החלפת מספר משקפיים וכאבי ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מספר משקפיים וכאבי ראש
    דליה
    02/02/2016

בת 61 בריאה.לפני 5 חדשים החלפתי משקפיים. המס בעין ימין ירד ב3 מס. רופאת העינים טוענת שכנראה בשל תחילת קטרקט.מאז החלו כאבי ראש מסוג כאב לוחץ.מהצואר ולכוון הראש האחורי וכן בין הגבות והמצח. הלכתי לשלושה אופטימטריסטים שאמתו המספר החדש. כמו כן עשיתי בדיקות עיניים מקיפות. הכאב עדיין לא מרפה. אין לי בעייה של מולטיפוקל כי אני הרבה שנים עם זה. לאחרונה עושה עיסוי פיזיוטרפי לצוואר ולראש. יש לי יומייים ללט כאב ושוב מתחיל. אני מרגישה שהראש הוא כמו כדור מכווץ. מתלבטת אם לעשות אם אר אי.. האם יתכן שזה משרירי העינים שעוד לא הסתגלו.מה זה יכול להיות זה כבר 5 חדשים רצוף.מצפה נואשות לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת מספר משקפיים וכאבי ראש - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/02/2016

כדי לדעת אם יש קשר בין המשקפיים החדשים לסימפטומים מציע לחזור להרכיב משקפיים עם המספר הקודם (זוג נוסף שברשותך, או בקשי מהאופטומטריסט להחזיר את העדשה הקודמת). אם הסימפטומים יעלמו פרוש הדבר שהמשקפיים החדשים הם הסיבה.
    אם המספר השתנה רק בעין אחת, ועדשת המשקפיים הוחלפה רק בצד אחד, יתכן שהפער הגדול בין העיניים גורם לסימפטומים. במקרה כזה שינוי חלקי של המספר (לא כל 3 הדיופטריות) יכול לעזור.
    אם יתברר שהפער בין העיניים הוא הסיבה לסימפטומים, והשינוי נובע מקטרקט, יש מקום לשקול ניתוח הקטרקט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    03/02/2016

שלום. ראשית תודה לתשובתך. אציין כי בתוך 5 החודשים מאז השינוי בעדשות האופטימטריסט שינה מס פעמים את מס העדשה כדי לנסות להגיע למס בהדרגה.כל שלב נוסה במשך כשבועיים ללא הצלחה.הבעיה נותרה כאבי ראש מסוג לוחץ לעיתים בין הגבות לעיתים ברקות ולעיתים ראש אחורי ןצואר. לכן לקח הרבה זמן.בעין השניה לא היתה כזו ירידה דרסטית אך כיום הפער ביניהן קייםבערך שני מספרים. אין לי כיום שופ אפשרות לחזור למס הישן כי אני ממש לא רואה אתם ועם החדש רואה מצוין.מה שלא ברור לי למה השרירים מצליחים להתרפות לאחר עיסוי יומיים ללא כאב ושוב מתכווצים וכואב אם אכן זה השרירים ואם המחדבה הזו נכונה.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    03/02/2016

וגם עפי הרופאה אינני צריכה נתוח קטרקט זו רק התחלה.גם אין שום הפרעות בראייה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/02/2016

הצורך בניתוח קטרקט לא נקבע רק על ידי מידה העכירות בעדשה. בקטרקט מסוג מסוים (נוקלארי) העדשה שומרת על שקיפות יחסית וניתן לשפר הראיה באמצעות שינוי המספר במשקפיים, ולכאורה נראה שאין שינוי משמעותי בעדשה, אך השינויים האופטיים שהקטרקט הנוקלארי גורם יכולים לגרום לסימפטומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    03/02/2016

אפשר לנסות משקפיים למונו-ויז'ן, דהיינו משקפיים לא מולטיפוקאליים שאיתם עין אחת רואה לרחוק והשניה לקרוב. דברי עם האופטומטריסט.
    אפשרות נוספת לדעת אם הסיבה היא הפער בין העיניים היא לנסות להרכיב עדשות מגע (לצורך אבחון). עם עדשות מגע אין משמעות לפער בין העיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דליה
    03/02/2016

האם אפשר להתיעץ אתך טלפ ונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו