יכול להיות שעלה לי המספר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יכול להיות שעלה לי המספר?
    ליר
    21/12/2016

שלום יש לי שאלה.
    אני מרכיבה משקפי ראיה מספר מינוס 1.5
    ובזמן האחרון התחלתי להרכיב אותם באופן קבוע ועכשיו אני מרגישה שממרחק של חצי מטר אני רואה הכל מטושטש.
    יכול להיות שעלה לי המספר? או שזה מתאים למספר -1.5 ?
    עוד שאלה, עדיף להרכיב פחות את המשקפיים ליומיום כדי לא להתרגל אליהם ולתת לעין להשתחרר?
    מאיזה מספר היית ממליץ להרכיב באופן קבוע?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יכול להיות שעלה לי המספר?

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ליר
    21/12/2016

אני התחלתי להרכיב משקפיים לפני 3 שנים.
    התחלתי ממספר מינוס חצי.
    וכל שנה עולה לי המספר.
    אני סטודנטית.
    האם לדעתך זה מעיד על איזושהי בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד``ר יורם שוחט
    27/12/2016

ידועה תופעה של עלייה בקוצר הראיה אצל צעירים המאמצים את העיניים למרחק קצר (קריאה, מחשב) במשך שעות ארוכות וללא הפסקה. מטבע הדברים זה יופיע אצל סטודנטים, אנשים לפני בחינה וכד'. הסיבה במקרים אלה היא התכווצות של השריר בעין האחראי על המיקוד. התופעה נקראת ספאזם אקומודטיבי accomodative spasm.
    ממליץ לפנות לרופא עיניים לבדוק את מצב העיניים הכללי. כמו כן מומלץ לבצע בדיקה הנקראת ציקלופלגיה, שיכולה להעריך עד כמה יש ספאזם אקומודטיבי.
    מומלץ לעשות הפסקות קצובות בקריאה/מחשב, עם הסטת המבט לאובייקט רחוק (הרופא ידריך אותך). כמו כן, במקרים של ספאזם, עדיף להמנע מהרכבת המשקפיים לטווח הקרוב (קריאה/מחשב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו