מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליית מספר במשקפייםבן 2923/08/2015
התחיל לי בגיל 21 קוצר ראייה ומספר משקפיים נמוך של מינוס 1, מאז כל תקופה עולה לי המספר ברבע והיום אחרי שמונה שנים המספר הוא מינוס 2 וחצי, האם זה נורמל? האם תקין שכל הזמן המספר עולה ברבע? איך ניתן למנוע החלשות של הראייה ועלייה של מספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
בן 2923/08/2015המספר הנוכחי הוא מינוס 2 וחצי - עין שמאל, מינוס 2 ורבע - עין ימין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית מספר במשקפיים - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2015בד"כ קוצר ראיה מופיע בגיל צעיר יותר ומתייצב עד אמצע שנות העשרים, אך יש בהחלט מקרים בהם זה מופיע מאוחר יותר.
לפעמים קוצר הראיה נגרם במנגנון הנקרא ספאזם אקומודטיבי, שהוא תוצאה של קריאה/מחשב שעות רבות ברציפות ללא הפסקה. במקרה כזה הקניית הרגלי עבודה נכונים (הרפיית המיקוד לקרוב) יכולה למנוע עליה נוספת במספר. כדי לדעת אם זה המצב אצלך פנה לרופא העיניים או לאופטומטריסט ובקש לבדוק ספציפית נושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף פעם הרופא או אופטומטריסט לא
בן 2924/08/2015בדקו או חיפשו אצלי את התופעה הזאת? זה הגיוני שיש לי את זה, כי הקוצר ראייה אצלי התחיל באופן מוזר ועם ספק וגם תמיד אחרי שאני מחליף מספר במשקפיים אני מרגיש מהר מאוד טיפה ירידה נוספת בראייה במיוחד בעין שמאל אבל אני נשאר עם המצב זמן ממושך בלי לחזור לאופטיקה... קראתי שאם מגלים את התופעה של הספאזם בהתחלה אפשרי למנוע בכלל התפתחות של קוצר ראייה, זה נכון? ורציתי לדעת לגבי ראייה מקרוב, עדיף להשתמש במשקפיים גם מקרוב למרות שאני רואה בלי בעיה מקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף פעם הרופא או אופטומטריסט לא - תגובה
ד``ר יורם שוחט24/08/2015אם מדובר בספאזם מומלץ להמנע מהרכבת המשקפיים לקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?