שאלה בנושא PBK ואפשרויות טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא PBK ואפשרויות טיפול
    פיגרו
    30/07/2016

לד"ר המכובד שלום רב,
    אני בן 61. אני בריא בדרך כלל ומטופל בכדורים נגד לחץ דם והערכים מאוזנים.
    לפני כ-10 שנים הייתה לי הפרדות רישתית בעין ימין ועברתי במשך כשנתיים 7 ניתוחים. כולם נכשלו והראיה בעין ימין אבדה לי. באחד הניתוחים האחרונים המנתח החליט בכל זאת, לאחר שהייתה לי עוד קצת ראיה, להכניס לי שמן סיליקון על מנת להדביק את הרישתית.
    עד כה ובמשך כ-9 שנים הזמן השמן לא היווה בעיה כלשהי. לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מדמעת חזקה והעין החולה נעשתה אדומה לחלוטין.
    המנתח איבחן גם דלקת וגם בצקת של הרישתית. לטענתו שמן הסיליקון שינה את מיקומו בגלל שינויים בעין.האבחנה שלו הייתה:PBK.
    כרגע אני מטופל בטיפות EFRIN-10 שאותן אני מטפטף כל כמה שעות, לאחר שטופלתי גם בטיפות STERODEX שלא עזרו .
    המנתח טוען שהוא לא מוכן לנתח אותי יותר על מנת להוציא את שמן הסיליקון משום שהוא מפחד מסיבוכים קשים בעקבות הניתוח.הוא טען שהסבל בעקבות כזה ניתוח לא שווה את המחיר.
    שאלותיי:
    1- האם אכן ייתכנו סיבוכים לאחר ניתוח שכזה ואילו סיבוכים ייתכנו?
    2- מה עוד ניתן לעשות על מנת למנוע את הסבל, את הדמעת ואת הכאבים. מה ניתן לעשות על מנת למנוע ממצב זה להפוך לכרוני?
    אני מתקשה לתפקד וסובל מכאבים ודמעת קשה.
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בנושא PBK ואפשרויות טיפול - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    31/07/2016

שלום,
    במקרה מורכב כשלך לא ניתן לענות במסגרת פורום. מציע לפנות לרופא אחר לקבלת חוות דעת על מצבך ועל האפשרויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו