מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא עצב ראיהאלגרו29/04/2015
לד"ר שלום רב,
אני בן 60, סובל מלחץ דם אך מאוזן בתרופות. בעקבות איבוד כמעט מוחלט של חוש הריח והטעם נשלחתי, בין השאר, לעשות בדיקת MRI .
בבדיקה לא נמצאו ממצאים פתולוגיים כלשהם. ואולם, עליי לציין שבעין ימין עברתי לפני מספר שנים 7 ניתוחים עקב היפרדות רישתית(RETINAL DETACHMENT) ואני איבדתי את הראיה בה, ואילו בעין שמאל עברתי ניתוח אחד בגלל אותה בעיה בניתוח שהצליח, ואני נמצא במעקב מתמיד, כאשר הלחץ התוך עיני בעין הבריאה 16אני הולך לביקורת וכל 3 חודשים עושים לי הרחבת אישונים עם מדידת לחץ
בממצאים של בדיקת ה---MRI נכתב כך:
"העצבים האופטיים הודגמו בעלי קוטר קטן משני הצדדים. מימין בקוטר 1.7. מ"מ ומשמאל בקוטר 2.6 מ"מ. לאחר הזרקת גדוליניום לוריד: אין לראות האדרה חריגה בעצבים האופטיים. מבנה סינונסים תקין. בסיס גולגולת ופירמידות. שינויים קשים בגלגל עין ימין .הפחתה של עובי עצבי הראיה דו-צדדי בעיקר מימין בהתאם לאטרופיה".
שאלתי היא: האם עובי של 2.6 מ"מ בעין הבריאה- עין שמאל- תקינה או שהיא נמצאת בסכנה? עליי לציין שאין לי הפרעות בשדה הראיה והרופא המטפל לא מצא עדויות לגלאוקומה.
בתודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא עצב ראיה - תגובה
ד``ר יורם שוחט30/04/2015קביעת רמת הסיכון נקבעת על ידי גורמים רבים (כולל שדה ראיה,OCT, מראה העצב בבדיקת קרקעית העיניים ועןד) ולא ניתן לקבוע על פי נתון בודד. העובדה שאתה נמצא במעקב צמוד מעידה שאתה בטיפול טוב ומאפשרת לגלות כל שינוי בזמן ולפעול בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?