הצטלקויות בקרנית עקב וירוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטלקויות בקרנית עקב וירוס
    שרלוט 1900
    12/10/2012

שלום,
    אני בת 29, בריאה בדר"כ,כל חיי ראיתי 6, 6
    לפני כחודש החלמתי מאדנו וירוס (שכלל את כל הסימפטומים הקלאסיים-חום/נפיחות בבלוטות לימפה/עיניים אדומות,כואבות,מפרישות,יובש).
    כיום - הצטלקויות רבות נותרו בקרנית (מדיאליות ופרא מדיאליות),בעיקר בעין אחת, הראייה: ימין 7 מינוס, עין שמאל 6-
    מיותר לציין שפוגע בתפקוד שלי. אציין שעין ימין מאוד שורפת לעיתים , לשתיהן קשה להחשף לאור, בלילה- עקב העכירות אני רואה "הילה" בשתי העיניים סביב נורות.
    האם הנ"ל עלול לגרום לכאבי ראש?
    מה כדאי לעשות? (כרגע הוחלט שלא אקבל ציטרודקס)
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הצטלקויות בקרנית עקב וירוס - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    14/10/2012

אחרי דלקת שנגרמה על ידי אדנו וירוס עלולים להופיע תסנינים בקרניות, הגורמים להפרעות בראייה. במקרים רבים נספגים התסנינים, אך יתכן גם מצב של הצטלקות קבועה בקרניות שתגרום לעיוות פני שטח הקרנית ולהשארות של ההפרעות בראייה. תסנינים מגיבים היטב לטיפות המכילות סטרואידים, בעוד שצלקות לא מגיבות לטיפול תרופתי. גם אם התסנינים ייספגו ללא הצטלקות עדיין מדובר בתהליך העלול להמשך חודשים רבים. לא ניתן לדעת מראש באיזה מקרים תחול הצטלקות.

לכן אני ממליץ למטופלי על טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרך לטפל בהצטלקויות

שרלוט 1900
    14/10/2012

הבנתי שבהעכרויות ניתן לטפל בסטרואידים, וכך עשיתי.כעת מדובר בהצטלקויות, האם יש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש דרך לטפל בהצטלקויות - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    14/10/2012

לא סביר שיש הצטלקות חודש אחרי הדלקת. רוב הסיכוי שמדובר בתסנינים. מעבר לכך לא ניתן לענות ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו