אבחון קטקרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון קטקרקט
    יניב מנדלסון
    04/10/2012

שלום רב
    אשמח לקבל עצה נוספת לבעייתי.
    לפני כ 11 ימים נסעתי לצרפת. ירדתי מהטיסה בתחושה מוזרה כאשר כבר באותו יום איבדתי כמעט לחלוטין את הראיה בעיין ימין. (כאשר מכסים את עיין שמאל אני רואה בעיין ימין צלליות בלבד). המשכתי את הטיול עם משפחתי כולל נהיגה של כ 2,000 ק"מ כאשר מן הסתם עיין שמאל מחפה על העדר הראיה בעיין ימין. ( אני יודע שלא נהגתי בחוכמה) אולם הסתדרתי לא רע.
    היום חזרתי לארץ ונגשתי להיבדק במיון, כאשר האיבחון היה קטרקט מתקדם.
    גילי מתקרב ל 50 כאשר לפני הטיסה השתמשתי מעט במשקפים לנהיגה בלבד (מספר נמוך) ולא הייתה לי שום בעייה. מעבר לכך לא הזדקקתי גם למשקפי קריאה שמאפיינים כבר לא מעט חברה בני גילי.(ואני קורא המון)

למיטב ידיעתי ירידה בראיה כתוצאה מקטרקט היא הדרגתית ולא בשיטת זבנג וגמרנו.
    אני מניח שאפנה לקבלת חוות דעת נוספת אולם אשמח לקבל גם חוות דעת נוספת מחברי הפורום המכובדים.
    בתודה לכל העונים
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון קטקרקט

הוספת תגובה

• אבחון קטקרקט - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    05/10/2012

קטרקט (בעברית: ירוד) הוא התעכרות של העדשה שבתוך העין. העכירות התפתחת בהדרגה, ולכן נגרמת ירידה הדרגתית בראיה. מכיוון שמדובר בתהליך הדרגתי, אם זה קורה בעין אחת בהחלט יתכן שהאדם לא יחוש בכל הפרעה כל עוד הוא מסתכל בשתי עיניים פקוחות. כאשר מסיבה כלשהי הוא יעצום את העין השניה הוא יחוש לפתע בהפרעה בראיה. במקרים רבים זה ההסבר להופעה "פתאומית" של קטרקט.

לעתים רחוקות יש מצב שבו קטרקט אכן מתפתח במהירות (מצב של התנפחות העדשה).

קטרקט אינו נדיר בגילך. גם חבלה בעין בעבר יכולה לגרום להופעת קטרקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על התשובה

יניב
    05/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו