עלייה במספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במספר
    1700
    03/05/2008

שלום,

אני מרכיב משקפיים מגיל 18 ויש לי מספר של 4.5 בעין ימין ו5.75 בעין שמאל. אני מחליף משקפיים כל 4 שנים. כיום אני בן 36. אני רוצה לקנות משקפי שמש אופטיות וביקשתי לבדוק את המספר החדש. התוצאה היא שבעין שמאל אובחנה עליה של מספר ל 6.75 \+ חצי צילנדר ובעין ימין עליה מינורית של 0.25.

מנסיוני בעבר כאשר אני מעלה את המספר של המשקפיים כעבור מספר חודשים העין מתרגלת למצב החדש ושוב נחלשת. כך שאני מעדיף לראות פחות טוב ושהעין תדרדר פחות. אני מוכן לחיות עם זה.

לכן אני מעדיף שאת משקפי השמש יעשו לי לפי המספר הישן כמו שיש לי במשקפי הראיה ולא עם מספר החדש ובטח לא להחליף את העדשות במשקפיים הישנים.

האופטמטריסט טוען שאני טועה וכי אני לא רואה ועדיף שאני אחליף את העדשות במשקפי הראיה ושאני אעדכן במשקפי השמש את העדשות הנכונות.

מה דעתכם.

דרך אגב בעבודתי אני צופה כרוכה בעבודת ניירת וצפייה במחשב. כלומר ראייה מטווח קצר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במספר

הוספת תגובה

• ל1700

ד``ר יורם שוחט
    05/05/2008

מכיוון שעבודתך בעיקר למרחקים קצרים אין צורך להחליף את המשקפיים שאתה מרכיב בשעות העבודה (אלא אם אתה מרגיש שהראייה אינה טובה).

לגבי משקפי השמש - מכיוון שהם מיועדים מטבע הדברים לראיית מרחק, אם אתה מרגיש שאתה רואה עם המספר החדש טוב יותר, יש מקום להתקין את המספר החדש (בעיקר כשמדובר בנהיגה). אם לדעתך המספר שנמצא בבדיקה גבוה מדי יש מקום לפנות לבדיקה אצל אופטומטריסט נוסף.

בגילך המספר אמור להתייצב. העובדה שאצלך המספר עדיין משתנה עלולה להיות קשורה לשמוש לא נכון בעיניים (זה נפוץ יותר אצל אלה שעבודתם כרוכה בשעות רבות מול מחשב או ניירת). אנא פנה לרופא העיניים לברור הסיבה מדוע המספרים עדיין משתנים וגם לברר מדוע עלה המספר בעין אחת משמעותית יותר מאשר בעין השנייה. הוא גם ידריך אותך על שמוש נכון בעיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו