מה יכולה להיות הסיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה יכולה להיות הסיבה
    מיכל
    13/05/2012

לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח קטרקט בגיל צעיר יחסית 45 .לאחרונה יש לי ירידה בראיה בעין הזאת אצל רופאת העניים אין ממצא ( יש עכירות קלה ) מלבד זה היא לא יכולה להסביר את הירידה בראיה שלחה אותי ל CT
    אני בחרדה נוראית מה זה יכול להיות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה יכולה להיות הסיבה

הוספת תגובה

• מה יכולה להיות הסיבה - תגובה

ד''ר יובל דומניץ
    14/05/2012

צריך בדיקת עיניים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר יורם שוחט
    14/05/2012

ייתכן מאד שאותה עכירות קלה שציינת (אני מניח שמדובר בעכירות של הקופסית האחורית, המכונה גם "קטרקט משני") היא הגורם לירידה בראיה. במקרים רבים עכירות המוגדרת "קלה" יכולה לגרום להפרעה משמעותית בראיה. אם זו הסיבה, טיפול בלייזר (לא ניתוח) פותר את הבעיה האופן מיידי.

האם הופנית ל-CT או ל- OCT? בדיקת OCT היא בדיקת הדמייה של הרשתית, שנועדה לאבחן הפרעות ברשתית שעלולות להתבטא בשינוי בראיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יכולה להיות הסיבה

מיכל
    14/05/2012

תודה על התשובה . הופניתי לOCT הרופאה לא ראתה שום דבר שקשור לרשתית שחשוד האם הצילום מראה דברים שלא רואים בכלל בבדיקת עיניים יסודית עם הרחבת עישונים ?
    האם כדאי לחזור לרופא שניתח לבדיקה שיקבע האם זה קטרקט משני ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר יורם שוחט
    15/05/2012

אם הצלום תקין גדלה ההסתברות שמדובר בקטרקט משני. פני לרופא המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו