מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם צף בעין שמאל VITREOUS FLOATER בגיל 40 ..?!רונה02/08/2016
שלום,
תקופה מסוימת שיש לי כתם צף בעין שמאל שנע בהתאם לכיוון שאני מסתכלת. מביקור אצל רופא עיניים גיליתי שיש לי VITREOUS FLOATER
אני אמנם קרובה לגיל 40 אך סובלת מקוצר ראייה ואני מבינה שזה קשור לזה ולא לגילי.
יש כמה דברים שאני מוטרדת מהם:
ראשית, הרופאה המליצה לי על הפסקת פעילות גופנית, לא להרים דברים כבדים ולא להוריד את הראש למטה. האם כל זה אכן נחוץ?
מאד מאד קשה לי בלי פעילות גופנית. יש משהו שכן ניתן לעשות?
שנית, אני בהריון ולאור זאת שהרופאה אמרה שלא להתאמץ אני חוששת איך אעבור את הלידה מבלי שזה יסתיים בקרע בעין או הפרדת רשתית? לידה כרוכה במאמץ...
האם המצב החדש שנכנסתי אליו יימשך כל החיים? ואם כן איך להיערך?
האם הכתם הזה יעלם בשלב כלשהו?
אני מאד מוטרדת ואשמח לכל הכוונה בנושא. כמו כן אשמח להפניה לרופא שמתמחה בזה במכבי באזור המרכז.
תודה רבה,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם צף בעין שמאל VITREOUS FLOATER בגיל 40 ..?! - תגובה
ד``ר יורם שוחט02/08/2016רופאים רבים אינם בדעה שכתם צף בשדה הראיה (floater) מחייב המנעות מפעילות גופנית, הרמת משאות ומאמצים.
כיום מאמינים שהלחץ בלידה אינו גורם לקרעים ברשתית ואין מניעה ללדת לידה רגילה. אם את סובלת מקרעים או מאזורים חלשים ברשתית מומלץ לעבור בדיק לפני הלידה ובדיקה חוזרת אחריה.
פלוטרים בזגוגית העין הם תופעה נפוצה מאד. עם הופעתם יש להבדק כדי לברר אם יש קרע ברשתית. עם הזמן הפלוטרים יפריעו פחות, גם עקב האפשרות שישנו את מיקומם בזגוגית וגם עקב מרכיב של הסתגלות. כל הופעה של פלוטרים חדשים, ראיית הבזקי אור או הפרעה בראייה מחייבים פניה לרופא עיניים. הפלוטרים עצמם אינם דורשים טיפול.
את יכולה לפנות לייעוץ אצל מומחה רשתית - תוכלי למצוא מומחה כזה ברשימת הרופאים במכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יעבור?
רונה07/08/2016תודה על תשובתך.
ובהקשר של הבעיה ממנה אני סובלת (Floaters) זה אמור לעבור מתישהו? או שזו בעיה שתישאר איתי לכל החיים? יש לזה טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יעבור? - תגובה
ד``ר יורם שוחט09/08/2016העכירות נשארת בזגוגית, אך במקרים רבים מיקומה בזגוגית או צורתה משתנים עם הזמן כך שייתכן שההפרעה שאת חשה תפחת או תעלם. יש גם מרכיב של הסתגלות, ורבים מדווחים שלמרות שההפרעה לא חלפה לגמרי היא כבר לא מטרידה.
לגבי טיפול - במקרים קיצוניים יש טיפול, אך הוא אינו נטול סיכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
עיניים צורבות ואדומות מה ניתן לעשות?
סיכון לעיניים מתאורת לד חזקה במשרד
קטרקט בעקבות סטרואידים במינון נמוך
בעיה כפילות בראיה לאחר התאמת משקפיים
פלוטרס בגיל צעיר בשתי העיניים
פזילה אצל בת חצי שנה
יובש בעיניים ותחליפי דמעות - טיפות ליובש
עיניים אחרי ניתוח להסרת משקפיים
עדשה תוך עינית עשויה מסיליקון
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?