עליית מספר במשקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליית מספר במשקפיים
    בן 29
    23/08/2015

התחיל לי בגיל 21 קוצר ראייה ומספר משקפיים נמוך של מינוס 1, מאז כל תקופה עולה לי המספר ברבע והיום אחרי שמונה שנים המספר הוא מינוס 2 וחצי, האם זה נורמל? האם תקין שכל הזמן המספר עולה ברבע? איך ניתן למנוע החלשות של הראייה ועלייה של מספר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליית מספר במשקפיים

הוספת תגובה

• תיקון קטן

בן 29
    23/08/2015

המספר הנוכחי הוא מינוס 2 וחצי - עין שמאל, מינוס 2 ורבע - עין ימין...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית מספר במשקפיים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    24/08/2015

בד"כ קוצר ראיה מופיע בגיל צעיר יותר ומתייצב עד אמצע שנות העשרים, אך יש בהחלט מקרים בהם זה מופיע מאוחר יותר.
    לפעמים קוצר הראיה נגרם במנגנון הנקרא ספאזם אקומודטיבי, שהוא תוצאה של קריאה/מחשב שעות רבות ברציפות ללא הפסקה. במקרה כזה הקניית הרגלי עבודה נכונים (הרפיית המיקוד לקרוב) יכולה למנוע עליה נוספת במספר. כדי לדעת אם זה המצב אצלך פנה לרופא העיניים או לאופטומטריסט ובקש לבדוק ספציפית נושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף פעם הרופא או אופטומטריסט לא

בן 29
    24/08/2015

בדקו או חיפשו אצלי את התופעה הזאת? זה הגיוני שיש לי את זה, כי הקוצר ראייה אצלי התחיל באופן מוזר ועם ספק וגם תמיד אחרי שאני מחליף מספר במשקפיים אני מרגיש מהר מאוד טיפה ירידה נוספת בראייה במיוחד בעין שמאל אבל אני נשאר עם המצב זמן ממושך בלי לחזור לאופטיקה... קראתי שאם מגלים את התופעה של הספאזם בהתחלה אפשרי למנוע בכלל התפתחות של קוצר ראייה, זה נכון? ורציתי לדעת לגבי ראייה מקרוב, עדיף להשתמש במשקפיים גם מקרוב למרות שאני רואה בלי בעיה מקרוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף פעם הרופא או אופטומטריסט לא - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    24/08/2015

אם מדובר בספאזם מומלץ להמנע מהרכבת המשקפיים לקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו