מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה נורמלי?אנדרי08/04/2013
שלום רב
מזה כ-3 חודשים אני רואה מעיין "ניצוצות" בשמיים וישר כששמתי לב לזה הלכתי במהרה לרופא העיניים והוא עשה לי את הבדיקות הסטנרדטיות (עם הטיפות של הרחבת האישונים) ואמר לי שהעיניים שלי בריאות לחלוטין ואין שום בעיה.
אני לא נוטה להיות כזה היפוכונדר אבל זה מציק לי גם כאשר אני יושב מול לוח לבן (אני סטודנט) וגם מול מסך מחשב בהיר.
מדובר במעיין ניצוצות לבנות כאלו שנעות מהר בעיגולים אבל לא ממש במוקד הפוקוס אלא מסביב לו בזוית העין ולא מדובר בFLOTERS (את אלה יש לי גם והרבה אבל התרגלתי אליהם מזמן והם ממש לא מפריעים לי).
האם שמעת על זה?האם זה נורמלי?כי מחיפוש קצר באינטרנט זה נראה כאילו אני היחיד וזה ממש מלחיץ.
כן מצאתי איזשהו שם של תופעה באתרים לא ישראלים ודיי הרבה אנשים מהעולם שמתארים את הדבר הזה אבל שום דבר בעברית.מה שמתואר שם (ויקיפדיה) זה שמה שאנחנו רואים הוא פשוט תאי דם לבנים בתוך העין שניתן לראות רק בגלל שהם עושים צל אל מול אורך גל אלקרומגנטי מסויים כמו למשל הכחול של השמיים.
שם התופעה לפי מקורות אלו:"blue field entoptic phenomenon"
מצד שני יכול להיות שזה תמיד היה ופשוט לא שמתי לב אל זה.כי נתון נוסף שאולי מעניין הוא שאני מתמודד עם הפרעת חרדה קלה והחושים שלי נוטים להיות חדים מאד בתקופות של לחץ (כמו התקופה הזאת עכשיו).אז אולי כולם רואים את זה ורק אני שם לב כי אני במעיין "חדות חושים" או "fight or flight"?
חוץ מהחרדה (שגם אליה אני לא לוקח תרופות(לקחתי SSRI למשך חצי שנה מלפניי שנה בדיוק עד לפניי חצי שנה בדיוק)אין בעיות רפואיות או תרופות ובדיקות הדם תקינות ולחץ הדם תקין גם כן.
אני מצטער על שהארכתי במילים, על תשובתך אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נורמלי? - תגובה
ד''ר יובל דומניץ09/04/2013זה מצב שינוי בזכוכית כמו פלוטר רק מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התגובה
אנדרי10/04/2013אז אין מה לעשות בעצם ?
פשוט להתעלם מזה וזה לא יציק לי (כמו הפלוטרס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על התגובה - תגובה
ד''ר יובל דומניץ12/04/2013בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?