כאב בעין אחת בעת הרכבת עדשות מגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בעין אחת בעת הרכבת עדשות מגע
    ענת
    12/09/2012

שלום,

אני כבר מבהירה שלמרות הכותרת, הבעיה כנראה לא קשורה לעדשות, אלא לבעיה בעין - לכן פניתי לפורום זה.

לפני כמעט 20 שנה שמתי לראשונה עדשות מגע. זה היה בארה"ב.
    לא הייתי צריכה להתרגל כלל לעדשות, הן מיד הרגישו לי כמו כפפה ליד.
    אלה היו עדשות מסוג סיבה. שנה לאחר מכן, הגעתי שוב לארה"ב וקניתי מאותו רופא/אופטומטריסט (בארה"ב אופטומטריסטים הם גם רופאים) עדשות.
    אחרי שפג תוקפן, ניסיתי לקנות עדשות מגע בארץ, ושום דבר לא התאים לי.
    העיניים כואבות לי, העדשות לא מרגישות לי בנוח.
    ניסיתי במשך שנתיים למצוא לי עדשות, פניתי לכל מיני חברות, אך כלום, חשתי כאבים.
    תמיד ניסיתי והתייאשתי, שוב ניסיתי והתייאשתי, עד שהחלטתי לא לנסות יותר, והרבה שנים לא ניגשתי לאף אופטומטריסט.
    לפני כשנתיים וחצי פניתי לאחד האופטומטריסטים הידועים ביותר בארץ (כל אופטומטריסט ששומע עליו, מכיר אותו). במשך כמה חודשים הוא ניסה למצוא לי עדשות מתאימות, אך תמיד חשתי שיש לי חוסר איזון בשתי העיניים (הוא אמר שיש פזילה סמויה, אך אופטומטריסט אחר, שהייתי אצלו השבוע, אומר שיש לי פזילה קלה מאוד, משהו מינורי).

לאחר ניסיונות רבים, כולל הניסיונות אצל האופטומטריסט שהגעתי אליו השבוע, אני מצליחה סוף סוף לתאר את התחושות שלי בעיניים ובראייה: בעין שמאל אני מרגישה חופשי לחלוטין, כאילו אין לי כלום בעין. העין זזה מצד לצד והכל מרגיש בה נפלא, למרות שזאת העין שבה יש לי צילינדר (!). לעומת זאת, בעין ימין (שבה אין לי צילינדר) אני מרגישה כאב פנימי, כמו כאב של שרירים, כאילו כואב לי שריר באזור שמתחת לעפעפיים. ממש ברגע זה, אני עם עדשות בעיניים. שלשום ואתמול הייתי עם עדשות מסוג מסוים, והיום אני עם סוג אחר של עדשות. לא משנה איזה עדשות אני מרכיבה, תמיד עין שמאל מרגישה נינוחה לחלוטין, ואילו בעין ימין אני חשה כאב פנימי מאוד חזק.
    אני גם מרגישה מן סינוור בשמש (נראה לי שבשתי העיניים).
    כרגע, אני מרגישה גם עקצוצים באף, באזור הנחיר הימני, מן תחושה של צינון, כאילו יש קשר בין עין ימין לאף.
    קראתי עכשיו בגוגל על כך שסינוסיטיס יכול לגרום לכאב בעין אחת, כמו כן גם בעיות שריר בעין.

בעבר הרחוק, באמת אמרו לי שיש לי סינוסיטיס דו-צדדי. אחרי כמה שנים אמרו לי שהכל בסדר.
    ואני כבר לא יודעת מה לעשות.

ממה יכול לנבוע כאב בעין אחת בלבד בעת הרכבת עדשות מגע?

אודה לעזרה כי כבר שנים שאני חולמת להיפטר מהמשקפיים.

תודה,

ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

ענת
    12/09/2012

ברצוני להוסיף שלפני כחצי שנה פניתי לרופאת עיניים, זה היה ללא קשר לבעיות שיש לי עם עדשות מגע, אלא כי קרה לי פעם אחת שבמשך חצי שעה ראיתי בעין ימין שהכל רוקד לי.

היא בדקה לי את העיניים ואמרה שהכל תקין אצלי ושכנראה זה נבע מלחץ דם גבוה (או נמוך, לא זוכרת ממש).

האם זה שהיא לא ראתה כל בעיה בעין, זה בהכרח אומר שהעין שלי תקינה גם בשביל הרכבת עדשות מגע או שלצורך עדשות מגע, יש צורך בבדיקות אחרות (הרופאה שמה לי טיפות להרחבת העישונים)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בעין אחת בעת הרכבת עדשות מגע - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    15/09/2012

כאב בעין אחת בזמן הרכבת עדשת מגע יכול להגרם מיובש, ממספר לא מתאים, ממבנה עדשת המגע, מבעיות באיזון שרירי העיניים ועוד. לפי דבריך נבדקת בהקשר זה על ידי אופטומטריסטים רבים, אך לא על ידי רופא. פני לרופא עיניים לבדיקה יסודית.

ולגבי השאיפה שלך להפטר ממשקפיים - אולי תרצי לשקול ניתוח להסרת משקפיים. חלק ניכר מהפונים לניתוח כזה עושים זאת כי אינם מסתדרים עם עדשות המגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו