טשטוש ופוקוס בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טשטוש ופוקוס בעיניים
    מיכל
    21/01/2012

שלום,
    אני בת 18 וכבר הרבה זמן אני סובלת מטשטוש מוזר בראייה, זה מתרחש בעיקר כשאני צריכה לזהות פרצופים של אנשים שבאים לקראתי.. אני ממש לא רואה את פניהם ולא מסוגלת להסתכל להם בעיניים, וזאת משום שאיני רואה אותן (עד שהם מתקרבים ואז אני רואה באופן ברור יותר). כמו כן, כשאני קוראת ספר, או משחקת בפאלפון כמה דקות, וצריכה להרים את העיינים, כלומר להישיר מבט,אני נתקלת בקושי מסויים, לוקח לראייה כמה שניות להתפקס, תחילה הכל מרוח ומטושטש, ולאט לאט זה מתחיל להסתדר ולהתפקס.
    שתי התופעות , שבעצם מאוד דומות ואפשר לכלול אותן ביחד, מאוד מפריעות לי לתפקוד היומיומי, הן מקשות על הריכוז שלי במהלך השיעור, ועל יצירת הקשרים החברתיים. יש ימים שהן הרבה יותר חזקות, ויש ימים שפחות.. אך ברוב הימים אני מרגישה שמשהו אכן לקוי.
    חשוב לציין שהייתי אצל רופא עיניים, בשל דלקת עפעפיים כרונית קלה, ולפני מספר שנים אצל רופא אחר שציין שיש צילינדר קל ואם זה מציק לי שאשקול להרכיב משקפיים. בנוסף הייתי גם אצל רופא בבית חולים שבדק משהו עם הראש דרך העיינים,(אבל זה כבר סיפור אחר) הוא מילמל שם איזה משהו לא ברור לגבי עין אחת, אבל עד היום לא אמרו לי כלום חריג מעבר למה שציינתי.
    אשמח לקרוא חוות דעת בנושא, ואולי גם הצעות לפתרונות..
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש ופוקוס בעיניים

הוספת תגובה

• טשטוש ופוקוס בעיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    22/01/2012

יתכן שמדובר בתופעה הנקראת ספאזם אקומודטיבי. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה. בקשי מהרופא לבדוק בכיוון זה. יש גם מקום לשקול התייעצות עם נוירו-אופטלמולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו