שאלה בנושא עצב ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא עצב ראיה
    אלגרו
    29/04/2015

לד"ר שלום רב,
    אני בן 60, סובל מלחץ דם אך מאוזן בתרופות. בעקבות איבוד כמעט מוחלט של חוש הריח והטעם נשלחתי, בין השאר, לעשות בדיקת MRI .
    בבדיקה לא נמצאו ממצאים פתולוגיים כלשהם. ואולם, עליי לציין שבעין ימין עברתי לפני מספר שנים 7 ניתוחים עקב היפרדות רישתית(RETINAL DETACHMENT) ואני איבדתי את הראיה בה, ואילו בעין שמאל עברתי ניתוח אחד בגלל אותה בעיה בניתוח שהצליח, ואני נמצא במעקב מתמיד, כאשר הלחץ התוך עיני בעין הבריאה 16אני הולך לביקורת וכל 3 חודשים עושים לי הרחבת אישונים עם מדידת לחץ
    בממצאים של בדיקת ה---MRI נכתב כך:
    "העצבים האופטיים הודגמו בעלי קוטר קטן משני הצדדים. מימין בקוטר 1.7. מ"מ ומשמאל בקוטר 2.6 מ"מ. לאחר הזרקת גדוליניום לוריד: אין לראות האדרה חריגה בעצבים האופטיים. מבנה סינונסים תקין. בסיס גולגולת ופירמידות. שינויים קשים בגלגל עין ימין .הפחתה של עובי עצבי הראיה דו-צדדי בעיקר מימין בהתאם לאטרופיה".

שאלתי היא: האם עובי של 2.6 מ"מ בעין הבריאה- עין שמאל- תקינה או שהיא נמצאת בסכנה? עליי לציין שאין לי הפרעות בשדה הראיה והרופא המטפל לא מצא עדויות לגלאוקומה.
    בתודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא עצב ראיה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא עצב ראיה - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    30/04/2015

קביעת רמת הסיכון נקבעת על ידי גורמים רבים (כולל שדה ראיה,OCT, מראה העצב בבדיקת קרקעית העיניים ועןד) ולא ניתן לקבוע על פי נתון בודד. העובדה שאתה נמצא במעקב צמוד מעידה שאתה בטיפול טוב ומאפשרת לגלות כל שינוי בזמן ולפעול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו