקעית העיניים אך מראה דברים שונים לגמרי מאלה שנראים בבדיקת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו