יובש בעיניים וגלולות פמינט יש קשר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש בעיניים וגלולות פמינט יש קשר?
    דנה.מ.
    15/05/2015

שלום ד"ר ,
    שאלתי , בת 35 ,נוטלת גלולות פמינט מזה כ7 שנים + ,ועדשות מגע יומיות עם לחות בשנים האחרונות ( עדשות מגיל 17 )
    לאחרונה סובלת מיובש ודלקות קלות , ובשנה האחרונה המליץ לי הרופא על הילו-קומוד וכך אני כבר שנה שומרת שלא יהיה יובש, הבנתי שיש לי יובש גם בשל העדשות
    ואני שמה עדשות בין 6-8 שעות ביום בשל עיסוקי הספורטיבי, מאוד קשה לי עם משקפיים
    לאחרונה קראתי על חפיסת הגלולות פמינט שעלול לגרום ליובש בעיניים.
    באם אפסיק ליטול פמינט האם היובש ישתפר לדעתך? היש קשר?
    שאלתי השנייה- הותאמנתי לפני שנה וחצי לניתוח לייזר, אך אם יש יובש בעיניים מעדשות המגע, אז עדיף לא לעשות ניתוח במצב זה?
    אשמח לייעוץ
    תודה רבה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יובש בעיניים וגלולות פמינט יש קשר? - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    16/05/2015

יש סיבות רבות ליובש בעיניים, ולא ניתן לקבוע מראש אם הפסקת התרופה או החלפתה תביא לשיפור ביובש.

חלק ניכר מאלה שפונים לניתוח להסרת משקפיים עושים זאת כי פיתחו אי סבילות לעדשות המגע. בבדיקת ההתאמה נבדקת גם דרגת היובש. על פי הממצאים ייקבע אם את יכולה לעבור את הניתוח. לפעמים יומלץ על טיפול לשיפור היובש לפני הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו