רסטאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסטאזיס
    אבי
    26/07/2013

שלום רב, רציתי לדעת האם ליובש בעיניים (3 במבחן שירמר) מומלץ טיפול ברסטאזיס? הרופאה אומרת שזה כמו "כימותרפיה" אך ניתן לנסות אם אני רוצה.
    יש לציין שאני בת 23, והיובש בעיניים כבר חצי שנה נבע ככל הנראה משימוש בעדשות מגע (השתמשתי 6 שנים בעדשות מגע, אך מרגע שהתחיל היובש, הפסקתי. כלומר כבר חצי שנה אני בלי עדשות מגע ועדיין יש אי נוחות בעיניים)
    טיפות דמעות מלאכותיות מסוגים שונים לא ממש עוזרים לי. 1. האם היית ממליץ במקרה זה לנסות טיפול ברסטאזיס? 2. מה הסכנות/ תופעות הלוואי? היובש עלול להחמיר/זה יכול לגרום לנזק אחר בעין? 3. האם יש טיפול אחר שהיית ממליץ לנסות לפני כן?
    תודה רבה!!!
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רסטאזיס

הוספת תגובה

• רסטאזיס - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    28/07/2013

שלום אבי (או ליטל),

ישנן סיבות שונות ליובש. לא ניתן לתת יעוץ במקרה ספציפי ללא בדיקה. למשל, תרופות מסוימות הניטלות לצרכים אחרים יכולות לגרום יובש, ויש לוודא אם המטופל נוטל תרופות כלשהן. יש גם דרכים שונות לטפול ביובש, שלא באמצעות טיפות עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אבי
    28/07/2013

תודה על תשובתך,
    איני נוטלת תרופות העשויות לגרום ליובש.
    כפי שכתבתי היובש החל לאחר שימוש של 6 שנים בעדשות מגע, ומאז אני לא משתמשת בעדשות, כבר חצי שנה, אך היובש מסרב לעבור.
    לאיזה תרופות שאינן טיפות עיניים התכוונת שניתן לטפל ביובש?
    אשמח מאוד אם תוכל לנקוב בשמות התרופות כדי שאוכל לבדוק עליהן!!
    כמו כן לא התייחסת לשאלותיי לגבי רסטאזיס, האם הוא מומלץ ליובש באופן גורף? האם יש סכנה להחמרה בלקיחתו?
    שוב תודה רבה!!
    ליטל (אני רק כותבת על המנוי של אבי בפורום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    28/07/2013

ישנם סוגים רבים של תחליפי דמעות, בצורת טיפות, ג'ל או משחה ולא כל סוג מתאים לכל אחד.
    יובש יכול לנבוע מליקוי במרכיב השומני של הדמעות, במרכיב המיימי, או משינויים של פני שטח הקרנית. יובש יכול להיות משני להרכבת עדשות מגע. כדי להתאים תרופה מתאימה חשוב לאבחן את הסיבה ליובש. לכן לא ניתן להמליץ על טיפול, כולל רסטאזיס, ללא בדיקה. לפעמים יש מקום לטיפות המכילות סטרואידים לתקופה קצרה.
    תנאים סביבתיים (מיזוג אויר, זיהום אויר, סוג העבודה) יכולים להשפיע על יובש.
    לפעמים החדרת "פקקים" לצנור הדמעות יכולה לעזור.
    תוספי מזון עשויים לעזור.

לכן לא ניתן להמליץ על טיפול ללא בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו