מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת OCT ומיפוי קרנית - קרטוקונוסרוני15/03/2016
שלום רב,
בן 45 , מזרחי , ללא מחלות רקע למעט פסוריאזיס.
עקב גדילה של הצילנדרים הופנתי לבדיקת OCT ומיפוי קרנית.
:OCT "בשתי העיניים השקע הפובאלי תקין, עובי הרשתית והמבנה השגבתי שלה בגדר הנורמה. אין חריגה מהמבנה התקין בשכבות שמתחת לרשתית, עובי מרכזי לפי המפה ב 270-260 מיקרון,
עובי RNFL בגדר הנורמה, גם שאר המדדים של עצב הראיה הינם בגדר הנורמה"
בדיקת מיפוי מצורפת, אני מבין שהאבחנה היא קרטוקונוס בעין שמאל וחשד לקרטוקונוס בעין ימין ?
אני רוצה לציין שלמרות שתוצאות הבדיקה הראו צילנדר בגודל 5.66 בעין שמאל, האופטימטריסט שלי הצליח להרכיב לי משקפי ראייה של כמעט 6\6 ע"י:
עין ימין: 0,2.25,100
עין שמאל: 0,3,100
הוא טוען שלמזלי הפגיעה בעיין שמאל היא לא במרכז העיין ולכן סיימתי עם צילנדר 3 ולא 5.66 בניגוד לקריאת המכשיר.
אודה מאוד להתיחסותך לשאלות הבאות:
1. באיזה דרגת קרטוקונוס אני מוגדר ?
2. מה יכול להסביר את הניגוד בין תוצאות הבדיקה = צילנדר 5.66 לעומת משקפיים בפועל עם צילנדר 3 ?
3. האם סביר להניח שהמחלה תהיה יציבה בשנים הבאות בהינתן גילי או שאני צפוי להתדרדרות ע"פ הסטטיסטיקה ? למה אני צפוי בעתיד ?
4, האם טיפול CROSS LINKING הינו מאוחר מידי לגילי ומצבי ? (ככה נאמר לי)
5. אילו שהם דברים נוספים שכדי לי לדעת בהתבוננותך בתוצאות ובמצבי ? איך אתה ממליץ לי להתנהל ?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום של העיין השנייה
רוני15/03/2016היי , מצרף את המיפוי של העיין השנייה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת OCT ומיפוי קרנית - קרטוקונוס - תגובה
ד``ר יורם שוחט16/03/2016קשה לקרוא את המספרים במיפוי שצרפת, אך נראה שלא מדובר בחומרה גבוהה. גם העובדה שהגעת לראיה טובה עם משקפיים היא סימן שהמצב אינו בדרגת חומרה גבוהה. בצד הימני התחתון של הטבלה תוכל לראות את ה-class.
במקרים רבים אין קשר בין האסטיגמטיזם שנמדד במיפוי לבין מספר המשקפיים המאפשרים ראיה טובה.
בד"כ בגילך קרטוקונוס לא מתקדם יותר. בכל מקרה עליך להיות במעקב.
שפשוף העיניים עלול לגרום להחמרה ויש להמנע מכך בכל מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר יורם שוחט20/03/2016מכשירי מיפוי שונים משתמשים בטכנולוגיות שונות לבדיקה. בנוסף, לא כולם מודדים את אותו הקוטר בקרניות.
מכיוון שאתה חש בשינוי רק כחודשיים ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת בעוד כ-4 חודשים.
לא פעם קורה שהפרעה בראיה מתפתחת בהדרגה, מבלי שהאדם חש בהפרעה, ואז בתנאים מסוימים שבהם נדרשת ראיה מלאה (למשל, נהיגה בלילה בכביש חשוך ולא מוכר) שמים לב לפתע שהראיה אינה מושלמת. קרטוקונוס לא מתקדם בד"כ בגילך, אם כי ברפואה הכל אפשרי.
קרוס לינקינג עושים במטרה לעצור הדרדרות. בבדיקות העוקבות ייקבע אם יש הדרדרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?