מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא PBK ואפשרויות טיפולפיגרו30/07/2016
לד"ר המכובד שלום רב,
אני בן 61. אני בריא בדרך כלל ומטופל בכדורים נגד לחץ דם והערכים מאוזנים.
לפני כ-10 שנים הייתה לי הפרדות רישתית בעין ימין ועברתי במשך כשנתיים 7 ניתוחים. כולם נכשלו והראיה בעין ימין אבדה לי. באחד הניתוחים האחרונים המנתח החליט בכל זאת, לאחר שהייתה לי עוד קצת ראיה, להכניס לי שמן סיליקון על מנת להדביק את הרישתית.
עד כה ובמשך כ-9 שנים הזמן השמן לא היווה בעיה כלשהי. לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מדמעת חזקה והעין החולה נעשתה אדומה לחלוטין.
המנתח איבחן גם דלקת וגם בצקת של הרישתית. לטענתו שמן הסיליקון שינה את מיקומו בגלל שינויים בעין.האבחנה שלו הייתה:PBK.
כרגע אני מטופל בטיפות EFRIN-10 שאותן אני מטפטף כל כמה שעות, לאחר שטופלתי גם בטיפות STERODEX שלא עזרו .
המנתח טוען שהוא לא מוכן לנתח אותי יותר על מנת להוציא את שמן הסיליקון משום שהוא מפחד מסיבוכים קשים בעקבות הניתוח.הוא טען שהסבל בעקבות כזה ניתוח לא שווה את המחיר.
שאלותיי:
1- האם אכן ייתכנו סיבוכים לאחר ניתוח שכזה ואילו סיבוכים ייתכנו?
2- מה עוד ניתן לעשות על מנת למנוע את הסבל, את הדמעת ואת הכאבים. מה ניתן לעשות על מנת למנוע ממצב זה להפוך לכרוני?
אני מתקשה לתפקד וסובל מכאבים ודמעת קשה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא PBK ואפשרויות טיפול - תגובה
ד``ר יורם שוחט31/07/2016שלום,
במקרה מורכב כשלך לא ניתן לענות במסגרת פורום. מציע לפנות לרופא אחר לקבלת חוות דעת על מצבך ועל האפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?