מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגעמיטל19/03/2012
שלום רב,
אני מרכיבה עדשות מגע חודשיות. אני משתדלת לא להרכיב כל יום וגם לא יותר מ10 שעות בימים שכן. בזמן האחרון הבחנתי בהרבה מאוד כלי דם בעין. פעם נאמר לי שהכלי דם האלו הם כתוצאה מהרכבת עדשות וחוסר חמצן שמגיע לעין וגם שזה בלתי הפיך ואף מאוד מסוכן. (זה נאמר לי על ידי אופטמיטריסטית) ושאם זה מגיע לאישון זה הרסני.
הדבר הזה מונע ממני להרכיב עדשות ואני לא יודעת מה לעשות כי אני סובלת בעת הרכבת משקפיים ומפחדת מניתוח לייזר.
מה דעתכם? האם זה נכון? האם במצב כזה אני לא יכולה להרכיב עדשות (בגלל הכלי דם)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/03/2012שלום מיטל,
כלי הדם שאת רואה בעין הם כלי דם של הלחמית. צמיחה של כלי דם לתוך הקרנית היא ספור שונה, ויכולה להראות רק באמצעות ציוד הבדיקה של רופא העיניים.
פני לרופא עיניים לבדיקה יסודית. הוא גם יוכל לייעץ לך בנושא המשך הרכבת עדשות המגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
מיטל19/03/2012תודה על התשובה אבל לא כל כך ענית לי על השאלה.
מה זה אומר כלי דם של הלחמית? זה מסוכן? זה תקין?
לפני מס' חודשים הייתי אצל רופא עיניים והוא עשה לי בדיקה של לחץ תוך עיני עם טיפות הרחבת אישונים והוא אמר לי שהכל תקין.
הייתי שמחה לקבל תשובה טיפה יותר מפורטת לפני שאני ממתינה זמן רב לרופא כי אני פוחדת להרכיב עדשות מגע.
שוב תודה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל - תגובה
ד``ר יורם שוחט19/03/2012הלחמית היא קרום שקוף שנמצא לפני לובן העין, ויש בו כלי דם. בד"כ כלי הדם אינם גדושים, והעין נראית לבנה. בתגובה לגרוי מכל סוג (דלקת, יובש, גוף זר וכו') כלי הדם נעשים גדושים ואז העין נראית אדומה (או, לחילופין, רואים נימי דם בעין).
תופעה שונה היא צמיחת כלי דם אל תוך הקרנית, שהיא החלק הקדמי השקוף בעין. צמיחה כזאת קשורה במקרים רבים להרכבת עדשות מגע. את אינך יכולה לראות את כלי הדם האלה, והם נראים רק בבדיקת העיניים.
בדיקת הרופא תקבע אם קיימת בעיה ובאיזו דרגה. על פי הממצאים יחליט הרופא אם יש צורך בטיפול ואם יש צורך להמנע מעדשות המגע (או לשנות את סוג העדשות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?